Česnek utřeme se solí, přidáme zázvor, chilli a olej.
2
Oloupanou hrušku rozmixujeme, přidáme sojovku a česnekovou směs.
3
Nalejeme víno, přidáme cukr a znovu chvíli mixujeme. Ke směsi přidáme najemno nakrájenou cibulku.
4
Tímto pomažeme bůček a necháme 24 hod. odstát.
5
Druhý den s velkou slávou upečeme (nejlépe v pekáči s mřížkou, do kterého nalejeme 1 cm vody). Pečeme 10 min. na 220 °C poté zeslabíme na 160 °C a pečeme dalších 40-50 minut.
6
Zhruba v polovině pečení obrátíme. Jako přílohu určitě pivo v hojném množství a zbytek dle úvahy.
Asi jsem správný chlap, neboť mi také moc chutnalo :-). Je to zajímavé ochucení, nečekala jsem, že to může TAK dobře dopadnout :-)
Danka Snášelová
|20. 6. 2008 00:10
Protože mám doma správného chlapa, tak jsem pěkný libový bůček včera večer naložila a dnes ho manžel upekl. Masíčko natáhlo výbornou chuť použitých ingrediencí. Je to receptík nejen pro správného chlapa, ale i pro správnou ženu. Děvčata, vyzkoušejte a budete pochválené. Dávám 1.
Pavel Spěváček
|7. 2. 2008 16:05
Bůček pro chlapy! Tak už teď se olizuju a hned večer jdu nakládat ten "lightů. Díky
Martin ---------
|7. 1. 2008 16:27
já bych tam dal ještě PIVO
Anonym
|29. 5. 2007 21:46
Ty kokote ! Kdes to viděl,srát hrušky do búčku? Ti mrdá ne? PYčo !!!!!!!!
Aaron Novák
|15. 10. 2006 16:36
Paní Marie, semínko dávám do směsi ale když je dáte až při pečení určitě nic nezkazíte.
Aaron Novák
|15. 10. 2006 16:34
Anonyme, stačí si postěžovat v masně jak vás manželka trápí kvůli cholesterolu a řezník bude s vámi natolik soucítit, že nakonec dostanete bůček kde je tučného jen symbolicky. Manželka žasne a nemůže nic namítat, přinesl jste prostě bůček "light:-)
Marie Horáková
|10. 10. 2006 19:53
Kdy se přidá sezamové semínko ? Asi se s ním maso posype až při pečení ne ?
Vlaďka
|10. 10. 2006 18:28
Takjsem právě naložila maso podle uvedeného receptu.Zítra uvidíme. Hezký večer.
Jana Kutačová
|9. 10. 2006 20:31
Anonymku: takový bůček light je podle mne jen bůček,který je libový a ne moc tučný,takový odlehčený:o)
Anonym
|9. 10. 2006 20:01
Prosím, co je to ten bůček light? Koupím normálně v masně?Děkuji
Pastis Petite
|8. 10. 2006 11:19
Je to znamenité - chutnalo to i dětem a návštěvě z USA. Jak říkal můj dědeček, který se dožil 103 let a denně vypil skleničku slivovice a snědl 1/4 bůčku: "Člověk nikdy neví po čem bude dlouho žít."
Pupen Hons
|3. 10. 2006 20:57
Tomu říkám bašta!!!
Tereza Jarčušková
|3. 10. 2006 13:13
Airan, neviem, neviem, ale tie recepty tvojho manžela sú setsakra dobré...
Airan
|3. 10. 2006 12:29
Anonyme, ja to nemyslela jako urazku. Nejsem proti bucku, ale nesmi ho byt prilis casto! Muj manzel se rozhodl sem davat recepty (a timto mi je pripominat) ktere on rad (jí ) a ja nerada (varim) P.S. Drzim palce at vam ty pusy chutnaji porad:-)))))))))))))))
Anonym
|3. 10. 2006 11:59
Airan,můj přítel má dobře 140 kg,bůčku říká diabůček,občas mu ho upeču.Ale jinak mi pusa od něj chutná pořád dobře i když je třeba po topince s česnekem.
Airan
|3. 10. 2006 10:35
To teda jo, jen ty chlapi by nesmeli mit nadvahu, zvyseny holesterol, vysoky tlak a tak dale :-))) A at pocitaji s tim, ze budou mit mastne fousy jako v historickym filmu, pak aby si je jarem omyvali - jinak je zadna spravna holka nepolibi:-)))