• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Buchta se zapečenými jablky
Napište svůj komentář k receptu

Buchta se zapečenými jablky

autor: Uživatel (#-23938)
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Buchta se zapečenými jablky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Základ
    • 8
      ks jablka oloupaná, nakrájenán a silnější měsíčky
    • 1
      lžička skořice 1-2
    • 50
      g máslo
    • hnědý rum na zakapání jablek
  • Těsto
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek mléko
    • 1
      hrnek cukr krupice
    • 0,50
      hrnek rostlinný olej
    • 2
      ks vejce
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 1
      balení vanilkový cukr
  • Drobenka
    • 70
      g tuk
    • 60
      g čokoláda na vaření nahrubo nastrouhaná
    • polohrubá mouka
    • cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Připravená pokrájená jablka naskládáme do pekáčku, okořeníme skořicí, polijeme je rozehřátým máslem a pokapeme rumem a vložíme do vyhřáté trouby, kde je zprudka asi 5 minut pečeme na 200 °C. Pak je necháme vychladnout.
2
Suroviny na těsto zamícháme dohromady, vymícháme do hladkého těsta. Vychladlá jablka rozrovnáme na vymazaný, vysypaný plech, na ně nalijeme těsto a nasypeme drobenku, pečeme asi 30-40 minut při 180 °C, ke konci teplotu trochu snížíme (horkovzduch).
3
Někdy na jablka nasypu rozinky přes noc naložené v rumu nebo dvě hrsti opražených ořechů nasekaných nahrubo nebo k jablkům přidávám švestky. Jsou to obměny, které přináší trochu práce navíc, ale jsou fajn.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí maso na houbách se zapečenými bramborami

Kuřecí maso na houbách se zapečenými…

Buchta s jablky a kysanou smetanou

Buchta s jablky a kysanou smetanou

Perníková buchta s jablky

Perníková buchta s jablky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Vlaďka Dary | 10. 3. 2008 17:15

    Jablka jsou opravdu dole.Tenhle 'styl' pochází z kuchařky z Ruska.Těsto je obyčejnější,ale je chutné a rychle udělané.Ale křehké či drobivé není,tedy aspoň mě se vždycky vyvede nadýchaná struktura těsta,která se nesype.Tak nevím.Jablka by neměla být moc měkká,proto jsou v troubě jen krátce(ale ono to závisí i na jejich druhu,teď mě to trklo!Tuhle buchtu peču ze zimní odrůdy,ta je tvrdší).Pokud máte jablíčka měkčí,pak je tedy nezapékejte,ale v míse zakapejte rumem,citron.šťávou,přisypte k nim trochu skořice a cukru,přidejte pár hřebíčků a nechte 1-2 hodiny uležet v ledničce.Jablka samozřejmě nemusíte za každou cenu dávat do spodu.Dělejte to tak,jak to vyhovuje vám!:-)

  • Hela - | 10. 3. 2008 16:14

    Tak u tohoto receptu jsem taky trochu v rozpacích. Má to být asi něco na způsob koláče Tatin, ten se ale převrací. Velmi podobné, zde již uvedené recepty Převrácený koláč od babičky nebo Jablková roláda mají také daný způsob servírování. Tady asi autorka počítá s tím, že těsto pod jablka nateče, což u rozdušených jablek, i když jsou na kousky není asi tak jednoznačné. Vzhledem k tomu, že těsto je to to nejobyčejnější (mimochodem stejné jako u skoro poloviny zde uveřejněných receptů na řezy a koláče - vždy se liší jen tím, co se na ně dá) a to dost křehké a drobivé, nedovedu si představit, že by to mělo být ještě odspodu mokré.

  • Jitka Macháčková | 10. 3. 2008 15:18

    Tedy jestli se mohu zeptat, kde je u této buchty vrch a kde spodek, když jsou z jedné strany jablka a z druhé žmolenka - nevěděla bych, jak ji servírovat. Jinak to vypadá naprosto skvěle - jablka asi trochu zkaramelizují....Mňam..

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Svačina Pečení Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Cukr krupice Hnědý rum Jablka Máslo Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Skořice Tuk Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mexické placky tortillas z mouky

Mexické placky tortillas z mouky

Sýrové rohlíčky s česnekem

Sýrové rohlíčky s česnekem

Rýžový pilaf

Rýžový pilaf

Brokolicový salát s nivou II.

Brokolicový salát s nivou II.

Plněné rohlíky jako jednohubky

Plněné rohlíky jako jednohubky

Donuty

Donuty

Listové těsto dle časopisu F.O.O.D.

Listové těsto dle časopisu F.O.O.D.

Cuketa na medu

Cuketa na medu

Jarní bramborový salát

Jarní bramborový salát

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

36
Kuře se zelím a bramborem
Kuře se zelím a bramborem
20
Španělská bramborová polévka
Španělská bramborová…
20
Litý perník s jablky
Litý perník s jablky
19
Mačkané brambory
Mačkané brambory
18
Dort Míša
Dort Míša

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Buchta se zapečenými jablky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact