• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Buchta Anička
Napište svůj komentář k receptu

Buchta Anička

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Buchta Anička
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 200
      g hera
    • 300
      g hladká mouka
    • 100
      g cukr krupice
    • 2
      ks vejce
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Náplň
    • 50
      g hera
    • 200
      g moučkový cukr
    • 2
      ks vejce
    • 500
      g měkký tvaroh
    • 0,50
      l mléko
    • 1
      balíček vanilkový pudink
    • 2
      lžíce hnědý rum

Postup přípravy receptu

1
Připravíme si klasické linecké těsto z Hery, hladké mouky, cukru, vajec a prášku do pečiva. Zpracujeme těsto a dáme ho na chvilku odpočinout do ledničky. Těsto dáme na vysoký plech a vymačkáme dno a okraje plechu.
2
Potom si připravíme náplň Hery, kterou utřeme s cukrem a dvěmi vajíčky. Poté přidáme měkký tvaroh, rum a vanilkový pudink (rozmíchaný v půl litru mléka). Směs vlijeme na těsto. Náplň je velmi řídká, ale ztuhne, neboť se v ní uvaří vanilkový pudink. Na náplň poklademe ovoce (borůvky, jahody, meruňky, ananas...). Pečeme při 170 °C cca půl hodiny.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s…

Buchta s marmeládou a kokosem z Anglie

Buchta s marmeládou a kokosem z Anglie

Kynutá bramborová buchta

Kynutá bramborová buchta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ewzenek37 | 12. 10. 2011 14:16

    Výborná buchta! Všem moc šmakovala :)

  • Anonym | 29. 3. 2008 11:04

    Vynikající!!!! Zkusila jsem dneska a okamžitě jsem musela dát recept mamce i sestře....kdo ještě nezkusil, doporučuji vyzkoušet. Irča.

  • Zdena z JM | 12. 6. 2006 06:39

    Buchtička Anička je opravdu vynikající.V mražáku jsem měla ještě zbytek rybízu,tak jsem ho koněčně zlikvidovala.Tento týden zopakuji s jahodami.

  • Lada Kouřilová | 8. 6. 2006 20:12

    Koláč je opravdu výborný. Zkusila jsem trošku ošidit náplň - nepoužila jsem ani tuk, ani vajíčka, zato přidala více pudinku a výsledek byl taky dobrý.

  • vendy | 5. 6. 2006 14:11

    Naprosti vynikající, opravdu nemá chybu.Kdo jste nevyzkoušel, určitě se do toho puste!!!!!!!!!!!

  • Marie Netolická | 30. 5. 2006 11:40

    Úžasné. Nejpve mne skutečně překvapila řidkost náplně, ale výsledek byl bombastický. Všichni se jen olizovali. Díky

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hera Hladká mouka Hnědý rum Měkký tvaroh Mléko Moučkový cukr Prášek do pečiva Vanilkový pudink Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Palačinky od Petra

Palačinky od Petra

Plněné linecké košíčky

Plněné linecké košíčky

Koleno v alobalu na grilu

Koleno v alobalu na grilu

Salát Coleslaw light

Salát Coleslaw light

Hruškové muffiny

Hruškové muffiny

Česnekové bramborové knedlíky s houskou

Česnekové bramborové knedlíky s…

Chlebová polévka se žampiony (hlívou)

Chlebová polévka se žampiony (hlívou)

Polévka z bílých fazolí s uzeným masem

Polévka z bílých fazolí s uzeným masem

Kuře na bazalce

Kuře na bazalce

Doporučujeme

40 minut
Masové koule zapečené v rajčatech

Masové koule zapečené v rajčatech

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

243
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
61
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
56
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
53
Klasické lečo
Klasické lečo
45
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Vzpomínka vdovy po Žbirkovi (†69): Navštívila jejich první společné bydlení!

Vzpomínka vdovy po Žbirkovi (†69): Navštívila jejich první společné bydlení!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Buchta Anička
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact