• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Buchta se zapečenými jablky
Napište svůj komentář k receptu

Buchta se zapečenými jablky

autor: Uživatel (#-23938)
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Buchta se zapečenými jablky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Základ
    • 8
      ks jablka oloupaná, nakrájenán a silnější měsíčky
    • 1
      lžička skořice 1-2
    • 50
      g máslo
    • hnědý rum na zakapání jablek
  • Těsto
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek mléko
    • 1
      hrnek cukr krupice
    • 0,50
      hrnek rostlinný olej
    • 2
      ks vejce
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 1
      balení vanilkový cukr
  • Drobenka
    • 70
      g tuk
    • 60
      g čokoláda na vaření nahrubo nastrouhaná
    • polohrubá mouka
    • cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Připravená pokrájená jablka naskládáme do pekáčku, okořeníme skořicí, polijeme je rozehřátým máslem a pokapeme rumem a vložíme do vyhřáté trouby, kde je zprudka asi 5 minut pečeme na 200 °C. Pak je necháme vychladnout.
2
Suroviny na těsto zamícháme dohromady, vymícháme do hladkého těsta. Vychladlá jablka rozrovnáme na vymazaný, vysypaný plech, na ně nalijeme těsto a nasypeme drobenku, pečeme asi 30-40 minut při 180 °C, ke konci teplotu trochu snížíme (horkovzduch).
3
Někdy na jablka nasypu rozinky přes noc naložené v rumu nebo dvě hrsti opražených ořechů nasekaných nahrubo nebo k jablkům přidávám švestky. Jsou to obměny, které přináší trochu práce navíc, ale jsou fajn.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí maso na houbách se zapečenými bramborami

Kuřecí maso na houbách se zapečenými…

Buchta s jablky a kysanou smetanou

Buchta s jablky a kysanou smetanou

Perníková buchta s jablky

Perníková buchta s jablky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Vlaďka Dary | 10. 3. 2008 17:15

    Jablka jsou opravdu dole.Tenhle 'styl' pochází z kuchařky z Ruska.Těsto je obyčejnější,ale je chutné a rychle udělané.Ale křehké či drobivé není,tedy aspoň mě se vždycky vyvede nadýchaná struktura těsta,která se nesype.Tak nevím.Jablka by neměla být moc měkká,proto jsou v troubě jen krátce(ale ono to závisí i na jejich druhu,teď mě to trklo!Tuhle buchtu peču ze zimní odrůdy,ta je tvrdší).Pokud máte jablíčka měkčí,pak je tedy nezapékejte,ale v míse zakapejte rumem,citron.šťávou,přisypte k nim trochu skořice a cukru,přidejte pár hřebíčků a nechte 1-2 hodiny uležet v ledničce.Jablka samozřejmě nemusíte za každou cenu dávat do spodu.Dělejte to tak,jak to vyhovuje vám!:-)

  • Hela - | 10. 3. 2008 16:14

    Tak u tohoto receptu jsem taky trochu v rozpacích. Má to být asi něco na způsob koláče Tatin, ten se ale převrací. Velmi podobné, zde již uvedené recepty Převrácený koláč od babičky nebo Jablková roláda mají také daný způsob servírování. Tady asi autorka počítá s tím, že těsto pod jablka nateče, což u rozdušených jablek, i když jsou na kousky není asi tak jednoznačné. Vzhledem k tomu, že těsto je to to nejobyčejnější (mimochodem stejné jako u skoro poloviny zde uveřejněných receptů na řezy a koláče - vždy se liší jen tím, co se na ně dá) a to dost křehké a drobivé, nedovedu si představit, že by to mělo být ještě odspodu mokré.

  • Jitka Macháčková | 10. 3. 2008 15:18

    Tedy jestli se mohu zeptat, kde je u této buchty vrch a kde spodek, když jsou z jedné strany jablka a z druhé žmolenka - nevěděla bych, jak ji servírovat. Jinak to vypadá naprosto skvěle - jablka asi trochu zkaramelizují....Mňam..

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Svačina Pečení Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Cukr krupice Hnědý rum Jablka Máslo Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Skořice Tuk Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové řezy

Tvarohové řezy

Krůtí prsíčka podle hospodskýho

Krůtí prsíčka podle hospodskýho

Jahodová zmrzlina II.

Jahodová zmrzlina II.

Vanilkové rohlíčky z lískových oříšků

Vanilkové rohlíčky z lískových oříšků

Zapečený lilek po italsku - bez tuku

Zapečený lilek po italsku - bez tuku

Listové šátečky

Listové šátečky

Bůčkové výpečky se zázvorem, aneb vrabci trochu jinak

Bůčkové výpečky se zázvorem, aneb…

Česnekovo-zázvorový dip (zálivka)

Česnekovo-zázvorový dip (zálivka)

Bylinkové kuře (králík) pečené na hlívě

Bylinkové kuře (králík) pečené na…

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

57
Polévka s játrovými knedlíky podle časopisu F.O.O.D.
Polévka s játrovými…
42
Kuřecí kari se zeleninou a rýží
Kuřecí kari se zeleninou…
39
Mojito Relax limetka
Mojito Relax limetka
30
Cuketové těstoviny s ricottou a citronem
Cuketové těstoviny s…
27
Kuřecí piccata
Kuřecí piccata

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Deník Aha! 1.11.2025

Deník Aha! 1.11.2025

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

  • Recepty.cz
  • Buchta se zapečenými jablky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact