• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Buchta s rosolem
Napište svůj komentář k receptu

Buchta s rosolem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Buchta s rosolem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • těsto
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek cukr krupice necelý
    • 1
      hrnek voda
    • 1
      hrnek rostlinný olej
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      lžíce kakao
    • 3
      ks vejce
  • krém
    • 250
      g tuk
    • 160
      g cukr krupice včetně 1 vanilkového
    • 2
      ks tvaroh
    • 4
      lžíce hnědý rum
  • rosol
    • 1
      plechovka ananasový kompot
    • ananasová šťáva doplněná vodou do 1 litru
    • 2
      balíček vanilkový pudink

Postup přípravy receptu

1
Těsto: plech vymažeme a vysypeme hrubou moukou. Všechny ingredience smícháme a vlijeme na plech. Rozhrneme ke krajům. Pečeme asi 30 minut v troubě vyhřáté na 175 °C.
2
Krém: vše ušleháme v míse a mažeme na zchladlé těsto. Pokud se zdá krém málo sladký, můžete přisladit. Poklademe ovocem.
3
Rosol: podle receptu na pudinkovém sáčku uvaříme pudink ze šťávy. Odstavíme z plotny a ještě chvíli mícháme, aby hmota trochu vychladla. Pak ji opatrně přes vařečku lijeme na tvaroh s ovocem. Necháme vychladit (většinou peču den dopředu).
4
Uvedené množství je na plech. Do dortové formy děláme z 1/2 dávky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s…

Jednoduchá citronová buchta

Jednoduchá citronová buchta

Jogurtová buchta s ovocem

Jogurtová buchta s ovocem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Patrik | 18. 3. 2015 09:42

    výborný je použít místo kompotu litr 100% pomerančového džusu :)

  • Cukrouš | 11. 3. 2014 17:58

    Výborné!!! ;-)

  • Tomáš :) | 29. 10. 2013 10:02

    a je to hotoví výtečný :) děkuji za recept

  • Tomáš :) | 29. 10. 2013 08:06

    Tak deme zkusit :) sice mi je 15 ale uvidíme :)

  • robo | 31. 10. 2012 14:17

    to je vita řez, mam ho moc rád :-)

  • Lenka | 25. 8. 2012 13:59

    Jednoduchý, výborný dort. Neměla jsem doma tvaroh, tak jsem natřela pouze čokoládový jogurt a nahoru dala broskve. Dá se dělat prakticky s jakýmkoli ovocem, zkoušela jsem i mandarinky a jahody. Dobrou chuť :-*

  • Wendy | 22. 6. 2012 09:24

    Ahoj, skvělý recept - rychlý, jednoduchý, kdo má čerstvé ovoce jako ted já, lze rosol připravit i z obyčejné šťávy do pití :-) ale opatrně s tím :-\ všem moc chutnalo <3

  • Alena | 7. 7. 2011 17:19

    Určitě vyzkouším :-) Na fotografii vypadá tento moučník velmi dobře :-)

  • Daniela Klečková | 11. 5. 2010 21:38

    Tak.Hotovo.Základ jsem nechala stejný.Nahoru jsem dala marmeládu,trochu krému,jabka s ořechy a hrozinkami,nahoru zbytek krému a na to mandle nastrouhané na struhadle.S manželem jsme ochutnali - super.Do krému nedáváme máslo,jen to ostatní.Super.

  • Marie Jelínková | 14. 6. 2008 17:57

    Dnes jsem udělala do dortové formy z poloviční dávky, dala jsem jahody. Jsou to moc dobré řezy a příště je určitě udělám na celý plech. Dávám 1.

  • Ivana Samcová | 8. 6. 2008 14:37

    Nevěděla jsem, jakou buchtu s tvarohem včera upéct. Nakonec jsem se rozhodla pro tyto řezy. Jsem moc ráda, protože je vynikající, doma moc chválí. Udělala jsem si 2 menší úpravy. Mám moc ráda celozrnnou mouku a tak jsem část polohrubé nahradila touto celozrnnou a po upečení jsem potřela buchtu marmeládou s rumem a pak jsem teprve dala krém.Jinak vše podle receptu. Paní Šárko, velký dík za vynikající recept.

  • Michaela Reiterová | 23. 2. 2008 18:08

    Buchta byla výborná, ladila jsem ji do červena - jahodový kompot a jahodový pudink - doporučuji! Krém byl také moc dobrý - máme rádi tvaroh, určitě ho převezmu i do dortů. Děkuji za recept!

  • Lucka | 19. 1. 2008 12:41

    Tuto buchtu vždycky pekla má tchýně a všem moc chutná. Dnes jsem si zkusila podle tohoto receptu i já a opravdu, je to ona :o))). Vynikající!!! Jen se přiznám, z úsporných důvodů jsem dala jen 2 vejce a 3/4 hrnu oleje a stačí, bohatě...

  • Hana Hanka | 25. 11. 2007 19:09

    Ještě dodatek, na tomto webu čerpám inspiraci dlouhé a dlouhé měsíce, ale teprve jsem se příhlásila a dnes prvně hodnotím, takže dávám 1!!

  • Hana Hanka | 25. 11. 2007 19:05

    Tuto buchtgu jsem pekla již po několikráte, dala jsem ochutnat v práci a kolegyně si hned braly recept. Je opravdu výborná, jedlá, skvělá!! Jako ovoce jsem použila ananas, jindy broskve-obojí výborné.

  • Mirka | 31. 10. 2007 17:59

    Výborné řezy - lehké, svěží a chutné. Včera jsem pekla přesně podle receptu a jsou vynikající. Dávám 1 a děkuji za tento recept.

  • Margita | 26. 2. 2007 11:25

    Môžete kúpiť aj čapované sirupy, podľa druhu ovocia aké kladiete. Mám to vyskúšané. 3 dcl sirupu doplniť do 1 litra vodou, 2 vanilkové pudingy, 2 PL kyst. cukru. Variť ako puding, polovychladnuté vyliať na povrch ovocia.

  • Jana Tomčíková | 25. 2. 2007 13:18

    Danko, zkuste místo džusu dát nějakou limonádu(Jupí, Relax, apod.).Já jsem dělala u mandarinkových řezů želatinu tímhle způsobem, byla vynikající a nepraskala.Je pravda, že tekutiny jsem dala taky o trochu víc, než je psáno v receptu.

  • Di | 25. 2. 2007 09:32

    Rosol u mandarinkových řezů praská, protože chce více tekutiny. Původně v tomto receptu (dělám ho léta) totiž byl vitacit (Mandarinky ani anannas zas tak běžně k sehnání nebyly. ), který se rozpustil, a tak zřejmě zvýšil množství tekutiny. Časem vitacit zmizel, a tak jsme ho i já nahradila pomerančovým džusem.

  • Danka Snášelová | 24. 2. 2007 22:01

    Vynikající řezy = velice lahodné, v ústech jedna báseň. Včera jsem je upekla (přesně podle receptu) a dnes večer zůstal na plechu jen pečící papír. Vyzkoušela jsem již několik podobných řezů, ale tenhle recept se mi ze všech líbí nejvíce. Je upečený raz dva, chuťové i vzhledově báječný. Dělala jsem i Mandarinkové řezy (jak o nich píše Jiřina), ale moc mi nechutnaly = těsto suché, zbytečně vysoké, rosol z džusu a z mandarinkové šťávy nahořklý a po ztuhnutí praskal). Píšu to z teho důvodu, že i když některé recepty se zdají být stejné, stačí maličkost a chuťově jsou úplně odlišné. Buchtě s rosolem dávám 1* a děkuji Šárce za recept.

  • Lida | 21. 2. 2007 12:50

    Na 2 hrnky mouky je hrnek oleje moc!

  • Sarka Honzakova | 21. 2. 2007 11:45

    Jirino, mate pravdu, zkousela jsem delat rosol i z dzusu a nechutnal mi tolik jako tenhle. Jinak obrazek u receptu je kousek z dortu, ktery mi upekla 11leta dcera k narozeninam, takze tenhle recept alespon v nasi rodine "nevymre" :-)

  • Jiřina | 21. 2. 2007 11:01

    Žravé řezy jsou se šlehačkou a zakysanou smetanou. Tenhle recept je podobný jako Mandarinkové řezy = (Top-recepty, pořad.číslo 46). Rosol uváděný u Buchty s rosolem je podle mě lepší, lahodnější , průsvitnější a velice dobře se lije na těsto.Není tak agresivný - rosol z džusu a z mandarinkové šťávy (uváděný u předešlého receptu je na mé chuťové pohárky nahořklý).

  • Sarka Honzakova | 19. 2. 2007 21:03

    Jano, tenhle recept jsem vkladala ja. Mam ho od tchyne, delali ho ve skolni jidelne detem pri slavnostnich prilezitostech a deti ho mely nejradeji ze vsech moucniku. Divala jsem se na recepty na techto strankach, zda tu neco takoveho neni, at nezadavam "stejny" recept a ty Zrave rezy jsem nejak minula. A to jsou pomerne vysoko v Top receptech....asi bych mela zajit k ocnimu, co? :-D

  • Jana z VM | 19. 2. 2007 16:29

    Obdoba žravých řezů a určitě taky hodně jedlé !!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Svačina Pečení Děti Výjimečný den Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ananasová šťáva Ananasový kompot Cukr krupice Hnědý rum Kakao Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Tuk Tvaroh Vanilkový pudink Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krevety s pikantní omáčkou

Krevety s pikantní omáčkou

Zapékaná čekanka po francouzsku

Zapékaná čekanka po francouzsku

Senzační schwarzwaldský dort

Senzační schwarzwaldský dort

Borůvkový (višňový)  likér

Borůvkový (višňový) likér

Drožďová pomazánka s ovesnými vločkami

Drožďová pomazánka s ovesnými vločkami

Krkovice s červeným zelím

Krkovice s červeným zelím

Treska v krustě

Treska v krustě

Rychlý nepečený moučník z polenty

Rychlý nepečený moučník z polenty

Dobré špízy

Dobré špízy

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

144
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
80
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
40
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
32
Lehký bramborový salát s hráškem a chřestem
Lehký bramborový salát s…
26
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Soud syna Jana Krause Adama: Znásilnění? Nikol si vše vymyslela! Co dál zaznělo?

Soud syna Jana Krause Adama: Znásilnění? Nikol si vše vymyslela! Co dál zaznělo?

SportRevue.cz FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Další doporučené recepty:

Buchta s pudingem, zakysanou smetanou a skořicí
Buchta s pudingem, zakysanou smetanou a…
Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou
Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou
Buchta s rebarborou II.
Buchta s rebarborou II.
Buchta z cizrny
Buchta z cizrny
Buchta z jablečného pyré
Buchta z jablečného pyré
Buchta z limonády
Buchta z limonády
  • Recepty.cz
  • Buchta s rosolem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact