• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Buchta alá medovník
Napište svůj komentář k receptu

Buchta alá medovník

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 42
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Buchta alá medovník
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 3
      hrnek hladká mouka
    • 0,75
      hrnek cukr
    • 1
      vanilkový cukr
    • 1
      hera
    • 1,50
      hrnek mléko
    • 1
      prášek do pečiva
    • 2
      ks vejce
    • med 4-5
  • Krém
    • 500
      ml mléko
    • 2
      vanilkový pudink
    • cukr
    • černá káva 5-7
    • 125
      g máslo
  • Dozdobení
    • perník na strouhání

Postup přípravy receptu

1
Suroviny na těsto smícháme a vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Dáme péct do předem vyhřáté touby - 180 °C na 25-35 minut.
2
Krém: z mléka, pudinku, cukru a kávy uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout. Máslo vyšleháme a po lžících zašleháváme pudink. Krém natřeme na vychladlou buchtu a lehce posypeme strouhaným perníkem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Medové řezy alá falešný medovník

Medové řezy alá falešný medovník

Jednoduchý kávovník ala medovník

Jednoduchý kávovník ala medovník

Cuketová buchta ala brownies

Cuketová buchta ala brownies

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana | 17. 10. 2015 18:02

    Máslo se rozpouští? :-)

  • Jana | 17. 10. 2015 17:59

    Máslo se rozpouští nebo jen popuštěné :-) ?

  • Pavla | 19. 3. 2014 19:35

    Hera je tam misto oleje.

  • ivetule83 | 19. 3. 2014 18:25

    chci se zeptat na těsto,nevidím tam olej místo toho mám tam dát tu heru?děkuji za odpověd

  • stepanka119 | 29. 3. 2013 09:31

    buchta výborná, velice všem chutnala. Ještě jsem do těsta přidala nadrcené oříšky a mandle. Místo perníku na posipání jsem také dala oříšky a byla opravdu vynikající. :-)

  • Hanka | 17. 1. 2013 14:59

    diky za recept :-)

  • Hanka | 17. 1. 2013 14:57

    verim tomu ze je dobry us se tesim az si ho upecu :-[

  • Gábina | 25. 11. 2012 17:53

    Buchta se povedla, ale moooc mě zklamala :-( Podle komentářů to vypadalo jako bomba ale není to nic extra, což mě moc mrzí. Med tam není vůbec cítit, ikdyž jsem dala víc než je v receptu. Těsto je dobré, ale celkově mi buchta nechutnala. A dětem bohužel také ne. No jo každý má rád něco jiného....

  • Cukrářka Hanka
    Cukrářka Hanka | 28. 10. 2012 11:22

    Miluju medovník, takže určitě vyzkouším. Díky za recept :)

  • Nikola | 9. 8. 2012 21:11

    Byla výborná! Nejdřív jsem měla trochu obavy, ale nakonec se povedlo. Ochutnala ji i moje babička a říkala, že její 16ti letá vnučka umí tak dobře péct! ;-)

  • Renča | 9. 1. 2012 13:58

    napsla jsem si a hned zítra budu péc a určo bude mňam pro neteřinku má narozky :-)

  • sarkisek | 23. 5. 2011 17:18

    Tak jsem zase hledala co upéct táovi do práce ke svátku..no a když jsem viděla tohle hned jsem si řekla že to zkusím..takže se mi peče těsto a jsem zvědavá na celý hotový výrobek :)

  • m:) | 6. 4. 2011 21:22

    Buchta je úžasnáá! Pustila jsem se do ní s obavami, ale nebyl důvod se obávat! Chutná celé rodině, dokonce i nečekané navštěvě! Opravdu mohu jenom doporučit! :-)

  • chiquita | 20. 3. 2011 13:05

    už mám taky dopečeno :) akorát nechat vychladnout a pustit se do toho.... k normálnímu cukru jsem přidala skořicový protože skořice v medovníku musí být. místo perníku jsem dala čokoládu :)

  • pe3
    pe3 | 20. 2. 2011 16:26

    Tak už je upečená,uleželá,akorát na košt :-) Je moc dobrá,akorát jsem místo kávy dala meltu,tak mi pudink tolik neztmavl. Ale jinak je buchta výborná,není suchá a chutná všem!!!:-)

  • niobe nightingale | 22. 6. 2009 17:31

    Tak nevím, kde se stala chyba ve výrobním postupu, ale já jsem dala sotva po dně hrnku toho mléka a už to bylo řídký jak nevim co... Neni to zlý těsto, ale musela jsem ho trochu dochutit mletýma ořechama, citronovou kůrou a skořicí, aby to bylo alespoň nějaký a ne jenom... buchta.

  • Pája | 13. 7. 2008 12:00

    Právě jsem ji ochutnala - není špatná, ale medovník mi moc nepřipomíná. Příště dám do těsta méně cukru a více medu, na povrchu rozhodně posypu oříšky. Ale rozhodně díky za tip, je to zase něco nového. Díky za inspiraci.

  • Pája | 13. 7. 2008 10:57

    Recept mě nadch, takže jsem se do něj pustila - momentálně se chladí a už se moc těším, až ochutnám! těsto jsem měla vysoké asi 3 cm, na můj vkus by buchta mohla být nižší a kérmu více. Pak napíšu, jak chutnala.

  • J.B. | 28. 2. 2008 14:59

    Mno nějako mě to nenadchlo, sice se to povedlo ale asi už znovu dělat nebudu.

  • zoonka | 16. 2. 2008 15:30

    Výborné!!! Chutnalo celé rodině. Rozhodně budu dělat častěji. Akorát jsem měla trochu problém s krémem. Puding po vychladnutí hodně ztuhnul, takže když jsem ho postupně zešlehávala s máslem, tak se mi tam dělaly hrudky. Musela jsem pak na to vzít elektrickej šlehač. Pomohlo to, ale úplně hladká hmota z toho nebyla. Trošku těch hrudek tam zůstalo. Ale ničemu to nevadilo, krém je chuťově moc lahodný. Posypala jsem pomletýma ořechama a nemá to chybu. Já na buchty moc nejsem, ale touhle se cpu a nevím kdy přestat. A to už je u mě co říct :-) Moc chválím.

  • Jana Kutačová | 14. 2. 2008 17:13

    Tak,odpovědi jsem se sice nedočkala,ale riskla jsem to a dala skoro dva hrnky polohrubé mouky.Do těsta jsem dala půl lžičky skořice a upekla.Korpus není tak vysoký jako na obrázku(je to možná tím,že jsem požila velký plech),ale je moc dobrý a na vychladlý jsem použila ten kávový krém a povrch posypala mletými vlašáky a dala vychladit.Vykrajovátkem ve tvaru srdíčka jsem celý povrch ozdobila a to tak,že jsem tu formičku otiskovala po povrchu zákusku.pak rozkrájela na kostky a na každé bylo srdíčko a valentýnský zákusek byl na světě.o)

  • Anonym | 14. 2. 2008 09:52

    Mám jen jeden hrnek hladké mouky(zapomněla jsem dokoupit).Mohu ten zbytek doplnit moukou polohrubou?

  • Helena | 13. 2. 2008 18:30

    Už jsem si recept dala do oblíbených.My totiž doma máme moučníky s kávou moc rádi.Kuchařinky,přidejte nějaký kávový moučník,i takový,kde se dává mletá káva do těsta a pod.Díky

  • Jana | 13. 2. 2008 18:10

    Buchta jako medovník s kávou? To mi doma nebudou chtít papat. Medovník milují, ale jakékoliv zákusky s kávou ne.

  • ivka | 13. 2. 2008 14:33

    Je opravdu jedno, zda se použije olej nebo hera? Chystám se vyzkoušet:)

  • Iveta | 13. 2. 2008 13:09

    tak jsem jí dnes také vyzkoušela,těsta jsem měla tak akorát,(asi 3 cm),ale neměla jsem ten perník na strouhání,tak jsem nastrouhala Margotku a ještě posypala nasekanými vlašáky.Je opravdu moc dobrá,hodnotím za jedna.

  • Irena * | 23. 9. 2007 16:39

    Buchta je výborná, jen nevím, kde se stala chyba: měla jsem příliš vysoké těsto a na něm málo krému, příště udělám těsto jen z poloviční dávky. Nebude to buchta, ale zákusek.

  • olga polakova | 22. 6. 2007 10:39

    moc a moc dobré zařadila jsem do domácí kuchařky , dětem ! chutnal chtěji ho stale , jednoduché a super dobré

  • Jaromíra | 6. 6. 2007 06:17

    Moc dobré a jednoduché. Pekla jsem na pouť, příbuzní chtěli recept.

  • Naďa Lhotáková | 3. 6. 2007 09:25

    upekla jsem včera fakt skvělá...Díky za skvělý recept.

  • Jitka Bublová | 9. 5. 2007 13:38

    Pekla jsem o víkendu, jen jsem dala do krému více mléka (asi 800 ml) a ještě přidala asi 3 lžíce nutely.Mohu jen pochválit, voněla medem a chuťově moc dobrá, perník nahoře taky udělal své. Byla u mě kamarádka, ochutnala a hned chtěla recept. Určitě budu opakovat. Hodnotím za 1.

  • Hana | 9. 5. 2007 10:47

    U nás tahle buchta taky nechutnala. Obvykle se po sladkém jen zapráší, ale tuhle asi ani nedojíme. Škoda, dost jsem si od ní slibovala.

  • Linda Klein | 6. 5. 2007 09:32

    Buchta se mi povedla, ale bohuzel nikomu v rodine prilis nechutnala. Sto lidi, sto chuti...

  • Jarka O. | 3. 5. 2007 12:11

    Neměla jsem doma mletou zrnkovou kávu, dala jsem tedy vrchovatou lžíci rozpustné rovnou do mléka, jinak podle receptu. Je to velmi rychlý, snadný a moc dobrý moučník. Dávám 1.

  • ELA . | 28. 4. 2007 17:25

    1jak vyšitá, naprosto super! jen jsem si dovolila kávu nedat do krému, ale pokropila jsem jí korpus.Posypala jsem perníkem a hrstí nahrubou nastrouhaných ořechů.a ještě vychytávka - máslo jsem v pohodě všlehala do právě uvařeného horkého pudingu, chladnoucí krém rovnou navrstvila na korpus. Díky za recept!

  • Hana vac. | 26. 4. 2007 07:02

    Vyzkouseno,vyborne!Nemela jsem pernik,tak jsem vrsek buchty serizla do roviny nozem(jen trosku)a odkrojek jsem rozdrobila do misky,pridala jeste namlete orechy a posypala na krem.Buchta neni moc sladka,je vazne dobra.Davam 1

  • Vlasta Vejvodova | 25. 4. 2007 20:06

    Anonyme,tak nepřidávejte do krému nic,nechte jej jen vanilkový.

  • Jana z VM | 25. 4. 2007 16:55

    Nějak jsem toto lákadlo přehlídla! Jeminkote, to musí být dobrota :o), už to tisknu.

  • Anonym | 25. 4. 2007 16:45

    Co dát místo kávy, naše děti kávové věci nemají rádi, ani s rumem neuspěju. Jinak mě to moc láká.

  • Hana Rožníčková | 25. 4. 2007 14:33

    Také jsem si ho dala do oblíbených. S krémem by podle mě problém být neměl, každá rozumná ženská buchtu s krémem v létě dá přece do lednice, tak jak by mohl téct? U nás se nestačí srazit, nevím, nikdy se mi to nestalo, u nás to nikdy dlouho nevydrží.

  • Monika V. | 25. 4. 2007 14:22

    Musím potvrdit, že buchta je famózní. Jedla jsem ji přímo od autorky a mohla jsem se po ní utlouct. A ohledně toho krému si myslím, že nemůže téct i kdyby chtěl, když jsou dva pudinky na půl litru mléka.

  • Vlasta Vejvodova | 25. 4. 2007 10:10

    Doposud,co dělám tento krém,tak se mně ještě nesrazil.Jíškové krémy dělám do dortů.

  • František Brusák | 24. 4. 2007 23:20

    Tento pudinkový krém v létě teplem rychle teče a při vyšším chladu v lednici má tendenci se srážet.Nebyl by lepší jíškový s příchutí capučína. Jinak recept vypadá zajímavě a určitě jdu do toho.Pak dám vědět.

  • Vlasta Vejvodova | 24. 4. 2007 20:12

    Leni,toho mléka je akorát,krém se krásně natírá a nic neteče.

  • Lenka | 24. 4. 2007 15:52

    Není toho mléka na dva pudinky málo? Není to pak moc husté? Jinak to vypadá moc zajímavě.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černá káva Cukr Hera Hladká mouka Máslo Med Mléko Perník na strouhání Prášek do pečiva Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bavorské vdolečky

Bavorské vdolečky

Karamelové oplatkové řezy

Karamelové oplatkové řezy

Barevný kuskusový salát

Barevný kuskusový salát

Tvarohový dort s malinami II.

Tvarohový dort s malinami II.

Ledový salát s krutony

Ledový salát s krutony

Dýňový koláč s polevou

Dýňový koláč s polevou

Sušená rajčata

Sušená rajčata

Pudinkové šátečky

Pudinkové šátečky

Výborné müsli - tyčinky

Výborné müsli - tyčinky

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

85
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině
69
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
67
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
50
Koprelka z Pojizeří
Koprelka z Pojizeří
45
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Budín de pina, ananasový piškot
Budín de pina, ananasový piškot
Buchta (koláč) z přesnídávek - jednoduchá a vláčná
Buchta (koláč) z přesnídávek -…
Buchta a la kráva Milka
Buchta a la kráva Milka
Buchta celulitida
Buchta celulitida
Buchta Majka
Buchta Majka
Buchta Margot  "píchaná"
Buchta Margot "píchaná"
  • Recepty.cz
  • Buchta alá medovník
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact