Máslo se rozpouští? :-)
Máslo se rozpouští nebo jen popuštěné :-) ?
Hera je tam misto oleje.
chci se zeptat na těsto,nevidím tam olej místo toho mám tam dát tu heru?děkuji za odpověd
buchta výborná, velice všem chutnala. Ještě jsem do těsta přidala nadrcené oříšky a mandle. Místo perníku na posipání jsem také dala oříšky a byla opravdu vynikající. :-)
diky za recept :-)
verim tomu ze je dobry us se tesim az si ho upecu :-[
Buchta se povedla, ale moooc mě zklamala :-( Podle komentářů to vypadalo jako bomba ale není to nic extra, což mě moc mrzí. Med tam není vůbec cítit, ikdyž jsem dala víc než je v receptu. Těsto je dobré, ale celkově mi buchta nechutnala. A dětem bohužel také ne. No jo každý má rád něco jiného....
Byla výborná! Nejdřív jsem měla trochu obavy, ale nakonec se povedlo. Ochutnala ji i moje babička a říkala, že její 16ti letá vnučka umí tak dobře péct! ;-)
napsla jsem si a hned zítra budu péc a určo bude mňam pro neteřinku má narozky :-)
Tak jsem zase hledala co upéct táovi do práce ke svátku..no a když jsem viděla tohle hned jsem si řekla že to zkusím..takže se mi peče těsto a jsem zvědavá na celý hotový výrobek
Buchta je úžasnáá! Pustila jsem se do ní s obavami, ale nebyl důvod se obávat! Chutná celé rodině, dokonce i nečekané navštěvě! Opravdu mohu jenom doporučit! :-)
už mám taky dopečeno akorát nechat vychladnout a pustit se do toho.... k normálnímu cukru jsem přidala skořicový protože skořice v medovníku musí být. místo perníku jsem dala čokoládu
Tak už je upečená,uleželá,akorát na košt :-) Je moc dobrá,akorát jsem místo kávy dala meltu,tak mi pudink tolik neztmavl. Ale jinak je buchta výborná,není suchá a chutná všem!!!:-)
Tak nevím, kde se stala chyba ve výrobním postupu, ale já jsem dala sotva po dně hrnku toho mléka a už to bylo řídký jak nevim co... Neni to zlý těsto, ale musela jsem ho trochu dochutit mletýma ořechama, citronovou kůrou a skořicí, aby to bylo alespoň nějaký a ne jenom... buchta.
Právě jsem ji ochutnala - není špatná, ale medovník mi moc nepřipomíná. Příště dám do těsta méně cukru a více medu, na povrchu rozhodně posypu oříšky. Ale rozhodně díky za tip, je to zase něco nového. Díky za inspiraci.
Recept mě nadch, takže jsem se do něj pustila - momentálně se chladí a už se moc těším, až ochutnám! těsto jsem měla vysoké asi 3 cm, na můj vkus by buchta mohla být nižší a kérmu více. Pak napíšu, jak chutnala.
Mno nějako mě to nenadchlo, sice se to povedlo ale asi už znovu dělat nebudu.
Výborné!!! Chutnalo celé rodině. Rozhodně budu dělat častěji. Akorát jsem měla trochu problém s krémem. Puding po vychladnutí hodně ztuhnul, takže když jsem ho postupně zešlehávala s máslem, tak se mi tam dělaly hrudky. Musela jsem pak na to vzít elektrickej šlehač. Pomohlo to, ale úplně hladká hmota z toho nebyla. Trošku těch hrudek tam zůstalo. Ale ničemu to nevadilo, krém je chuťově moc lahodný. Posypala jsem pomletýma ořechama a nemá to chybu. Já na buchty moc nejsem, ale touhle se cpu a nevím kdy přestat. A to už je u mě co říct :-) Moc chválím.
Tak,odpovědi jsem se sice nedočkala,ale riskla jsem to a dala skoro dva hrnky polohrubé mouky.Do těsta jsem dala půl lžičky skořice a upekla.Korpus není tak vysoký jako na obrázku(je to možná tím,že jsem požila velký plech),ale je moc dobrý a na vychladlý jsem použila ten kávový krém a povrch posypala mletými vlašáky a dala vychladit.Vykrajovátkem ve tvaru srdíčka jsem celý povrch ozdobila a to tak,že jsem tu formičku otiskovala po povrchu zákusku.pak rozkrájela na kostky a na každé bylo srdíčko a valentýnský zákusek byl na světě.o)
Mám jen jeden hrnek hladké mouky(zapomněla jsem dokoupit).Mohu ten zbytek doplnit moukou polohrubou?
Už jsem si recept dala do oblíbených.My totiž doma máme moučníky s kávou moc rádi.Kuchařinky,přidejte nějaký kávový moučník,i takový,kde se dává mletá káva do těsta a pod.Díky
Buchta jako medovník s kávou? To mi doma nebudou chtít papat. Medovník milují, ale jakékoliv zákusky s kávou ne.
Je opravdu jedno, zda se použije olej nebo hera? Chystám se vyzkoušet
tak jsem jí dnes také vyzkoušela,těsta jsem měla tak akorát,(asi 3 cm),ale neměla jsem ten perník na strouhání,tak jsem nastrouhala Margotku a ještě posypala nasekanými vlašáky.Je opravdu moc dobrá,hodnotím za jedna.
Buchta je výborná, jen nevím, kde se stala chyba: měla jsem příliš vysoké těsto a na něm málo krému, příště udělám těsto jen z poloviční dávky. Nebude to buchta, ale zákusek.
moc a moc dobré zařadila jsem do domácí kuchařky , dětem ! chutnal chtěji ho stale , jednoduché a super dobré
Moc dobré a jednoduché. Pekla jsem na pouť, příbuzní chtěli recept.
upekla jsem včera fakt skvělá...Díky za skvělý recept.
Pekla jsem o víkendu, jen jsem dala do krému více mléka (asi 800 ml) a ještě přidala asi 3 lžíce nutely.Mohu jen pochválit, voněla medem a chuťově moc dobrá, perník nahoře taky udělal své. Byla u mě kamarádka, ochutnala a hned chtěla recept. Určitě budu opakovat. Hodnotím za 1.
U nás tahle buchta taky nechutnala. Obvykle se po sladkém jen zapráší, ale tuhle asi ani nedojíme. Škoda, dost jsem si od ní slibovala.
Buchta se mi povedla, ale bohuzel nikomu v rodine prilis nechutnala. Sto lidi, sto chuti...
Neměla jsem doma mletou zrnkovou kávu, dala jsem tedy vrchovatou lžíci rozpustné rovnou do mléka, jinak podle receptu. Je to velmi rychlý, snadný a moc dobrý moučník. Dávám 1.
1jak vyšitá, naprosto super! jen jsem si dovolila kávu nedat do krému, ale pokropila jsem jí korpus.Posypala jsem perníkem a hrstí nahrubou nastrouhaných ořechů.a ještě vychytávka - máslo jsem v pohodě všlehala do právě uvařeného horkého pudingu, chladnoucí krém rovnou navrstvila na korpus. Díky za recept!
Vyzkouseno,vyborne!Nemela jsem pernik,tak jsem vrsek buchty serizla do roviny nozem(jen trosku)a odkrojek jsem rozdrobila do misky,pridala jeste namlete orechy a posypala na krem.Buchta neni moc sladka,je vazne dobra.Davam 1
Anonyme,tak nepřidávejte do krému nic,nechte jej jen vanilkový.
Nějak jsem toto lákadlo přehlídla! Jeminkote, to musí být dobrota :o), už to tisknu.
Co dát místo kávy, naše děti kávové věci nemají rádi, ani s rumem neuspěju. Jinak mě to moc láká.
Také jsem si ho dala do oblíbených. S krémem by podle mě problém být neměl, každá rozumná ženská buchtu s krémem v létě dá přece do lednice, tak jak by mohl téct? U nás se nestačí srazit, nevím, nikdy se mi to nestalo, u nás to nikdy dlouho nevydrží.
Musím potvrdit, že buchta je famózní. Jedla jsem ji přímo od autorky a mohla jsem se po ní utlouct. A ohledně toho krému si myslím, že nemůže téct i kdyby chtěl, když jsou dva pudinky na půl litru mléka.
Doposud,co dělám tento krém,tak se mně ještě nesrazil.Jíškové krémy dělám do dortů.
Tento pudinkový krém v létě teplem rychle teče a při vyšším chladu v lednici má tendenci se srážet.Nebyl by lepší jíškový s příchutí capučína. Jinak recept vypadá zajímavě a určitě jdu do toho.Pak dám vědět.
Leni,toho mléka je akorát,krém se krásně natírá a nic neteče.
Není toho mléka na dva pudinky málo? Není to pak moc husté? Jinak to vypadá moc zajímavě.