• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Buchta přátelství/Židovská buchta
Napište svůj komentář k receptu

Buchta přátelství/Židovská buchta

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Buchta přátelství/Židovská buchta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • 1.den
    • 2
      hrnek voda vlažná
    • 2
      hrnek hladká mouka
    • 1
      lžíce droždí
    • 2
      lžička cukr
  • 5. a 10.den
    • 1
      hrnek cukr
    • 1
      hrnek mléko
    • 1
      hrnek hladká mouka
  • 10.den
    • 2
      hrnek rostlinný olej
    • 3
      ks vejce
    • 2
      hrnek hladká mouka
    • 1
      hrnek cukr
    • 2
      lžička skořice
    • 1,50
      lžička bi-soda
    • 2
      lžička vanilková esence
    • 1
      hrnek jablka nebo mrkev nebo rozinky, atd.

Postup přípravy receptu

1
Vše se smíchá a nechá vykynout. Po 4 dny 1x denně zamícháme. Pátý den přidáme 1 hrnek cukru, 1 hrnek mléka a 1 hrnek mouky. Zamícháme a po 4 dny 1x denně zamícháme. Desátý den opakujeme den pátý. Potom vezmeme 3 hrnky (1 a 1/2 zůstane) a podarujeme 2 přátele. Do zbývajícího (našeho 1 a 1/2) přidáme 2/3 hrnku oleje, 3 vejce, 2 hrnky mouky, 1 hrnek cukru, 2 lžičky skořice, 1 a 1/2 lžičky sody bicarbony, 2 lžičky vanilkové esence a 1 hrnek nastrouhaných jablek nebo mrkve nebo rozinek nebo.... Peče se jako normální buchta.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kugel s rýží na sladko - židovská kuchyně

Kugel s rýží na sladko - židovská…

Židovská sváteční chala

Židovská sváteční chala

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Silvie | 7. 3. 2011 09:54

    je to pro paní Jindru Sedlákovou

  • Silvie | 7. 3. 2011 09:53

    dobrý den,takže vy uděláte pouze to co je tu napsané?do žádného těsta a ani na žádný těsto čekat nebudete?Děkuji Silvie

  • Anonym | 8. 10. 2007 10:07

    Tady máte nějakou ispiraci...ha ha ha ha ha ha ...David

  • Ivana Přikrylová | 2. 1. 2007 15:53

    Je to vlastně obdoba "Vatikánského chleba štěstí"

  • Jindra Sedláková | 1. 1. 2007 17:48

    Je to výborné! Tenhle recept už obíhal před pár lety, ale nikde se mi nepodařilo dozvědět složení surovin, pokud mě někdo nepodaruje 1 hrnkem směsi a nebo pokud nechci koláč přátelství péci každý 10. den. Tak to zase po létech zkusím. V mém receptu akorát není soda a vanilková esence, jsou tam zase ořechy, ale to už je asi na každém, co si přidá.

  • marketa englicka | 1. 1. 2007 14:10

    Paní Jaroslavo budu vám věřit a dám se dnes dotoho:o))dám vědět jestli se povedla

  • Jaroslava Oumarová | 31. 12. 2006 17:52

    Makéto, směs pochopitelně uchováváte v ledničce. Vždy jen přidáte indredienci a po zamíchání vrátíte do chladna. Nebojte se, je fakt dobrá ;o)

  • marketa englicka | 31. 12. 2006 14:03

    vypadá to lákavě ale bude po deseti dnech vůbec k jídlu???

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Dopolední svačina Svačina Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bi-soda Cukr Droždí Hladká mouka Jablka Mléko Rostlinný olej Skořice Vanilková esence Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sekaná pečeně plněná vejci

Sekaná pečeně plněná vejci

Zabijačková polévka

Zabijačková polévka

Křupavý bůček

Křupavý bůček

Rybízový koláč II.

Rybízový koláč II.

Dušená mrkev Dudin

Dušená mrkev Dudin

Lehké ovocné řezy

Lehké ovocné řezy

Paštika z divočáka

Paštika z divočáka

Brambory na plechu s bylinkami

Brambory na plechu s bylinkami

Avokádové lanýže

Avokádové lanýže

Doporučujeme

25 minut
Vietnamské palačinky s krevetami

Vietnamské palačinky s krevetami

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

110
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
97
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
90
Schwarzwaldská brokolice s mozzarellou
Schwarzwaldská brokolice…
35
Ovesný pudink, základní recept
Ovesný pudink, základní…
33
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…

Zajímavé články

Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Místo tryzny mejdan? Dcery Petra Dopity (†77) plánují na pohřbu koncert

Místo tryzny mejdan? Dcery Petra Dopity (†77) plánují na pohřbu koncert

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

  • Recepty.cz
  • Buchta přátelství/Židovská buchta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact