• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Buchta s povidly a tvarohem
Napište svůj komentář k receptu

Buchta s povidly a tvarohem

autor: markitka
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 16
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Buchta s povidly a tvarohem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • náplň
    • 1
      kelímek povidla (220g)
    • 2
      kelímek měkký tvaroh (2-3 balení)
    • 4
      dl mléko
    • 2
      ks vejce
    • 150
      g cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
  • Těsto
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 200
      g hera
    • 200
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vejce
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 1
      balení vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
S moukou smícháme kypřící prášek, přidáme cukr, tuk a vejce a vypracujeme drobenkové těsto, 2/3 nasypeme na vymazaný plech a přitlačíme. Natřeme zředěnými povidly (povidla mám ráda, dávám dost - kelímek 220 g) a tvarohovou náplní - tvarohy smícháme s mlékem, cukry a žloutky, do tvarohové směsi lehce vmícháme sníh z bílků. Nakonec posypeme zbytkem drobenky. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 3/4 až hodinu (záleží na troubě). Lepší je nechat uležet do druhého dne, protože se trochu drobí.Inspirovala jsem se zde uvedeným Žmolenkovým koláčem, který jsem trochu pozměnila.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jednoduchý koláč s jablkovými povidly a tvarohem

Jednoduchý koláč s jablkovými povidly…

Zázvorová roláda s tvarohem a povidly

Zázvorová roláda s tvarohem a povidly

Vdolky s povidly a tvarohem

Vdolky s povidly a tvarohem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Andrea Dvorská | 14. 11. 2010 08:38

    vidím zde jen návod na náplň,kde jsou najdu kolik mouky atd....

  • Dana K. | 26. 9. 2010 19:30

    Pekla jsem včera a musím říct, že je výborná a vůbec se nedrolila. Myslím, že jsem ji nedělala naposledy. Vřele doporučuji.

  • Ivana Samcová | 31. 7. 2010 16:03

    Výborný koláč. Dala jsem sklenici povidel (0,7 l)a je to pro mne tak akorát. Jen příště dám do náplně trochu méně cukru (nebo použiji ne tak sladký tvaroh, teď jsem dala maskar). Měla jsem strach, že je náplň moc řídká a pro jistotu jsem přidala vanilkový pudink v prášku. Jednoduchá příprava a velmi dobrá buchta. Ráda zopakuji.

  • Monika2 | 19. 9. 2007 14:58

    Já jsem se inspirovala podobně jsko markitka zase tak, že místo povidel dávám makovou náplň, trochu řidší. Teď to zkusím asi půl s povidly a půl s mákem, máme rádi obojí.

  • Petra Bukovská | 18. 9. 2007 20:25

    Právě jsem dopekla, voní nádherně a chutná, mňam. Příště zkusím přidat i čerstvé švestky nebo ještě víc povidel. Dávám za 1.

  • Marcela Burešová | 18. 9. 2007 11:44

    Dělám často. Poloviční dávku do dortové formy. Povidla ale ředím rumem :-) a přidávám trošku skořice. Vždy dávám na poloviční dávku tak 300 g povidel!! Moooc dobrý. Druhý den, když se rozleží, tak ještě lepší.

  • Alena H. | 15. 1. 2007 11:04

    Buchtu jsem upekla v sobotu, byla vynikající, mohu doporučit. A ani se moc nedrobila.

  • Hana Rožníčková | 8. 1. 2007 17:38

    Markitko, díky za odpověď, určitě někdy zkusím.

  • markitka | 8. 1. 2007 17:10

    obě nádivky natřít po celé ploše - nejprve povidla a na ně tvaroh

  • Hana Rožníčková | 8. 1. 2007 12:58

    Recept vypadá zajímavě i já mám ráda kombinaci povidla-tvaroh. Jeden dotaz - natřít povidly po celé ploše a na to tvaroh, nebo napůl povidla a na druhou půlku tvaroh??

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hera Měkký tvaroh Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Povidla Prášek do pečiva Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní pečená kuřecí stehna

Pikantní pečená kuřecí stehna

Dědovy pikantní brambůrky

Dědovy pikantní brambůrky

Koláč s hroznovým vínem

Koláč s hroznovým vínem

Jablečná bábovka s vaječným likérem

Jablečná bábovka s vaječným likérem

Králičí stehna pečená velmi pomalu

Králičí stehna pečená velmi pomalu

Bylinkový chléb (DUKAN)

Bylinkový chléb (DUKAN)

Pórková lehká polévka

Pórková lehká polévka

Jahodový (ovocný) pohár

Jahodový (ovocný) pohár

Krůtí roláda pečená se švestkami

Krůtí roláda pečená se švestkami

Doporučujeme

30 minut
Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

201
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
53
Zdravá velikonoční sekaná
Zdravá velikonoční sekaná
52
Plněné kynuté knedlíky vepřovými výpečky
Plněné kynuté knedlíky…
44
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
39
Rychlé zelené karí s mrkví a cizrnou
Rychlé zelené karí s…

Zajímavé články

Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou večeři
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou…
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou dobrotu vám hvězdy doporučují?
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou…
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
AHA.cz Kolik platí Soukup Agátě? Částce se nechce ani věřit

Kolik platí Soukup Agátě? Částce se nechce ani věřit

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Ženy.cz Léto na horách pro celou rodinu: Objevte Katschberg s hotely Falkensteiner

Léto na horách pro celou rodinu: Objevte Katschberg s hotely Falkensteiner

Blesk.cz Taťána Kuchařová na večírku nadace Propolis33: Královna večera!

Taťána Kuchařová na večírku nadace Propolis33: Královna večera!

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

  • Recepty.cz
  • Buchta s povidly a tvarohem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact