:-( Buchtu již nebudu znovu péct, vše jsem dělala dle receptu a kromě vizuálního dojmu nebyla dobrá. Tenoučký film pudinku z tvarohem na povrchu byl i po upečení velmi moučný a kazil chuť. Pečení jsem musela protáhnout na cca 70 minut, aby buchta ztratila blátivost. Návštěve jsem ho raději nenabídla.
Buchta mě trochu zklamala. Po upečení byla taková nějaká sražená, málo nadýchaná, hlavně hnědá vrstva s kakaem a cuketou. Asi byla moc řídká, nevím. Tvaroh jsem dala z vaničky v dvojnásobném množství a možná byl také moc řídký. Celkový výsledek je dosti nízká hutná, jakoby gumová buchta. Dceři ale docela chutná. Nevím, jestli ji ještě někde zopakuji.
tak cukr jsem odhadl a uvidíme co z toho teda bude. Ale během přípravy jsem si uvědomil, že jednoduše jde udělat to těsto najednou jako cukr vejce olej rozmixovat přidat mouku s kypř. práškem a potom to teprv rozdělit na dvě poloviny jak u bábovky a do jedné dáme cuketu s kakaem a do druhé jablka a skořici. Ušetříme tím několik misek a výsledek bude stejný a možná že se nám i lépe a rovnoměrně rozmíchá ten kypř. prášek do obou polovin. No uvidíme až vytáhnu pekáč z trouby. Jinak taky jsem musel trochu přidat mléko a to hlavně k jablkům. Cuketa docela vodu pustila. A potom ještě dotaz co je to hnědé na tom tvarohu? To je kakau nebo čokoláda?
jak je to s tím cukrem? vanilkový do dypké směsi a dále je tam cukr dle chuti do tvarohu a kolik do tekuté směsi na vyšlehání?
Právě jsem ji dala do trouby, ale musela jsem improvizovat. Těsta byla hutná, tak jsem musela přidat mléko a olej. Uvidíme až se upeče, a jak koukám na recenze, tak se bojím nehoršího.
Výborné, jednoduché. Je opravdu zapotřebí trošku více misek než jindy ale super. Tvarohy jsem dala 2 ks a přidala 1 ks vejce. Děkuji.
Buchta nám vůbec nechutnala, myslím, že těch vestev je nějak moc na propečení a z tvarohu jsem cítila ten pudinkový prášek. Už dlouho mne žádný recept tak nezklamal.
Děkuji za odpověď..o)) Já ještě přemýšlela,že ta cuketa tam má nejspíš funkci "zvlhčovadla",třeba bych to těsto mohla trochu poředit mlékem,ale je fakt,že v obchodě je cuketa běžně k sehnání,tak to asi vyřeším tímto způsobem.o))
Já cuketu taky nemívám, tak do obou misek rozdělím jablka. Jednou jsou se skořicí, jednou s kakaem.
Cuketa je lehce k dostání v obchodech. Nevím, co odpoví autorka receptu, ale zda by se cuketa dala nahradit, to tedy nevím.. podobá se okurce, ale okurka je přeci jen něco jiného. Spíše se tedy chutí a konzistencí podobá patisonu a dýni.. tak snad možná to? Ale tak to už je asi snazší si skočit do toho obchodu :-)
Když nemám cuketu..dá se něčím nahradit??Strašně moc mě tato dobře vypoadající a nejspíš i chutnající buchtička láká.o))
Martino S. již na začátku diskuze je, že pudink se tam sype ve formě prášku ;-) Nevaří se. Recept vypadá zajímavě, vyzkouším. :-)
Úplně úžasné, je třeba dodat, že pudink má být uvařený (na první pokus jsem smíchala prášek s tvarohem ). Neměla jsem jablka, dala jsem hrušky a bylo to úžasné!!!
jednoduchý a výborný recept
Nekde jsem asi udelala chybu.Bud jsem ho spatne upekla,nebo nevím.Pekla jsem ho na 175 st.az 45min,ale kolác mám jakoby nedopeceny a uvnitr mokry.Chutná sice docela dobre,ale asi tak vypadat nemá.Je to tak na zalepení strev.Poradí mi nekdo proc?
Buchta je bezvadná a určitě jsem ji nepekla naposledy:-)). Za 1*.
Buchtu jsem rovněž vyzkoušela, s tvarohem na povrchu je opravdu dobrá, jen druhé těsto jsem musela trochu ředit mlékem, bylo hustší.Kdo má rád takové kombinace tak určitě zkuste :-)
Buchta je výborná, akorát jsem ji dělala z velkých hrníčků (0,3) na velký plech, ale ani to nebylo potřeba, stačili by i normální henečky o objemu 0,2l. Do tvorohové hmoty jsem přidala ještě trochu rozehřátého másla a 1 vejce. A do jablečného těsta jttsetm přtidala 1 lžíci medu a trošku prášku do perníku. Těsto je teď krásně voňavé! Skvělý recept! Určitě ji upeči znovu...
Tuto buchtu jsem upekla a je bezvadná.Celý pekáč padnul za jeden den.
no vyzkousim to a uvidi se...
Ančo, Ančo, nesrovnávej řízek s buchtou !!To je barbarství ! Kdybys napsala - nejdřív řízek, potom buchtu, to beru. Ale - já myslím, že pravdu nemáš, buchta je fakt dobrá!! Třeba se Ti nepovedla ! Že bys zkusila přidat do ní ten řízek .....
Ahoj,lidičky,za moc to nestálo.Raději si dám řízek. ANČA
Teda, tolik misek jsme doma vytahaných z kredence ještě asi neměli, ale výsledek stál za to! Moc nám chutnalo, výborný nápad, Airan! :-)
Regino, testo se zredi prave strouhanym jablkem a cuketou-pusti hodne stavy.Pokud jsou na kostky sii myslim, ze je to huste prave z duvodu malo stavy. Ja delala s mladou cuketku - ta je stavnatejsi a letni jablka take.Zhruba vychazi na hrnek a 1/4 mouky stejne mnozstvi strouhane ovoce (cuketa nebo jablka) Je mi moc lito, ze se nepovedla.Airan
Včera jsem toto pekla a asi jsem udělala někde chybu těsta byla moc husta,musela jsem ředit mlékem kolegyně v práci dopadla podobně ,prosím co jsem zvojtila?
Buchta byla vážně moc dobrá - sice se mi trošku srazila, ale vůbec to nevadilo a určitě jí brzo zkusím znovu
Tento koláč ma tiež zaujal a už som si kúpila aj cuketu, ešte musím skočiť na tržnicu po jabĺčka. Rozmýšľam však, že cuketu aj jabĺčka -podľa nápadu Jany z VM- nakrájam na kocky. Myslíte, že by som to nepokazila?
Airan,tak možná trouba. Z preventivních - premiérových (:o) )důvodů jsem raději pekla klasicky. Příště to zkusím v horkovzdušné. Ale jinak mám hodně nízký plech , 3-4cm vysoký. Ale bylo toho tolik, že byl úplně plný. :o)
Zítra čekáme velkou návštěvu, tak to vyzkouším, snad se povede. Recept se mi moc líbí. Taky ráda zkouším a míchám dohromady všechno možné, zatím se to povětšinou povedlo.
Báječná buchta, měla u nas velký úspěch, přestože je proti všem předpisům:o)
Janicko z Kladna, zalezi na velikost pekace a na troube, ja pecu v horkovzdusne a je to tam rychlejsi. Plech mam velky, takze buchta neni ani moc vysoka. Ja kdybych pekla 75 min tak ji mam spalenou.Cas a stupne jsou orientacne, kazdy si je musi upravit podle skusenosti.Jsem rada ze chutnalo:-))
Moc dobré a opravdu, kupodivu, rychlé. :o)Jen tedy se mi hned nezdála ta doba pečení - 35min. u cukety mi přišlo hodně málo. A opravdu - pekla jsem ji asi 75min. Nedokážu si představit, jak by vypadala jen po těch 35 min. Nemělo tam být třeba více stupňů? Děkuji za radu. Jinak chválím, opravdu dobrůtka.
Naozaj, jednoduché, rýchle a výborné. Ešte lepšie na druhý deň, len škoda, že ho tak málo zostalo.
Paní Airan, já mam vaše recepty ráda. Pokračujte dál ...
Vazne jsem rada, ze chutna:-)) Dekuji za priznive ohlasy, potesi to:-))
Opravdu to zní podivně a pracně. Za chvíli jsem měla kuchyň plnou misek jak jsem dělila směsi napůl, ale výsledek byl vynikající. Nenechte se odradit, chutná to báječně.
V sobotu jsem ji konečně upekla. Udělala jsem jednu chybu, která ale neměla vůbec vliv na výbornou chuť buchty - vmíchala jsem všechen cukr už do tvarohu a tak jsem tam musela zamíchat i vejce s olejem, cukr už jsem jiný nedávala. Měla jsme tedy jenom dvě vrstvy, ale bylo to vynikající!! Vláčné, chuťově výborné. Příště tam dám schválně větší kousky cukety i jablek, protože to bylo moc dobré, když jsem tam vhodila zbytky, které nešly už strouhat (aby to nebylo i s prstem). Díky za recept, budu určitě zase opakovat, dávám za 11111111.
Buchta je vynikající. Měla jsem s ní velký úspěch. Do jablečné části těsta jsem přidala trochu mléka, aby bylo řidší.Příště zkusím přidat trochu rumu , co to udělá.
Lenko, v te buchte se cuketa ztrati, jeji chut je nevyrazna, ale myslim, ze bez ni to nebude ono, cuketa testo zredi a zvlacni. Byt vami, nebala bych se ji pouzit.
Vůbec bych Vás neodsoudila. Já právě obdivuju takové kuchařky, jako Vy, co se nebojí experimentovat! Sama to moc nezkouším a když, tak jenom trošičku. Určitě tento recept zase vyzkouším. Teď mám pěkných pár dní skluz, takže se musím snažit.....
Zuzko, presne tak, ten puding se tam sype v prasku. Je to takove trojvrstvove a trojbarevne a kupodivu velice dobre:-)))
To mi připadá jak kdyby pekl buchtu pejsek s kočičkou.Zní to velmi zajímavě a dost lákavě.Ale tu cuketu zrovna nemusíme.Co když cuketu do těsta nedám,nezničím tím celý recept?
Ano, Zuzko, puding se tam sype ve forme prasku:-))
Ten puding se tam sype ve forme prasku, je to tak?
Chtela jsem upect cuketovou buchtu na chate, sla jsem na zahradu pro cuketu a spadlo mi jablko na hlave:-)) Chytra hlava takhle prisla na zakon o zemske pritazlivosti, me napadlo jen je do te buchte pridat (cuketa je prece jen nevyrazna) Pak jsem si vsimla tvarohu v lednici a rikala jsem si, ze uz vic to stejne nepokazim a supla jsem ho tam. Kombinace chuti byla kupodivu vynikajici. Spravne hospodyne, zvykle na prisne recepty me asi odepisou, ale kdo se neboji at to zkusi:-))