• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Buchta přátelství/Židovská buchta
Napište svůj komentář k receptu

Buchta přátelství/Židovská buchta

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Buchta přátelství/Židovská buchta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • 1.den
    • 2
      hrnek voda vlažná
    • 2
      hrnek hladká mouka
    • 1
      lžíce droždí
    • 2
      lžička cukr
  • 5. a 10.den
    • 1
      hrnek cukr
    • 1
      hrnek mléko
    • 1
      hrnek hladká mouka
  • 10.den
    • 2
      hrnek rostlinný olej
    • 3
      ks vejce
    • 2
      hrnek hladká mouka
    • 1
      hrnek cukr
    • 2
      lžička skořice
    • 1,50
      lžička bi-soda
    • 2
      lžička vanilková esence
    • 1
      hrnek jablka nebo mrkev nebo rozinky, atd.

Postup přípravy receptu

1
Vše se smíchá a nechá vykynout. Po 4 dny 1x denně zamícháme. Pátý den přidáme 1 hrnek cukru, 1 hrnek mléka a 1 hrnek mouky. Zamícháme a po 4 dny 1x denně zamícháme. Desátý den opakujeme den pátý. Potom vezmeme 3 hrnky (1 a 1/2 zůstane) a podarujeme 2 přátele. Do zbývajícího (našeho 1 a 1/2) přidáme 2/3 hrnku oleje, 3 vejce, 2 hrnky mouky, 1 hrnek cukru, 2 lžičky skořice, 1 a 1/2 lžičky sody bicarbony, 2 lžičky vanilkové esence a 1 hrnek nastrouhaných jablek nebo mrkve nebo rozinek nebo.... Peče se jako normální buchta.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kugel s rýží na sladko - židovská kuchyně

Kugel s rýží na sladko - židovská…

Židovská sváteční chala

Židovská sváteční chala

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Silvie | 7. 3. 2011 09:54

    je to pro paní Jindru Sedlákovou

  • Silvie | 7. 3. 2011 09:53

    dobrý den,takže vy uděláte pouze to co je tu napsané?do žádného těsta a ani na žádný těsto čekat nebudete?Děkuji Silvie

  • Anonym | 8. 10. 2007 10:07

    Tady máte nějakou ispiraci...ha ha ha ha ha ha ...David

  • Ivana Přikrylová | 2. 1. 2007 15:53

    Je to vlastně obdoba "Vatikánského chleba štěstí"

  • Jindra Sedláková | 1. 1. 2007 17:48

    Je to výborné! Tenhle recept už obíhal před pár lety, ale nikde se mi nepodařilo dozvědět složení surovin, pokud mě někdo nepodaruje 1 hrnkem směsi a nebo pokud nechci koláč přátelství péci každý 10. den. Tak to zase po létech zkusím. V mém receptu akorát není soda a vanilková esence, jsou tam zase ořechy, ale to už je asi na každém, co si přidá.

  • marketa englicka | 1. 1. 2007 14:10

    Paní Jaroslavo budu vám věřit a dám se dnes dotoho:o))dám vědět jestli se povedla

  • Jaroslava Oumarová | 31. 12. 2006 17:52

    Makéto, směs pochopitelně uchováváte v ledničce. Vždy jen přidáte indredienci a po zamíchání vrátíte do chladna. Nebojte se, je fakt dobrá ;o)

  • marketa englicka | 31. 12. 2006 14:03

    vypadá to lákavě ale bude po deseti dnech vůbec k jídlu???

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Dopolední svačina Svačina Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bi-soda Cukr Droždí Hladká mouka Jablka Mléko Rostlinný olej Skořice Vanilková esence Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Oblíbený piškotový koláč s tvarohem a želatinou

Oblíbený piškotový koláč s tvarohem a…

Pudinkový dort z listového těsta a jablky

Pudinkový dort z listového těsta a…

Metr (šachovnice)

Metr (šachovnice)

Jablečný závin s tvarohem z pomazánkového másla

Jablečný závin s tvarohem z…

Bezlepkový dort

Bezlepkový dort

Dvoubarevný roládový dort se smetanovým krémem

Dvoubarevný roládový dort se…

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

Česneková růžičková kapusta se slaninou a bylinkami

Česneková růžičková kapusta se…

Povidlové knedlíky kynuté - bez vajec

Povidlové knedlíky kynuté - bez vajec

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

70
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
47
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
35
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
29
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
29
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Úřadující misska Linda Górecká: První slova o rozchodu!

Úřadující misska Linda Górecká: První slova o rozchodu!

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

  • Recepty.cz
  • Buchta přátelství/Židovská buchta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact