Těsto: plech vymažeme a vysypeme hrubou moukou. Všechny ingredience smícháme a vlijeme na plech. Rozhrneme ke krajům. Pečeme asi 30 minut v troubě vyhřáté na 175 °C.
2
Krém: vše ušleháme v míse a mažeme na zchladlé těsto. Pokud se zdá krém málo sladký, můžete přisladit. Poklademe ovocem.
3
Rosol: podle receptu na pudinkovém sáčku uvaříme pudink ze šťávy. Odstavíme z plotny a ještě chvíli mícháme, aby hmota trochu vychladla. Pak ji opatrně přes vařečku lijeme na tvaroh s ovocem. Necháme vychladit (většinou peču den dopředu).
4
Uvedené množství je na plech. Do dortové formy děláme z 1/2 dávky.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Patrik
|18. 3. 2015 09:42
výborný je použít místo kompotu litr 100% pomerančového džusu :)
Cukrouš
|11. 3. 2014 17:58
Výborné!!! ;-)
Tomáš :)
|29. 10. 2013 10:02
a je to hotoví výtečný :) děkuji za recept
Tomáš :)
|29. 10. 2013 08:06
Tak deme zkusit :) sice mi je 15 ale uvidíme :)
robo
|31. 10. 2012 14:17
to je vita řez, mam ho moc rád :-)
Lenka
|25. 8. 2012 13:59
Jednoduchý, výborný dort. Neměla jsem doma tvaroh, tak jsem natřela pouze čokoládový jogurt a nahoru dala broskve. Dá se dělat prakticky s jakýmkoli ovocem, zkoušela jsem i mandarinky a jahody. Dobrou chuť :-*
Wendy
|22. 6. 2012 09:24
Ahoj, skvělý recept - rychlý, jednoduchý, kdo má čerstvé ovoce jako ted já, lze rosol připravit i z obyčejné šťávy do pití :-) ale opatrně s tím :-\ všem moc chutnalo <3
Alena
|7. 7. 2011 17:19
Určitě vyzkouším :-) Na fotografii vypadá tento moučník velmi dobře :-)
Daniela Klečková
|11. 5. 2010 21:38
Tak.Hotovo.Základ jsem nechala stejný.Nahoru jsem dala marmeládu,trochu krému,jabka s ořechy a hrozinkami,nahoru zbytek krému a na to mandle nastrouhané na struhadle.S manželem jsme ochutnali - super.Do krému nedáváme máslo,jen to ostatní.Super.
Marie Jelínková
|14. 6. 2008 17:57
Dnes jsem udělala do dortové formy z poloviční dávky, dala jsem jahody. Jsou to moc dobré řezy a příště je určitě udělám na celý plech. Dávám 1.
Ivana Samcová
|8. 6. 2008 14:37
Nevěděla jsem, jakou buchtu s tvarohem včera upéct. Nakonec jsem se rozhodla pro tyto řezy. Jsem moc ráda, protože je vynikající, doma moc chválí. Udělala jsem si 2 menší úpravy. Mám moc ráda celozrnnou mouku a tak jsem část polohrubé nahradila touto celozrnnou a po upečení jsem potřela buchtu marmeládou s rumem a pak jsem teprve dala krém.Jinak vše podle receptu. Paní Šárko, velký dík za vynikající recept.
Michaela Reiterová
|23. 2. 2008 18:08
Buchta byla výborná, ladila jsem ji do červena - jahodový kompot a jahodový pudink - doporučuji! Krém byl také moc dobrý - máme rádi tvaroh, určitě ho převezmu i do dortů. Děkuji za recept!
Lucka
|19. 1. 2008 12:41
Tuto buchtu vždycky pekla má tchýně a všem moc chutná. Dnes jsem si zkusila podle tohoto receptu i já a opravdu, je to ona :o))). Vynikající!!! Jen se přiznám, z úsporných důvodů jsem dala jen 2 vejce a 3/4 hrnu oleje a stačí, bohatě...
Hana Hanka
|25. 11. 2007 19:09
Ještě dodatek, na tomto webu čerpám inspiraci dlouhé a dlouhé měsíce, ale teprve jsem se příhlásila a dnes prvně hodnotím, takže dávám 1!!
Hana Hanka
|25. 11. 2007 19:05
Tuto buchtgu jsem pekla již po několikráte, dala jsem ochutnat v práci a kolegyně si hned braly recept. Je opravdu výborná, jedlá, skvělá!! Jako ovoce jsem použila ananas, jindy broskve-obojí výborné.
Mirka
|31. 10. 2007 17:59
Výborné řezy - lehké, svěží a chutné. Včera jsem pekla přesně podle receptu a jsou vynikající. Dávám 1 a děkuji za tento recept.
Margita
|26. 2. 2007 11:25
Môžete kúpiť aj čapované sirupy, podľa druhu ovocia aké kladiete. Mám to vyskúšané. 3 dcl sirupu doplniť do 1 litra vodou, 2 vanilkové pudingy, 2 PL kyst. cukru. Variť ako puding, polovychladnuté vyliať na povrch ovocia.
Jana Tomčíková
|25. 2. 2007 13:18
Danko, zkuste místo džusu dát nějakou limonádu(Jupí, Relax, apod.).Já jsem dělala u mandarinkových řezů želatinu tímhle způsobem, byla vynikající a nepraskala.Je pravda, že tekutiny jsem dala taky o trochu víc, než je psáno v receptu.
Di
|25. 2. 2007 09:32
Rosol u mandarinkových řezů praská, protože chce více tekutiny. Původně v tomto receptu (dělám ho léta) totiž byl vitacit (Mandarinky ani anannas zas tak běžně k sehnání nebyly. ), který se rozpustil, a tak zřejmě zvýšil množství tekutiny. Časem vitacit zmizel, a tak jsme ho i já nahradila pomerančovým džusem.
Danka Snášelová
|24. 2. 2007 22:01
Vynikající řezy = velice lahodné, v ústech jedna báseň. Včera jsem je upekla (přesně podle receptu) a dnes večer zůstal na plechu jen pečící papír. Vyzkoušela jsem již několik podobných řezů, ale tenhle recept se mi ze všech líbí nejvíce. Je upečený raz dva, chuťové i vzhledově báječný. Dělala jsem i Mandarinkové řezy (jak o nich píše Jiřina), ale moc mi nechutnaly = těsto suché, zbytečně vysoké, rosol z džusu a z mandarinkové šťávy nahořklý a po ztuhnutí praskal). Píšu to z teho důvodu, že i když některé recepty se zdají být stejné, stačí maličkost a chuťově jsou úplně odlišné. Buchtě s rosolem dávám 1* a děkuji Šárce za recept.
Lida
|21. 2. 2007 12:50
Na 2 hrnky mouky je hrnek oleje moc!
Sarka Honzakova
|21. 2. 2007 11:45
Jirino, mate pravdu, zkousela jsem delat rosol i z dzusu a nechutnal mi tolik jako tenhle. Jinak obrazek u receptu je kousek z dortu, ktery mi upekla 11leta dcera k narozeninam, takze tenhle recept alespon v nasi rodine "nevymre" :-)
Jiřina
|21. 2. 2007 11:01
Žravé řezy jsou se šlehačkou a zakysanou smetanou. Tenhle recept je podobný jako Mandarinkové řezy = (Top-recepty, pořad.číslo 46). Rosol uváděný u Buchty s rosolem je podle mě lepší, lahodnější , průsvitnější a velice dobře se lije na těsto.Není tak agresivný - rosol z džusu a z mandarinkové šťávy (uváděný u předešlého receptu je na mé chuťové pohárky nahořklý).
Sarka Honzakova
|19. 2. 2007 21:03
Jano, tenhle recept jsem vkladala ja. Mam ho od tchyne, delali ho ve skolni jidelne detem pri slavnostnich prilezitostech a deti ho mely nejradeji ze vsech moucniku. Divala jsem se na recepty na techto strankach, zda tu neco takoveho neni, at nezadavam "stejny" recept a ty Zrave rezy jsem nejak minula. A to jsou pomerne vysoko v Top receptech....asi bych mela zajit k ocnimu, co? :-D