Bůček nakrájíme na větší pláty 3-5 cm nebo podle žebra, osolíme, pokmínujeme, podlijeme vodu, dáme do kastrolu s pokličkou a dusíme na plotně. Kontrolujeme a případně poléváme vodou.
2
Až je maso téměř měkké, přidáme nakrájenou cibuli a dále dusíme, ke konci už bez pokličky, aby se všechna voda vydusila a cibulka zesklovatěla.
3
Hotovo. Voní to po celé ulici.
4
Výborný je i studený s chlebem a hořčicí jako lehká svačinka do práce, či na cesty. Bez velkého nároku na práci i energii si tento recept můžete vyzkoušet třeba z 1/2 kg bůčku a jedné větší cibule.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Hawy
|4. 2. 2013 15:12
Já myslím, že to bylo myšleno spíše jako lehko připravená svačinka...a hlavně oblíbená:-)
Anonym
|23. 11. 2006 14:26
Maruš pozor, maso, tedy bůček není pečený, ale dušený, čili sádlo není přepálené ani přeškvařené. A lehká svačinka? Jistě, jablko a jogurt jsou lehčí, ale rozhodně ne chleba s máslem a se salámem, nebo s paštikou či hamburgr se sekanou.Rozhodně je to levnější a vím co jím.
Maruš
|6. 11. 2006 19:56
Já bych řekla,že z textu vypadlo-lehká svačinka pro těžce pracujícího chlapa.Maminka kdysi dávno takto taky pekla a připravovala otci po studenu do práce,kde si bral jídlo na celý den.Bylo to moc dobré.
Anonym
|6. 11. 2006 18:15
Nedovedu si představit, co je pro vás vydatný oběd, když bůček je pouze lehka svačinka. Ale jinak, to je opravdu velká dobrota.
Jana
|6. 11. 2006 12:02
Zdeno,napadlo mě totéž.
Zdena z JM
|6. 11. 2006 09:16
Bůček a lehká svačinka?To mi nějak nejde dohromady.