g
čerstvé houby
15 - 20 dkg (mražených nebo sterilovaných) hub (hříbky, žampiony)
1
lžíce
hladká mouka
1,50
dl
smetana ke šlehání
Postup přípravy receptu
1
Bůček si pokrájíme na plátky, nasolíme a dáme do pekáčku na pokrájenou cibuli a česnek, podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě skoro doměkka. Mezitím si očistíme ostatní suroviny. Mrkev pokrájíme na větší špalíčky, houby na plátky, fazolky přepůlíme.
2
Pokrájenou zeleninu vložíme k masu (lépe pod maso), podlijeme, osolíme a dopečeme. Na konci pečení maso vyjmeme, přilijeme k zelenině troškou vody, mouku rozmícháme ve smetaně a přidáme k zelenině, maso vrátíme do pekáčku prohřát, omáčku necháme v troubě ještě probublat, popřípadě dosolíme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Radek
|13. 1. 2016 08:23
Byla to vynikajici nahrada duseneho zeli za zeleninu primo v pekaci s masem.Dik
M.Vostřálková
|12. 3. 2015 06:41
Použila jsem to co bylo zrovna doma-vepřový výřez,zeleninu z mražáku,žampiony v plechu a bylo to vynikající.Děkuji.
Petra
|13. 1. 2014 13:27
Výborný oběd,dala jsem i celer.
Libuše Pichňová
|28. 6. 2013 07:42
Výborné!Zeleninu si nandával i manžel bo voněla po mase a dondala jsem jí dodělat jen na 15 minutek.
Gama
|10. 7. 2011 21:02
Smetanu jsem nedala vůbec a přesto to bylo vynikající! <:-)
Drahuš
|11. 5. 2011 07:07
Použila jsem mraženou zeleninovou směs, taky moc dobré
Amálka
|3. 4. 2011 21:12
Měli jsme s bramborem a moc nám to chutnalo, přidala jsem i pár růžiček květáku.
Kometa
|27. 2. 2011 19:03
Super nápad jak dostat do manžela trochu zeleniny :-D ;-) .1*
recepty 73
|18. 4. 2010 17:34
Jsem rád,že jste si pochutnali :-)).Už jsem zkoušel i s kedlubnou a celerem(fazolky dávám vždy)-také výborné!
Ivana Samcová
|17. 4. 2010 19:08
Nakonec jsem použila vepřové maso , ne divočáka. Velmi dobré, všichni jsme si pochutnali. Přidala jsem i trochu koření divočina, jinak podle receptu. Nejsem zvyklá krájet zeleninu (tady mrkev) na větší kousky, ale bylo to dobré, pěkně vynikla její chuť. Díky za recept. Zdravím. Ivana
Pája S
|15. 4. 2010 22:32
Dost podobný recept dělávám dlouho.Přidávám divoké koření(bobek,celý pepř,nové koření) a nedávám smetanu.Je to takový eitopf.Se smetanou zkusím.:-)
recepty 73
|15. 4. 2010 18:03
Zrovna jsem poslal i fotku,ale bude tu asi až zítra... .Divočák by určitě šel :-) ,dokonce jsem ho podobně připraveného i jedl a nebyl vůbec špatný :-))
Ivana Samcová
|15. 4. 2010 14:10
Recept vypadá velmi lákavě. Myslíte, že bych mohla použít i bůček z divočáka? Díky za odpověď. Zdravím. Ivana