• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Buchta s rosolem
Napište svůj komentář k receptu

Buchta s rosolem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Buchta s rosolem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • těsto
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek cukr krupice necelý
    • 1
      hrnek voda
    • 1
      hrnek rostlinný olej
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      lžíce kakao
    • 3
      ks vejce
  • krém
    • 250
      g tuk
    • 160
      g cukr krupice včetně 1 vanilkového
    • 2
      ks tvaroh
    • 4
      lžíce hnědý rum
  • rosol
    • 1
      plechovka ananasový kompot
    • ananasová šťáva doplněná vodou do 1 litru
    • 2
      balíček vanilkový pudink

Postup přípravy receptu

1
Těsto: plech vymažeme a vysypeme hrubou moukou. Všechny ingredience smícháme a vlijeme na plech. Rozhrneme ke krajům. Pečeme asi 30 minut v troubě vyhřáté na 175 °C.
2
Krém: vše ušleháme v míse a mažeme na zchladlé těsto. Pokud se zdá krém málo sladký, můžete přisladit. Poklademe ovocem.
3
Rosol: podle receptu na pudinkovém sáčku uvaříme pudink ze šťávy. Odstavíme z plotny a ještě chvíli mícháme, aby hmota trochu vychladla. Pak ji opatrně přes vařečku lijeme na tvaroh s ovocem. Necháme vychladit (většinou peču den dopředu).
4
Uvedené množství je na plech. Do dortové formy děláme z 1/2 dávky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s…

Jednoduchá citronová buchta

Jednoduchá citronová buchta

Cuketová buchta ala brownies

Cuketová buchta ala brownies

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Patrik | 18. 3. 2015 09:42

    výborný je použít místo kompotu litr 100% pomerančového džusu :)

  • Cukrouš | 11. 3. 2014 17:58

    Výborné!!! ;-)

  • Tomáš :) | 29. 10. 2013 10:02

    a je to hotoví výtečný :) děkuji za recept

  • Tomáš :) | 29. 10. 2013 08:06

    Tak deme zkusit :) sice mi je 15 ale uvidíme :)

  • robo | 31. 10. 2012 14:17

    to je vita řez, mam ho moc rád :-)

  • Lenka | 25. 8. 2012 13:59

    Jednoduchý, výborný dort. Neměla jsem doma tvaroh, tak jsem natřela pouze čokoládový jogurt a nahoru dala broskve. Dá se dělat prakticky s jakýmkoli ovocem, zkoušela jsem i mandarinky a jahody. Dobrou chuť :-*

  • Wendy | 22. 6. 2012 09:24

    Ahoj, skvělý recept - rychlý, jednoduchý, kdo má čerstvé ovoce jako ted já, lze rosol připravit i z obyčejné šťávy do pití :-) ale opatrně s tím :-\ všem moc chutnalo <3

  • Alena | 7. 7. 2011 17:19

    Určitě vyzkouším :-) Na fotografii vypadá tento moučník velmi dobře :-)

  • Daniela Klečková | 11. 5. 2010 21:38

    Tak.Hotovo.Základ jsem nechala stejný.Nahoru jsem dala marmeládu,trochu krému,jabka s ořechy a hrozinkami,nahoru zbytek krému a na to mandle nastrouhané na struhadle.S manželem jsme ochutnali - super.Do krému nedáváme máslo,jen to ostatní.Super.

  • Marie Jelínková | 14. 6. 2008 17:57

    Dnes jsem udělala do dortové formy z poloviční dávky, dala jsem jahody. Jsou to moc dobré řezy a příště je určitě udělám na celý plech. Dávám 1.

  • Ivana Samcová | 8. 6. 2008 14:37

    Nevěděla jsem, jakou buchtu s tvarohem včera upéct. Nakonec jsem se rozhodla pro tyto řezy. Jsem moc ráda, protože je vynikající, doma moc chválí. Udělala jsem si 2 menší úpravy. Mám moc ráda celozrnnou mouku a tak jsem část polohrubé nahradila touto celozrnnou a po upečení jsem potřela buchtu marmeládou s rumem a pak jsem teprve dala krém.Jinak vše podle receptu. Paní Šárko, velký dík za vynikající recept.

  • Michaela Reiterová | 23. 2. 2008 18:08

    Buchta byla výborná, ladila jsem ji do červena - jahodový kompot a jahodový pudink - doporučuji! Krém byl také moc dobrý - máme rádi tvaroh, určitě ho převezmu i do dortů. Děkuji za recept!

  • Lucka | 19. 1. 2008 12:41

    Tuto buchtu vždycky pekla má tchýně a všem moc chutná. Dnes jsem si zkusila podle tohoto receptu i já a opravdu, je to ona :o))). Vynikající!!! Jen se přiznám, z úsporných důvodů jsem dala jen 2 vejce a 3/4 hrnu oleje a stačí, bohatě...

  • Hana Hanka | 25. 11. 2007 19:09

    Ještě dodatek, na tomto webu čerpám inspiraci dlouhé a dlouhé měsíce, ale teprve jsem se příhlásila a dnes prvně hodnotím, takže dávám 1!!

  • Hana Hanka | 25. 11. 2007 19:05

    Tuto buchtgu jsem pekla již po několikráte, dala jsem ochutnat v práci a kolegyně si hned braly recept. Je opravdu výborná, jedlá, skvělá!! Jako ovoce jsem použila ananas, jindy broskve-obojí výborné.

  • Mirka | 31. 10. 2007 17:59

    Výborné řezy - lehké, svěží a chutné. Včera jsem pekla přesně podle receptu a jsou vynikající. Dávám 1 a děkuji za tento recept.

  • Margita | 26. 2. 2007 11:25

    Môžete kúpiť aj čapované sirupy, podľa druhu ovocia aké kladiete. Mám to vyskúšané. 3 dcl sirupu doplniť do 1 litra vodou, 2 vanilkové pudingy, 2 PL kyst. cukru. Variť ako puding, polovychladnuté vyliať na povrch ovocia.

  • Jana Tomčíková | 25. 2. 2007 13:18

    Danko, zkuste místo džusu dát nějakou limonádu(Jupí, Relax, apod.).Já jsem dělala u mandarinkových řezů želatinu tímhle způsobem, byla vynikající a nepraskala.Je pravda, že tekutiny jsem dala taky o trochu víc, než je psáno v receptu.

  • Di | 25. 2. 2007 09:32

    Rosol u mandarinkových řezů praská, protože chce více tekutiny. Původně v tomto receptu (dělám ho léta) totiž byl vitacit (Mandarinky ani anannas zas tak běžně k sehnání nebyly. ), který se rozpustil, a tak zřejmě zvýšil množství tekutiny. Časem vitacit zmizel, a tak jsme ho i já nahradila pomerančovým džusem.

  • Danka Snášelová | 24. 2. 2007 22:01

    Vynikající řezy = velice lahodné, v ústech jedna báseň. Včera jsem je upekla (přesně podle receptu) a dnes večer zůstal na plechu jen pečící papír. Vyzkoušela jsem již několik podobných řezů, ale tenhle recept se mi ze všech líbí nejvíce. Je upečený raz dva, chuťové i vzhledově báječný. Dělala jsem i Mandarinkové řezy (jak o nich píše Jiřina), ale moc mi nechutnaly = těsto suché, zbytečně vysoké, rosol z džusu a z mandarinkové šťávy nahořklý a po ztuhnutí praskal). Píšu to z teho důvodu, že i když některé recepty se zdají být stejné, stačí maličkost a chuťově jsou úplně odlišné. Buchtě s rosolem dávám 1* a děkuji Šárce za recept.

  • Lida | 21. 2. 2007 12:50

    Na 2 hrnky mouky je hrnek oleje moc!

  • Sarka Honzakova | 21. 2. 2007 11:45

    Jirino, mate pravdu, zkousela jsem delat rosol i z dzusu a nechutnal mi tolik jako tenhle. Jinak obrazek u receptu je kousek z dortu, ktery mi upekla 11leta dcera k narozeninam, takze tenhle recept alespon v nasi rodine "nevymre" :-)

  • Jiřina | 21. 2. 2007 11:01

    Žravé řezy jsou se šlehačkou a zakysanou smetanou. Tenhle recept je podobný jako Mandarinkové řezy = (Top-recepty, pořad.číslo 46). Rosol uváděný u Buchty s rosolem je podle mě lepší, lahodnější , průsvitnější a velice dobře se lije na těsto.Není tak agresivný - rosol z džusu a z mandarinkové šťávy (uváděný u předešlého receptu je na mé chuťové pohárky nahořklý).

  • Sarka Honzakova | 19. 2. 2007 21:03

    Jano, tenhle recept jsem vkladala ja. Mam ho od tchyne, delali ho ve skolni jidelne detem pri slavnostnich prilezitostech a deti ho mely nejradeji ze vsech moucniku. Divala jsem se na recepty na techto strankach, zda tu neco takoveho neni, at nezadavam "stejny" recept a ty Zrave rezy jsem nejak minula. A to jsou pomerne vysoko v Top receptech....asi bych mela zajit k ocnimu, co? :-D

  • Jana z VM | 19. 2. 2007 16:29

    Obdoba žravých řezů a určitě taky hodně jedlé !!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Svačina Pečení Děti Výjimečný den Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ananasová šťáva Ananasový kompot Cukr krupice Hnědý rum Kakao Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Tuk Tvaroh Vanilkový pudink Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vaječná omeleta a la Brillat Savarin

Vaječná omeleta a la Brillat Savarin

Špenátová polévka slavnostní

Špenátová polévka slavnostní

Smažené masové kuličky-Ča wan-c´

Smažené masové kuličky-Ča wan-c´

Piškotové řezy s marmeládou a krémem

Piškotové řezy s marmeládou a krémem

Dýňový koláč s ořechy II.

Dýňový koláč s ořechy II.

Zelný salát z kysaného zelí

Zelný salát z kysaného zelí

Tuňáková pomazánka s mascarpone

Tuňáková pomazánka s mascarpone

Hrášková polévka - smetanová

Hrášková polévka - smetanová

Lembas (Elfí chléb)

Lembas (Elfí chléb)

Doporučujeme

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

30 minut
Meruňková zavařenina s vanilkou

Meruňková zavařenina s vanilkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Lehký levandulový sirup

Lehký levandulový sirup

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

45 minut
Meruňkové knedlíky s marcipánem

Meruňkové knedlíky s marcipánem

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

55 minut
Višňový koláč s čokoládou

Višňový koláč s čokoládou

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

Poslední sledované recepty

49
Dýňová tortila
Dýňová tortila
39
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
34
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
33
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony
33
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
Superpotravina týdne: Okurka. 6 dobrých důvodů, proč ji jíst každý den, plus svěží recepty
Superpotravina týdne: Okurka. 6 dobrých důvodů,…
Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z cupcakes. Všechno se naučila úplně sama!
Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z…
Nejlepší saláty z těstovin: Vyzkoušejte tuňákový, s červenou řepou nebo zdravý tabouleh
Nejlepší saláty z těstovin: Vyzkoušejte tuňákový,…
Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů, salátů i ke grilovanému masu a sýrům
Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů…
AHA.cz Mareš už se rozhodl! Monice zbude prázdný dům

Mareš už se rozhodl! Monice zbude prázdný dům

Mimibazar Červený a černý rybíz: Dva klenoty vaší zahrady plné zdraví a chuti

Červený a černý rybíz: Dva klenoty vaší zahrady plné zdraví a chuti

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Nejluxusnější večírek ve Varech: Kdo oblékl nejkrásnější šaty na UniCredit party?

Nejluxusnější večírek ve Varech: Kdo oblékl nejkrásnější šaty na UniCredit party?

Ženy.cz Jak se v létě cítit sexy ve svém těle? Nemusíte hubnout do plavek, stačí se řádně hýčkat!

Jak se v létě cítit sexy ve svém těle? Nemusíte hubnout do plavek, stačí se řádně hýčkat!

Blesk.cz Tereza Budková ohromila Korfu: Vražedné křivky!

Tereza Budková ohromila Korfu: Vražedné křivky!

SportRevue.cz FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na červenec: Komu hrozí úpal a koho potrápí zažívací potíže?

Velký horoskop zdraví na červenec: Komu hrozí úpal a koho potrápí zažívací potíže?

Další doporučené recepty:

Buchta s pudingem, zakysanou smetanou a skořicí
Buchta s pudingem, zakysanou smetanou a…
Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou
Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou
Buchta s rebarborou II.
Buchta s rebarborou II.
Buchta z cizrny
Buchta z cizrny
Buchta z jablečného pyré
Buchta z jablečného pyré
Buchta z limonády
Buchta z limonády
  • Recepty.cz
  • Buchta s rosolem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact