• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Buchta jeho veličenstva
Napište svůj komentář k receptu

Buchta jeho veličenstva

autor: zdravy mlsal
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Buchta jeho veličenstva
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • sušené ovoce fíky,meruňky,švestky
    • pomerančová kůra nakrájené na kousky
    • 120
      ml černý čaj Earl Grey
    • 225
      g polohrubá mouka
    • 100
      g máslo
    • 100
      g hnědý cukr
    • 1
      ks vejce rozšlehané
    • prášek do pečiva 1/2 a ještě trošku
    • sůl špetka

Postup přípravy receptu

1
Naložit ovoce do čaje, dokud směs nezchladne. Předehřát troubu na 160 °C. Vymazat a vyložit pečícím papírem kulatou rozebírací formu o průměru 15 cm. Mouku přesijeme do misky. V kastrolku rozpustíme máslo, vmícháme cukr. Ovoce scedíme, čaj zachováme. Ovoce rozmícháme v másle a cukru. Do mouky postupně vmícháme směs másla s ovocem a rozšlehané vejce. Přidáme čaj, zdá-li se nám těsto tuhé. Nalijeme do formy, povrch formy přikryjeme pomaštěným pečícím papírem, abychom předešli ztmavnutí povrchu. Pečeme 1 hodinu.
2
Tento recept se skutečně takto jmenuje, plus všechny tituly. Publikoval ho kuchař prince Charlese. Peníze z publikace věnoval na zdravotnickou charitu. Já jsem použila formu s průměrem 19 cm, buchta byla hotová o 10 minut dříve a vysoká tak, jak my jsme u buchet zvyklí. A byla moc dobrá.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s…

Kynutá bramborová buchta

Kynutá bramborová buchta

Buchta s marmeládou a kokosem z Anglie

Buchta s marmeládou a kokosem z Anglie

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Airan | 21. 12. 2005 14:46

    Dekuji moc za vysvetleni, tesim se dalsi recept.

  • Helena | 20. 12. 2005 16:31

    Jeste k te buchte:Delala jsem to z te anglicke mouky,kterou tu mam k disposici,ona vypada jako hladka,ale je umleta tak,ze ma zrnicka ruzne velikosti,takze jde dobre nahoru a pry se tak neseseda, jako natejno umleta.Da se pouzit misto hladke i polohrube mouky.Mozna by stalo za to znovu zvazit mnozstvi prasku do peciva,ale s tim vy uz mate vic skusenosti,nez ja.Co se tyce toho Libanonskeho zavitku,tak si marne lamu hlavu,i kdyz si myslim,ze znam skoro vsechny libanonske sladkoti,nedelam je,ale casto je dostavame.Jen me napada,jestli Vam ti Libanonci nepredlozili Klejcu(nad c je hacek)To je stare cukrovi,ktere se peklo uz ve stare mesopotamii,predchudce vsech rolad.Ted uz se pece jen v Iraku aprave do nej se dava ruzne susene ovoce.Jestli je ono,tak bych se zeptala jedne pani,ktera ho pece.Muze byt take v knize pro pro profesionalni kuchare,kteri ho uz objevili jako histricky nejstarsi cukrovi .Jestli je tono tak to nejak zjistim.

  • Airan Novakova | 20. 12. 2005 14:51

    Pani Heleno, nebudete vedet taky z ceho delaji libanonce napln do zavitek - hadam tam marmeladu, med, smes orechu, nebo je to jen susene ovoce s medem, mam za to, ze je tam i maslo, chut je velice lahodna, jemna a hlavne je tam smes koreni na kterou jsem neprisla (mimo skorice a hrebicku) Mnozstvi koreni je tam ale malo, vubec neni vtirave a napln v dusledku voni uzasne.

  • Airan | 20. 12. 2005 13:10

    Dekuji za recept, uz jsem na na buchtu tesila:-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Svačina Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černý čaj Hnědý cukr Máslo Polohrubá mouka Pomerančová kůra Prášek do pečiva Sůl Sušené ovoce Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Těstovinový salát s tuňákem

Těstovinový salát s tuňákem

Strouhaný koláč

Strouhaný koláč

Čaj ze sušených šípků

Čaj ze sušených šípků

Máslová bábovka

Máslová bábovka

Placek ze strouhanky

Placek ze strouhanky

Nastavovaná kaše

Nastavovaná kaše

Ledový salát s česnekovo-koprovou smetanou

Ledový salát s česnekovo-koprovou…

Muffiny na více způsobů

Muffiny na více způsobů

Vepřové se zelím v minutkové verzi

Vepřové se zelím v minutkové verzi

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

298
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
67
Francouzský dresing
Francouzský dresing
57
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…
39
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
38
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Blesk.cz Sandeva po návratu z Varů: Nahradila ji hvězda Zlaté labutě! Co za tím vězí?

Sandeva po návratu z Varů: Nahradila ji hvězda Zlaté labutě! Co za tím vězí?

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

  • Recepty.cz
  • Buchta jeho veličenstva
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact