g
vepřový bůček
výběrový, libovější plátky (lze i s kostí a kůží, dle chuti)
1
lžička
olej
tandoora
Masala Curry Powder nebo kari koření
1
ks
pečící sáček
Tandoori lze nahradit
1
lžíce
česnek
nastrouhaný
1
lžíce
zázvor
nastrouhaný
Postup přípravy receptu
1
Plátky masa nakrájíme na díly, které se nám dobře rozloží na pokrájený pórek, osolíme, okořeníme a naskládáme do pečícího sáčku na pokrájený pórek na kolečka, pokapaný olejem. Maso přelijeme sojovou omáčkou, sáček dle návodu pevně uzavřeme, propíchneme jehlou (já dělám jen dva až tři vpichy, aby mi neutíkalo příliš páry) a vložíme do předehřáté trouby na 190 stupňů. Pečeme cca 70 - 80 minut, dle síly plátků masa. Během pečení nám pórek změkne, ochutí se kořeněnou šťávou z masa a budeme ho podávat společně k příloze a masu. Pokud chceme, můžeme před podáváním sáček opatrně otevřít a plátky masa, potřít lehce sojovou omáčkou nebo výpekem a nechat krátce zvrchu opéct dozlatova.
K pórku se kořenící směs Tandoori Masala Curry Powder velmi hodí, ale dobře se dá nahradit i kari kořením se špetkou chilli.
3
Kdo kari nemá v oblibě, může plátky masa potřít nastrouhaným česnekem a zázvorem a pak dále jako v receptu, chuť bude nakonec také vynikající a také pikantní.
Pokud chceme, můžeme bůček nahradit krkovičkou, pleckem, kuřecím stehenním řízkem, krůtím či králičím masem... postup zůstane stejný a dobu pečení přizpůsobíme druhu masa.