Do mísy nastrouháme Margotku na hrubém struhadle. Přidáme vejce, smetanu, olej, cukr a mouku s kypřidlem. Vše dobře promícháme, nalijeme do připraveného pekáčku a rovnoměrně rozetřeme.
2
Pečeme v předehřáté troubě cca 30 minut na 180 stupňů dorůžova, vyzkoušíme špejlí. Po vyndání z trouby ještě teplou buchtu napícháme špejlí nebo vidličkou, čistou pletací jehlicí... na více místech, zalijeme jí polevou připravenou během pečení a rovnoměrně roztíráme, aby zatekla do všech námi vytvořených dírek. Pak buchtu posypeme nastrouhanou Margotkou a necháme vychladnout.
3
Poleva: máslo rozpustíme v kastrolku, přidáme cukr a kakao a vše promícháme. Rum nebo převařenou vodu přidáváme za stálého míchání po lžících dle potřeby. Poleva by měla být středně hustá, aby mohla zvolna při roztírání zatékat do dírek v buchtě.
4
Pokud budeme buchtu sypat místo Margotky kokosem, doporučuji těsto více osladit (cca + 50 gramů cukru navíc).