• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Buchta s děsně dobrou polevou
Napište svůj komentář k receptu

Buchta s děsně dobrou polevou

autor: Danuše Bednářová
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Buchta s děsně dobrou polevou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g cukr krupice
    • 350
      g polohrubá mouka
    • jedlá soda
    • 2
      lžíce kakao
    • 1
      vejce
    • 0,50
      l kefír
    • 2
      dl rostlinný olej
  • poleva
    • cukr krupice
    • 100
      g máslo
    • 3
      lžíce voda 2-3
    • 3
      lžíce kakao 2-3
    • 1
      lžíce hnědý rum

Postup přípravy receptu

1
Sypké ingredience na buchtu smícháme dohromady v míse, přidáme vejce, olej a kefír. Vše rychle zpracujeme, vytvoříme řídké těsto, které nalijeme do vysypaného pekáče s vyšším okrajem. Pečeme při 170 °C cca 30 minut (podle druhu trouby a vlastních zkušeností).
2
Mezitím si připravíme polevu: do rozehřátého másla přidáme všechny ostatní přísady a lehce prošleháme.
3
Po upečení ještě horkou buchtu v pekáči polijeme polevou a necháme vychladnout. Na tomto koláči je nejdůležitější poleva. Lze ji použít na jakékoli perníky či buchty. Koláč je pak krásně vláčný a s použitím pískového cukru se vytvoří na povrchu koláče lesklá krusta.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Salát pro dobrou náladu

Salát pro dobrou náladu

Čaj pro dobrou náladu

Čaj pro dobrou náladu

Kakaová buchta s polevou

Kakaová buchta s polevou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Želvička | 11. 2. 2012 09:24

    Buchta je výborná, dávám za 1. Jen jsem ubrala trochu cukru, do buchty jsem dala 200 g a přidala jsem vlašské ořechy (příště dám i rozinky) a do polevy jsem dala 150 g cukru a přidala jsem víc rumu, 3 lžíce.

  • Marie Svobodová | 20. 11. 2009 19:54

    Cukru jsem podstatně ubrala do těsta 180gr na polevu 150 gr, rumu dala víc a buchta skutečně neudělala ostudu svému názvu, moc dobré

  • Lucie | 3. 8. 2007 10:00

    Dělám podobnou polevu, jen do ní místo vody dávám mléko a přidávám lzičku kukuřičného nebo bramborového škrobu - lépe pak drží na buchtě. Na polevu sypu kokos nebo strouhané vlašské ořechy. Chutná celé rodině!

  • Andora | 26. 10. 2006 15:33

    Vypadá to dobře, jen toho cukru (přes půl kila v jedný buchtě) oj,oj, zkusím alespoň tu polevu

  • Anonym | 25. 10. 2006 08:48

    Chtěla bych potvrdit, že je opravdu moc dobrá.

  • Lenka Piskova | 28. 8. 2006 09:09

    Tuhle polevu dělávám taky, jen dávám míň cukru (200g) a přídávám trochu víc rumu :o) můžu potvrdit, že je fakt skvělá!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hnědý rum Jedlá soda Kakao Kefír Máslo Polohrubá mouka Rostlinný olej Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mandarinkové řezy

Mandarinkové řezy

Sýrová roláda II.

Sýrová roláda II.

Zapečená brokolice se žampiony

Zapečená brokolice se žampiony

Plněná cuketa

Plněná cuketa

Ovocný dort s želé

Ovocný dort s želé

Muffiny po belgicku

Muffiny po belgicku

Čínská dýně

Čínská dýně

Sýrovo-smetanové zapékané řízky

Sýrovo-smetanové zapékané řízky

Velikonoční muffiny

Velikonoční muffiny

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

318
Míchaná vajíčka s paštikou
Míchaná vajíčka s…
224
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
83
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
75
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
70
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…

Zajímavé články

Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S tvorbou jí pomáhá i umělá inteligence. Podívejte se do galerie!
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S…
Jak využít úrodu jahod? Vyrobte si domácí jahodový sirup
Jak využít úrodu jahod? Vyrobte si domácí…
Cupcakes 6x jinak: Mrkvové, jahodové, red velvet nebo s ořechovým krémem
Cupcakes 6x jinak: Mrkvové, jahodové, red velvet…
Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete všechny?
Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete…
Jak na nakládaný hermelín? Naučíme vás ho krok za krokem!
Jak na nakládaný hermelín? Naučíme vás ho krok za…
AHA.cz Brzobohatý opět v paruce a sukni! Překvapivé reakce nejbližších

Brzobohatý opět v paruce a sukni! Překvapivé reakce nejbližších

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Andrea Verešová na módní akci: Sázka na průhlednou!

Andrea Verešová na módní akci: Sázka na průhlednou!

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

  • Recepty.cz
  • Buchta s děsně dobrou polevou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact