máš pravdu... :-(
Ne, ne... Myslel jsem si, že to bude dobré... Ale výsledek... :-( :-S :'( :-! 8-) =-O
Ahojte, tak upekla jsem buchtu ze sodovky, strašně jsem se na ni těšila, nostalgie, ale bohužel jsem zklamaná a to velmi..buchta je příliš vysoká a příliš suchá, sušší než bábovka, pamatuju si buchtu z děstství byla výborná vláčná, tato ani zdaleka nebyla tak chutná, vlhká, jen suchá a čokoladová poleva moc nepomohla. :-|
Omlouvam se, opravdu se vloudila chybicka, toho oleje je tam 1/2 hrnku, podle mne je to tak 100ml :-)) Anonyme, dekuji za upozorneni.
V receptu je chyba, dava se tam 150ml oleje! Nelze pouzit pomerancovy dzus, bublinky jsou dulezite!
Taky by se mohlo namísto sodovky nebo limonády použít pomerančový džus. Aspoň by to dostalo zajímavější chuť.
Podobnou buchtu dělám taky jmenuje se Limonádové řezy.Dává se tam mouka,cukr,olej,vejce,pr.do pečiva,vanil.cukr,limonáda.Na vrch se dá ovoce a zaleje pudinkem s jakéhokoliv sirupu,vody a jakéhokoliv pudinku ale nejlepší je vanilkový.Je výborná.Ten váš recept pani Jano z VM také vyzkouším.
Díky, Jano, za radu, určitě recept vyzkouším. Jenomže nevím kdy, protože těch na "vyzkoušení mám šílené množství a rodině, která někdy reptá, musím čas od času udělat jejich staré osvědčené oblíbené recepty.:o))
Ten anonym jsem byla ja, nejak se mi vytratilo prihlaseni, omlouvam se, osobne nesnasim anonymna sdeleni, obzvlast ta kriticka. Jana
Pani Jano z VM, neboijte se to vyzkouset. Jednou jsem nemela pudink, pridala jsem vice mouky a take to nebylo spatne.To jen pro informace kdyby jste nemela rada pomerancove vuni. Moje dcera to zkousi s citronovym pudinkem, citronovou kuru a citronovou limonadu a taky je to dobre.
Mám asi stejný nebo podobný recept.Jednu dobu se z obchodu ztratili ony limonády,tak jsem dlouho nepekla. Nepamatuji si, je-li tam pudink, ale určitě se dělalo z tzv. žluté sodovky. Vím, že ma Moravě se používá název sodovka v Čechách limonáda. Ale myslím, že pokud použijete i jen sodovou vodu, nebo-li sifón, nic se nestane, pudink má příchuť.
Po přečtení receptu si myslím, že bude taky "FAMÓZNÍ" asi při nejbližší příležitosti do toho půjdu, jen zatím nemám pomerančovou limonádu (pudink by byl) nemohla by být např. sodovka ?
Moc ráda bych znala názor těch, kteří tuto buchtu zkoušeli! Ozvěte se, prosím!!