• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bůček na pivu - pikantní
Napište svůj komentář k receptu

Bůček na pivu - pikantní

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 29
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bůček na pivu - pikantní
Bůček na pivu - pikantní
Bůček na pivu - pikantní
Bůček na pivu - pikantní
Bůček na pivu - pikantní
Bůček na pivu - pikantní
Bůček na pivu - pikantní
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 300
      g cibule
    • sůl
    • 5
      stroužek česnek cca
    • pepř mletý
    • chilli mleté, případně pálivá paprika
    • 1
      kg vepřový bůček
    • jíška nebo hladká mouka
    • 1
      ks pivo - černé 10°

Postup přípravy receptu

1
Bůček pokrájíme na plátky, osolíme, opepříme a posypeme dle chuti mletým chilli. Pokud chceme méně ostrý bůček, tak vyměníme chilli za pálivou papriku.

RADA: Jak upéct maso, aby bylo měkké a mělo křupavou kůžičku

2
Na dno pekáčku nasypeme pokrájenou cibuli a nasekaný česnek, přilijeme cca 1,5 - 2 dl piva. Na to poskládáme plátky bůčku, zaklopíme a dáme do předehřáté trouby na 180 stupňů péct. Během pečení občas otočíme a podlijeme. Když je maso téměř měkké, odklopíme a dopékáme dozlatova, za občasného podlití a přelití výpekem. Nakonec maso vyndáme stranou, výpek trochu naředíme pivem či vývarem (vodou), zahustíme malým množstvím jíšky či mouky rozmíchané ve vodě, provaříme.

RADA: Jak snadno oloupat česnek? Podívejte se na VIDEO

3
Podáváme s kynutým nebo bramborovým knedlíkem a kyselým zelím nebo s chlebem a vychlazeným pivem jako jednoduché teplé pohoštění při posezení s rodinou a přáteli, kdy stačí dát pekáč do středu stolu s nakrájeným chlebem a rozdat jen talířky a příbory.

RADA: Jak na kynutý houskový knedlík

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bůček v sáčku

Bůček v sáčku

Pivní výpečky s bramborovými noky

Pivní výpečky s bramborovými noky

Pivní marináda na grilování

Pivní marináda na grilování

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hanka Fousková | 19. 5. 2016 08:15

    Zapoměla jsem ještě napsat, že jsem dala stejné pivo jako na obrázku v návodu, desetistupňové tmavé krušovické.

  • Hanka Fousková | 19. 5. 2016 08:13

    Bylo to senzační pečené maso <3 , úplně se pod vidličkou rozpadalo. Jen jsem ho nepekla na plátky, ale na větší kostky a nedala jsem chilli, aby jsme maso mohli jíst všichni :-) :-) .

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Maso Chuťovky Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Chilli Cibule Jíška Pepř mletý Pivo - černé Sůl Vepřový bůček

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jahodový pohár se šlehačkou

Jahodový pohár se šlehačkou

Plundrové těsto

Plundrové těsto

Andělské zvony

Andělské zvony

Rychlá ovesná kaše ke snídani

Rychlá ovesná kaše ke snídani

Kokosová rýže se skořicí

Kokosová rýže se skořicí

Lotrinský koláč

Lotrinský koláč

Pórková lehká polévka

Pórková lehká polévka

Bylinkové (nejen) hovězí maso na houbách

Bylinkové (nejen) hovězí maso na…

Těstovinový salát s kukuřicí a tuňákem

Těstovinový salát s kukuřicí a tuňákem

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

63
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
43
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský
42
Bramborovo-fazolový salát
Bramborovo-fazolový salát
35
Bleskové špagety s rajčaty a burratou
Bleskové špagety s…
29
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Americká megastar Taylor Swift: Skládá na prastarém klavíru z Čech

Americká megastar Taylor Swift: Skládá na prastarém klavíru z Čech

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Další doporučené recepty:

Bublanina z remosky
Bublanina z remosky
Bublanina, která dlouho vydrží jako čerstvá
Bublanina, která dlouho vydrží jako…
Bůček na čínský způsob
Bůček na čínský způsob
Bůček na pórku z pečícího sáčku
Bůček na pórku z pečícího sáčku
Bůček na zelenině
Bůček na zelenině
Bůček na zelenině II.
Bůček na zelenině II.
  • Recepty.cz
  • Bůček na pivu - pikantní
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact