• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bůček na zelenině
Napište svůj komentář k receptu

Bůček na zelenině

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 27
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bůček na zelenině
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,75
      kg vepřový bůček
    • sůl
    • 2
      ks cibule
    • 250
      g zelené fazolky
    • 2
      ks mrkev Větší
    • česnek
    • 200
      g čerstvé houby 15 - 20 dkg (mražených nebo sterilovaných) hub (hříbky, žampiony)
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1,50
      dl smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

1
Bůček si pokrájíme na plátky, nasolíme a dáme do pekáčku na pokrájenou cibuli a česnek, podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě skoro doměkka. Mezitím si očistíme ostatní suroviny. Mrkev pokrájíme na větší špalíčky, houby na plátky, fazolky přepůlíme.
2
Pokrájenou zeleninu vložíme k masu (lépe pod maso), podlijeme, osolíme a dopečeme. Na konci pečení maso vyjmeme, přilijeme k zelenině troškou vody, mouku rozmícháme ve smetaně a přidáme k zelenině, maso vrátíme do pekáčku prohřát, omáčku necháme v troubě ještě probublat, popřípadě dosolíme.
3
Podáváme s bramborovým knedlíkem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bůček na zelenině II.

Bůček na zelenině II.

Plněný vepřový bůček

Plněný vepřový bůček

Nadívaný vepřový bůček

Nadívaný vepřový bůček

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Radek | 13. 1. 2016 08:23

    Byla to vynikajici nahrada duseneho zeli za zeleninu primo v pekaci s masem.Dik

  • M.Vostřálková | 12. 3. 2015 06:41

    Použila jsem to co bylo zrovna doma-vepřový výřez,zeleninu z mražáku,žampiony v plechu a bylo to vynikající.Děkuji.

  • Petra | 13. 1. 2014 13:27

    Výborný oběd,dala jsem i celer.

  • Libuše Pichňová | 28. 6. 2013 07:42

    Výborné!Zeleninu si nandával i manžel bo voněla po mase a dondala jsem jí dodělat jen na 15 minutek.

  • Gama | 10. 7. 2011 21:02

    Smetanu jsem nedala vůbec a přesto to bylo vynikající! <:-)

  • Drahuš | 11. 5. 2011 07:07

    Použila jsem mraženou zeleninovou směs, taky moc dobré

  • Amálka | 3. 4. 2011 21:12

    Měli jsme s bramborem a moc nám to chutnalo, přidala jsem i pár růžiček květáku.

  • Kometa | 27. 2. 2011 19:03

    Super nápad jak dostat do manžela trochu zeleniny :-D ;-) .1*

  • recepty 73 | 18. 4. 2010 17:34

    Jsem rád,že jste si pochutnali :-)).Už jsem zkoušel i s kedlubnou a celerem(fazolky dávám vždy)-také výborné!

  • Ivana Samcová | 17. 4. 2010 19:08

    Nakonec jsem použila vepřové maso , ne divočáka. Velmi dobré, všichni jsme si pochutnali. Přidala jsem i trochu koření divočina, jinak podle receptu. Nejsem zvyklá krájet zeleninu (tady mrkev) na větší kousky, ale bylo to dobré, pěkně vynikla její chuť. Díky za recept. Zdravím. Ivana

  • Pája S | 15. 4. 2010 22:32

    Dost podobný recept dělávám dlouho.Přidávám divoké koření(bobek,celý pepř,nové koření) a nedávám smetanu.Je to takový eitopf.Se smetanou zkusím.:-)

  • recepty 73 | 15. 4. 2010 18:03

    Zrovna jsem poslal i fotku,ale bude tu asi až zítra... .Divočák by určitě šel :-) ,dokonce jsem ho podobně připraveného i jedl a nebyl vůbec špatný :-))

  • Ivana Samcová | 15. 4. 2010 14:10

    Recept vypadá velmi lákavě. Myslíte, že bych mohla použít i bůček z divočáka? Díky za odpověď. Zdravím. Ivana

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čerstvé houby Česnek Cibule Hladká mouka Mrkev Smetana ke šlehání Sůl Vepřový bůček Zelené fazolky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Těstoviny s houbami

Těstoviny s houbami

Gnocchi jako halušky

Gnocchi jako halušky

Linecké banánky

Linecké banánky

Kuřecí kapsa First class

Kuřecí kapsa First class

Stracciatella

Stracciatella

Fish & chips

Fish & chips

Sedmikráskový med s pomerančem

Sedmikráskový med s pomerančem

Bílý roládový dort

Bílý roládový dort

Závin z listového těsta se zelím a slaninou

Závin z listového těsta se zelím a…

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

39
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
34
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
32
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
32
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
28
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Další doporučené recepty:

Bůček na čínský způsob
Bůček na čínský způsob
Bůček na pivu - pikantní
Bůček na pivu - pikantní
Bůček na pórku z pečícího sáčku
Bůček na pórku z pečícího sáčku
Bůček na zelenině II.
Bůček na zelenině II.
Bůček pečený na zelí
Bůček pečený na zelí
Bůček po cikánsku
Bůček po cikánsku
  • Recepty.cz
  • Bůček na zelenině
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact