Máslo, voda, cukr, kakao se za stálého míchání nechá projít varem a odstaví se - z toho se oddělí půl sklenice na polevu (nechá se stát v teplé lázni aby neztuhlo), po zchladnutí se přidají 4 žloutky, mouka s práškem do pečiva a ze 4 bílků sníh. Vznikne řidší těsto, dá se mírně zapéct a pak se navrch dá bílé těsto a dopeče se dohromady. Na vychladlé se dá poleva.
2
Bílé těsto se připraví předem a to takto: 7 bílků se ušlehá, vmíchá se kokos a cukr a pak se vaří v horké lázni asi 30 min. a pak se za stálého šlehání schladí (asi jako sníh do kremrolí). Tuto buchtu dělám, když dělám vaječný koňak - zbydou totiž bílky.
3
Ani tento recept není můj, mám ho od své přítelkyně a ta ho má od své maminky z Polska.
Výborná. Do polevy jsem přidala trochu rumu pro vůni.
Zdeňka
|2. 3. 2007 20:07
Je to vlastně další obměna šalamounských řezů,s kokosem to bude určitě výborné.
Miroslava Severová
|2. 3. 2007 07:52
Anonyme přečti si recept ještě jednou , poleva je z části rozehřátého - másla,cukru,vody a kakaa.Já musím recepty také někdy číst vícekrát - nic ve zlém.
Anonym
|1. 3. 2007 13:39
jaká poleva se dá na vyxhladlý moučník?
Zdenka Korábová
|1. 3. 2007 10:29
Bude určitě výborná buchta a zařazuji jako "recept čekatel" a to na velikonoce, až mi zbydou bílky z mazanců a je doba velkého mlsání.