• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bůček na zelenině
Napište svůj komentář k receptu

Bůček na zelenině

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 27
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bůček na zelenině
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,75
      kg vepřový bůček
    • sůl
    • 2
      ks cibule
    • 250
      g zelené fazolky
    • 2
      ks mrkev Větší
    • česnek
    • 200
      g čerstvé houby 15 - 20 dkg (mražených nebo sterilovaných) hub (hříbky, žampiony)
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1,50
      dl smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

1
Bůček si pokrájíme na plátky, nasolíme a dáme do pekáčku na pokrájenou cibuli a česnek, podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě skoro doměkka. Mezitím si očistíme ostatní suroviny. Mrkev pokrájíme na větší špalíčky, houby na plátky, fazolky přepůlíme.
2
Pokrájenou zeleninu vložíme k masu (lépe pod maso), podlijeme, osolíme a dopečeme. Na konci pečení maso vyjmeme, přilijeme k zelenině troškou vody, mouku rozmícháme ve smetaně a přidáme k zelenině, maso vrátíme do pekáčku prohřát, omáčku necháme v troubě ještě probublat, popřípadě dosolíme.
3
Podáváme s bramborovým knedlíkem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bůček na zelenině II.

Bůček na zelenině II.

Plněný vepřový bůček

Plněný vepřový bůček

Nadívaný vepřový bůček

Nadívaný vepřový bůček

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Radek | 13. 1. 2016 08:23

    Byla to vynikajici nahrada duseneho zeli za zeleninu primo v pekaci s masem.Dik

  • M.Vostřálková | 12. 3. 2015 06:41

    Použila jsem to co bylo zrovna doma-vepřový výřez,zeleninu z mražáku,žampiony v plechu a bylo to vynikající.Děkuji.

  • Petra | 13. 1. 2014 13:27

    Výborný oběd,dala jsem i celer.

  • Libuše Pichňová | 28. 6. 2013 07:42

    Výborné!Zeleninu si nandával i manžel bo voněla po mase a dondala jsem jí dodělat jen na 15 minutek.

  • Gama | 10. 7. 2011 21:02

    Smetanu jsem nedala vůbec a přesto to bylo vynikající! <:-)

  • Drahuš | 11. 5. 2011 07:07

    Použila jsem mraženou zeleninovou směs, taky moc dobré

  • Amálka | 3. 4. 2011 21:12

    Měli jsme s bramborem a moc nám to chutnalo, přidala jsem i pár růžiček květáku.

  • Kometa | 27. 2. 2011 19:03

    Super nápad jak dostat do manžela trochu zeleniny :-D ;-) .1*

  • recepty 73 | 18. 4. 2010 17:34

    Jsem rád,že jste si pochutnali :-)).Už jsem zkoušel i s kedlubnou a celerem(fazolky dávám vždy)-také výborné!

  • Ivana Samcová | 17. 4. 2010 19:08

    Nakonec jsem použila vepřové maso , ne divočáka. Velmi dobré, všichni jsme si pochutnali. Přidala jsem i trochu koření divočina, jinak podle receptu. Nejsem zvyklá krájet zeleninu (tady mrkev) na větší kousky, ale bylo to dobré, pěkně vynikla její chuť. Díky za recept. Zdravím. Ivana

  • Pája S | 15. 4. 2010 22:32

    Dost podobný recept dělávám dlouho.Přidávám divoké koření(bobek,celý pepř,nové koření) a nedávám smetanu.Je to takový eitopf.Se smetanou zkusím.:-)

  • recepty 73 | 15. 4. 2010 18:03

    Zrovna jsem poslal i fotku,ale bude tu asi až zítra... .Divočák by určitě šel :-) ,dokonce jsem ho podobně připraveného i jedl a nebyl vůbec špatný :-))

  • Ivana Samcová | 15. 4. 2010 14:10

    Recept vypadá velmi lákavě. Myslíte, že bych mohla použít i bůček z divočáka? Díky za odpověď. Zdravím. Ivana

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čerstvé houby Česnek Cibule Hladká mouka Mrkev Smetana ke šlehání Sůl Vepřový bůček Zelené fazolky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborová pizza s dvojím sýrem

Bramborová pizza s dvojím sýrem

Tatarský biftek

Tatarský biftek

Nejlepší makovec

Nejlepší makovec

Nedělní štola

Nedělní štola

Makové lívance

Makové lívance

Tvarohovo-čokoládová bábovka

Tvarohovo-čokoládová bábovka

Pečené plněné papriky III.

Pečené plněné papriky III.

Krémová houbová polévka

Krémová houbová polévka

Pečená řepa s česnekem a fetou

Pečená řepa s česnekem a fetou

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

43
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
36
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
32
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
29
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
25
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
AHA.cz Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Ženy.cz Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary ve varu! Večírky a nekonečná zábava

ONLINE: Karlovy Vary ve varu! Večírky a nekonečná zábava

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

Další doporučené recepty:

Bůček na čínský způsob
Bůček na čínský způsob
Bůček na pivu - pikantní
Bůček na pivu - pikantní
Bůček na pórku z pečícího sáčku
Bůček na pórku z pečícího sáčku
Bůček na zelenině II.
Bůček na zelenině II.
Bůček pečený na zelí
Bůček pečený na zelí
Bůček plněný kysaným zelím
Bůček plněný kysaným zelím
  • Recepty.cz
  • Bůček na zelenině
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact