Dekuji moc za vysvetleni, tesim se dalsi recept.
Jeste k te buchte:Delala jsem to z te anglicke mouky,kterou tu mam k disposici,ona vypada jako hladka,ale je umleta tak,ze ma zrnicka ruzne velikosti,takze jde dobre nahoru a pry se tak neseseda, jako natejno umleta.Da se pouzit misto hladke i polohrube mouky.Mozna by stalo za to znovu zvazit mnozstvi prasku do peciva,ale s tim vy uz mate vic skusenosti,nez ja.Co se tyce toho Libanonskeho zavitku,tak si marne lamu hlavu,i kdyz si myslim,ze znam skoro vsechny libanonske sladkoti,nedelam je,ale casto je dostavame.Jen me napada,jestli Vam ti Libanonci nepredlozili Klejcu(nad c je hacek)To je stare cukrovi,ktere se peklo uz ve stare mesopotamii,predchudce vsech rolad.Ted uz se pece jen v Iraku aprave do nej se dava ruzne susene ovoce.Jestli je ono,tak bych se zeptala jedne pani,ktera ho pece.Muze byt take v knize pro pro profesionalni kuchare,kteri ho uz objevili jako histricky nejstarsi cukrovi .Jestli je tono tak to nejak zjistim.
Pani Heleno, nebudete vedet taky z ceho delaji libanonce napln do zavitek - hadam tam marmeladu, med, smes orechu, nebo je to jen susene ovoce s medem, mam za to, ze je tam i maslo, chut je velice lahodna, jemna a hlavne je tam smes koreni na kterou jsem neprisla (mimo skorice a hrebicku) Mnozstvi koreni je tam ale malo, vubec neni vtirave a napln v dusledku voni uzasne.
Dekuji za recept, uz jsem na na buchtu tesila:-))