• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Buche de Noël
Napište svůj komentář k receptu

Buche de Noël

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Buche de Noël
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na těsto
    • 3
      ks vejce
    • 1
      hrnek cukr krystal jemný
    • 1
      lžíce kakao
    • 1
      hrnek maizena
    • máslo na plech
    • 1
      hrnek zavařenina meruňková
    • 1
      lžíce brandy
    • 1
      hrnek smetana ke šlehání
    • moučkový cukr na posypání
  • Na krém
    • 100
      g čokoláda tmavá - nasekaná
    • 1
      hrnek cukr krystal
    • 1
      hrnek voda
    • 2
      ks žloutek
    • 2
      lžička kakao
    • 60
      g máslo
    • 1
      hrnek smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

1
Vejce našleháme a pomalu zamícháme krystalový cukr, až se rozpustí. Přisypeme prášek do pečiva, kakao a maizenu. Těsto nalejeme na plech vymazaný máslem a pečeme v předehřaté troubě na 190 °C asi 12 minut.
2
Poté ho vytáhneme z trouby a vyklopíme na kus pečícího papíru posypaného trochou krystalového cukru. Z kratší strany plát i s papírem zarolujeme a necháme vychladnout. Pak plát rozbalíme a potřeme ho směsí zavařeniny s brandy a našlehanou smetanou. Znovu ho zarolujeme a dáme na několik hodin do chladničky. Uloženou roládu potřeme ze všech stran krémem a vidličkou naznačíme kůru stromu. Dáme ji znovu do chladu a před podáváním jemně poprášíme moučkovým cukrem.
3
Krém: čokoládu rozehřejeme v horké lázni a necháme mírně zchladit. Cukr s vodou smícháme v kastrolku a na mírném ohni bez varu ho necháme rozpustit. Přivedeme ho k varu a vaříme bez míchání 2 minuty. Žloutky našleháme a pak do nich postupně přimícháváme vychladlý cukrový sirup. Přidáme rozehřátou čokoládu, kakao a rozpuštěné máslo. Vše uložíme na 30 minut do chladu. Nakonec našleháme smetanu a připravený krém do ní vmícháme.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 12. 12. 2007 20:35

    Do těsta se nepoužije žádná mouka...jen maizena?

  • Jita | 6. 12. 2007 18:15

    Krémem se potře celý povrch srolované rolády, která je již naplněna meruňkovou zavařeninoiu a šlehačkou.

  • Anonym | 6. 12. 2007 14:30

    co s připraveným krémem?znovu rozbalit roládu,potřít krémem a zabalit?

  • Anonym | 5. 3. 2007 16:21

    Nejvíce používám do marmelád rum nebo nějakou trest.

  • Lenka | 5. 3. 2007 16:09

    Co muzu pouzit do marmelady misto brandy?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Dopolední svačina Svačina Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brandy Čokoláda Cukr krystal Kakao Maizena Máslo Moučkový cukr Smetana ke šlehání Vejce Voda Zavařenina Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí maso na pepři

Hovězí maso na pepři

Banánové řezy

Banánové řezy

Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky

Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky…

Salát se sýrem feta

Salát se sýrem feta

Zeleninová pánev

Zeleninová pánev

Sojová směs na topinky, těstoviny...

Sojová směs na topinky, těstoviny...

Mandlový dort DIA

Mandlový dort DIA

"Řepáky" bramboráky z červené řepy

"Řepáky" bramboráky z červené řepy

Bramborovo-špenátová polévka

Bramborovo-špenátová polévka

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

61
Domácí jablečný závin (štrůdl)
Domácí jablečný závin …
52
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
46
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
27
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
17
Pikantní pečený bůček
Pikantní pečený bůček

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Bohdalová promluvila o konci: Strach z demence

Bohdalová promluvila o konci: Strach z demence

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Miliardář Chlad o investicích do žen: Prsa za miliony!

Miliardář Chlad o investicích do žen: Prsa za miliony!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

  • Recepty.cz
  • Buche de Noël
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact