• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Buche de Noël
Napište svůj komentář k receptu

Buche de Noël

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Buche de Noël
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na těsto
    • 3
      ks vejce
    • 1
      hrnek cukr krystal jemný
    • 1
      lžíce kakao
    • 1
      hrnek maizena
    • máslo na plech
    • 1
      hrnek zavařenina meruňková
    • 1
      lžíce brandy
    • 1
      hrnek smetana ke šlehání
    • moučkový cukr na posypání
  • Na krém
    • 100
      g čokoláda tmavá - nasekaná
    • 1
      hrnek cukr krystal
    • 1
      hrnek voda
    • 2
      ks žloutek
    • 2
      lžička kakao
    • 60
      g máslo
    • 1
      hrnek smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

1
Vejce našleháme a pomalu zamícháme krystalový cukr, až se rozpustí. Přisypeme prášek do pečiva, kakao a maizenu. Těsto nalejeme na plech vymazaný máslem a pečeme v předehřaté troubě na 190 °C asi 12 minut.
2
Poté ho vytáhneme z trouby a vyklopíme na kus pečícího papíru posypaného trochou krystalového cukru. Z kratší strany plát i s papírem zarolujeme a necháme vychladnout. Pak plát rozbalíme a potřeme ho směsí zavařeniny s brandy a našlehanou smetanou. Znovu ho zarolujeme a dáme na několik hodin do chladničky. Uloženou roládu potřeme ze všech stran krémem a vidličkou naznačíme kůru stromu. Dáme ji znovu do chladu a před podáváním jemně poprášíme moučkovým cukrem.
3
Krém: čokoládu rozehřejeme v horké lázni a necháme mírně zchladit. Cukr s vodou smícháme v kastrolku a na mírném ohni bez varu ho necháme rozpustit. Přivedeme ho k varu a vaříme bez míchání 2 minuty. Žloutky našleháme a pak do nich postupně přimícháváme vychladlý cukrový sirup. Přidáme rozehřátou čokoládu, kakao a rozpuštěné máslo. Vše uložíme na 30 minut do chladu. Nakonec našleháme smetanu a připravený krém do ní vmícháme.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 12. 12. 2007 20:35

    Do těsta se nepoužije žádná mouka...jen maizena?

  • Jita | 6. 12. 2007 18:15

    Krémem se potře celý povrch srolované rolády, která je již naplněna meruňkovou zavařeninoiu a šlehačkou.

  • Anonym | 6. 12. 2007 14:30

    co s připraveným krémem?znovu rozbalit roládu,potřít krémem a zabalit?

  • Anonym | 5. 3. 2007 16:21

    Nejvíce používám do marmelád rum nebo nějakou trest.

  • Lenka | 5. 3. 2007 16:09

    Co muzu pouzit do marmelady misto brandy?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Dopolední svačina Svačina Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brandy Čokoláda Cukr krystal Kakao Maizena Máslo Moučkový cukr Smetana ke šlehání Vejce Voda Zavařenina Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jáhlová polévka s houbami

Jáhlová polévka s houbami

Fofr koláč

Fofr koláč

Bůček na čínský způsob

Bůček na čínský způsob

Velikonoční mazanec bez vajec

Velikonoční mazanec bez vajec

Kuřecí křidélka - ideální na párty

Kuřecí křidélka - ideální na párty

Šťavnatá ryba s voňavým bramborem

Šťavnatá ryba s voňavým bramborem

Špecle se slaninou a žampiony

Špecle se slaninou a žampiony

Kokosky ze Salka

Kokosky ze Salka

Horké zázvorové smoothie s mrkví

Horké zázvorové smoothie s mrkví

Doporučujeme

15 minut
Penne s tuňákem a kukuřicí

Penne s tuňákem a kukuřicí

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

247
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
87
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
60
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
56
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
40
Bábovka z vaječného koňaku
Bábovka z vaječného…

Zajímavé články

Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
Proč nevylévat vodu z těstovin? 5 skvělých způsobů, jak ji můžete využít
Proč nevylévat vodu z těstovin? 5 skvělých…
Mraky, mořské vlny nebo bouřka: Poznáváte dezert s tajuplným názvem?
Mraky, mořské vlny nebo bouřka: Poznáváte dezert…
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu společně s bylinkami. Které vysázet k paprikám, okurkám nebo mrkvi?
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu…
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin, které vám zajistí krásnou pleť
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin,…
AHA.cz Pastrňák pryč z domu! Zvláštní krok manželky Rebeccy

Pastrňák pryč z domu! Zvláštní krok manželky Rebeccy

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Jak vypadá dokonalé ženské tělo? Těchto 8 slavných dam k němu podle vědců nemá daleko

Jak vypadá dokonalé ženské tělo? Těchto 8 slavných dam k němu podle vědců nemá daleko

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Manžel Banášové Viktor Vincze: Hořká zpověď o nečekaném konci v Televizních novinách!

Manžel Banášové Viktor Vincze: Hořká zpověď o nečekaném konci v Televizních novinách!

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy 7 nejhorších manželů zvěrokruhu: Na tyhle muže si dejte pozor!

7 nejhorších manželů zvěrokruhu: Na tyhle muže si dejte pozor!

  • Recepty.cz
  • Buche de Noël
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact