feferonka
nebo chilli paprička dle chuti, není nutná
1
ks
rajče
větší masité
1
stroužek
česnek
větší
sůl
pepř mletý
vývar
dle potřeby
Postup přípravy receptu
1
Bůček pokrájíme na větší kostky, které osolíme a opepříme. Na rozpuštěném másle si osmažíme pokrájené cibule, ke kterým přisypeme maso a smažíme za občasného promíchání lehce dozlatova.
K masu přidáme nasekaný česnek, mletou papriku sladkou nebo v kombinaci s pálivou a vše krátce, aby nám paprika nezhořkla, osmažíme.
3
Dále přisypeme na širší nudličky nebo kostky bílou a červenou papriku, pokrájené rajče, dle chuti feferonku nebo chilli papričku, vše promícháme a zalijeme vývarem, zhruba centimetr nad maso a zvolna, pod poklicí dusíme do změknutí masa, za občasného promíchání.
4
Během dušení podléváme jen po troškách, cibule a zelenina by nám měla udělat jakýsi sos, nikoliv omáčku. Pokud se nám "povede" podlít víc než bylo nutné, nebo prostě chceme více omáčky a ne sosu, zahustíme ji nazávěr buď rozdrobenou chlebovou střídkou nebo troškou jíšky.