• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Buche de Noël
Napište svůj komentář k receptu

Buche de Noël

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Buche de Noël
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na těsto
    • 3
      ks vejce
    • 1
      hrnek cukr krystal jemný
    • 1
      lžíce kakao
    • 1
      hrnek maizena
    • máslo na plech
    • 1
      hrnek zavařenina meruňková
    • 1
      lžíce brandy
    • 1
      hrnek smetana ke šlehání
    • moučkový cukr na posypání
  • Na krém
    • 100
      g čokoláda tmavá - nasekaná
    • 1
      hrnek cukr krystal
    • 1
      hrnek voda
    • 2
      ks žloutek
    • 2
      lžička kakao
    • 60
      g máslo
    • 1
      hrnek smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

1
Vejce našleháme a pomalu zamícháme krystalový cukr, až se rozpustí. Přisypeme prášek do pečiva, kakao a maizenu. Těsto nalejeme na plech vymazaný máslem a pečeme v předehřaté troubě na 190 °C asi 12 minut.
2
Poté ho vytáhneme z trouby a vyklopíme na kus pečícího papíru posypaného trochou krystalového cukru. Z kratší strany plát i s papírem zarolujeme a necháme vychladnout. Pak plát rozbalíme a potřeme ho směsí zavařeniny s brandy a našlehanou smetanou. Znovu ho zarolujeme a dáme na několik hodin do chladničky. Uloženou roládu potřeme ze všech stran krémem a vidličkou naznačíme kůru stromu. Dáme ji znovu do chladu a před podáváním jemně poprášíme moučkovým cukrem.
3
Krém: čokoládu rozehřejeme v horké lázni a necháme mírně zchladit. Cukr s vodou smícháme v kastrolku a na mírném ohni bez varu ho necháme rozpustit. Přivedeme ho k varu a vaříme bez míchání 2 minuty. Žloutky našleháme a pak do nich postupně přimícháváme vychladlý cukrový sirup. Přidáme rozehřátou čokoládu, kakao a rozpuštěné máslo. Vše uložíme na 30 minut do chladu. Nakonec našleháme smetanu a připravený krém do ní vmícháme.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 12. 12. 2007 20:35

    Do těsta se nepoužije žádná mouka...jen maizena?

  • Jita | 6. 12. 2007 18:15

    Krémem se potře celý povrch srolované rolády, která je již naplněna meruňkovou zavařeninoiu a šlehačkou.

  • Anonym | 6. 12. 2007 14:30

    co s připraveným krémem?znovu rozbalit roládu,potřít krémem a zabalit?

  • Anonym | 5. 3. 2007 16:21

    Nejvíce používám do marmelád rum nebo nějakou trest.

  • Lenka | 5. 3. 2007 16:09

    Co muzu pouzit do marmelady misto brandy?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Dopolední svačina Svačina Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brandy Čokoláda Cukr krystal Kakao Maizena Máslo Moučkový cukr Smetana ke šlehání Vejce Voda Zavařenina Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vajíčková lahůdková pomazánka

Vajíčková lahůdková pomazánka

Slepice na smetaně

Slepice na smetaně

Čtverečky "Cappuccino"

Čtverečky "Cappuccino"

Hovězí na houbách II.

Hovězí na houbách II.

Salátový prívarok II.

Salátový prívarok II.

Králík pečený na bůčku s bramboráčky

Králík pečený na bůčku s bramboráčky

Italská caponata

Italská caponata

Masová bábovka aneb sekaná trochu jinak

Masová bábovka aneb sekaná trochu…

Kuře (králík) v pikantní omáčce

Kuře (králík) v pikantní omáčce

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

171
Ledové matcha latté
Ledové matcha latté
158
Křupaví netopýři
Křupaví netopýři
91
Havajské kuře huli huli
Havajské kuře huli huli
33
Klasické kynuté koláče
Klasické kynuté koláče
32
Sedlácké karé (kotleta) - minutka
Sedlácké karé (kotleta) …

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

  • Recepty.cz
  • Buche de Noël
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact