• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Buchta Anička
Napište svůj komentář k receptu

Buchta Anička

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Buchta Anička
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 200
      g hera
    • 300
      g hladká mouka
    • 100
      g cukr krupice
    • 2
      ks vejce
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Náplň
    • 50
      g hera
    • 200
      g moučkový cukr
    • 2
      ks vejce
    • 500
      g měkký tvaroh
    • 0,50
      l mléko
    • 1
      balíček vanilkový pudink
    • 2
      lžíce hnědý rum

Postup přípravy receptu

1
Připravíme si klasické linecké těsto z Hery, hladké mouky, cukru, vajec a prášku do pečiva. Zpracujeme těsto a dáme ho na chvilku odpočinout do ledničky. Těsto dáme na vysoký plech a vymačkáme dno a okraje plechu.
2
Potom si připravíme náplň Hery, kterou utřeme s cukrem a dvěmi vajíčky. Poté přidáme měkký tvaroh, rum a vanilkový pudink (rozmíchaný v půl litru mléka). Směs vlijeme na těsto. Náplň je velmi řídká, ale ztuhne, neboť se v ní uvaří vanilkový pudink. Na náplň poklademe ovoce (borůvky, jahody, meruňky, ananas...). Pečeme při 170 °C cca půl hodiny.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s…

Kynutá bramborová buchta

Kynutá bramborová buchta

Buchta s marmeládou a kokosem z Anglie

Buchta s marmeládou a kokosem z Anglie

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ewzenek37 | 12. 10. 2011 14:16

    Výborná buchta! Všem moc šmakovala :)

  • Anonym | 29. 3. 2008 11:04

    Vynikající!!!! Zkusila jsem dneska a okamžitě jsem musela dát recept mamce i sestře....kdo ještě nezkusil, doporučuji vyzkoušet. Irča.

  • Zdena z JM | 12. 6. 2006 06:39

    Buchtička Anička je opravdu vynikající.V mražáku jsem měla ještě zbytek rybízu,tak jsem ho koněčně zlikvidovala.Tento týden zopakuji s jahodami.

  • Lada Kouřilová | 8. 6. 2006 20:12

    Koláč je opravdu výborný. Zkusila jsem trošku ošidit náplň - nepoužila jsem ani tuk, ani vajíčka, zato přidala více pudinku a výsledek byl taky dobrý.

  • vendy | 5. 6. 2006 14:11

    Naprosti vynikající, opravdu nemá chybu.Kdo jste nevyzkoušel, určitě se do toho puste!!!!!!!!!!!

  • Marie Netolická | 30. 5. 2006 11:40

    Úžasné. Nejpve mne skutečně překvapila řidkost náplně, ale výsledek byl bombastický. Všichni se jen olizovali. Díky

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hera Hladká mouka Hnědý rum Měkký tvaroh Mléko Moučkový cukr Prášek do pečiva Vanilkový pudink Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Karamelové řezy II.

Karamelové řezy II.

Chorvatský bramborový salát z Dolače

Chorvatský bramborový salát z Dolače

Lískové koláčky

Lískové koláčky

Kořeněné škubánky-opečenky

Kořeněné škubánky-opečenky

Lučinovo-nivová pomazánka

Lučinovo-nivová pomazánka

Rizoto s vepřovou konzervou

Rizoto s vepřovou konzervou

Buchta (koláč) z přesnídávek - jednoduchá a vláčná

Buchta (koláč) z přesnídávek -…

Vepřová panenka s bylinkovým pestem

Vepřová panenka s bylinkovým pestem

Frittata

Frittata

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

96
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
33
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
33
Vegetariánské karbanátky (rýžovo-zeleninové)
Vegetariánské karbanátky…
29
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.
Jahodové tiramisu podle…
27
Těstovinový salát se zeleninou, masem a dresingem
Těstovinový salát se…

Zajímavé články

Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších sladkých náplní
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších…
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na cesty, které vás bude bavit
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
AHA.cz Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Patrasová po propuštění z Bohnic promluvila: Hrozná krutost! Nikdy to nepřebolí

Patrasová po propuštění z Bohnic promluvila: Hrozná krutost! Nikdy to nepřebolí

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

  • Recepty.cz
  • Buchta Anička
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact