• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bůček na pivu - pikantní
Napište svůj komentář k receptu

Bůček na pivu - pikantní

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 29
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bůček na pivu - pikantní
Bůček na pivu - pikantní
Bůček na pivu - pikantní
Bůček na pivu - pikantní
Bůček na pivu - pikantní
Bůček na pivu - pikantní
Bůček na pivu - pikantní
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 300
      g cibule
    • sůl
    • 5
      stroužek česnek cca
    • pepř mletý
    • chilli mleté, případně pálivá paprika
    • 1
      kg vepřový bůček
    • jíška nebo hladká mouka
    • 1
      ks pivo - černé 10°

Postup přípravy receptu

1
Bůček pokrájíme na plátky, osolíme, opepříme a posypeme dle chuti mletým chilli. Pokud chceme méně ostrý bůček, tak vyměníme chilli za pálivou papriku.

RADA: Jak upéct maso, aby bylo měkké a mělo křupavou kůžičku

2
Na dno pekáčku nasypeme pokrájenou cibuli a nasekaný česnek, přilijeme cca 1,5 - 2 dl piva. Na to poskládáme plátky bůčku, zaklopíme a dáme do předehřáté trouby na 180 stupňů péct. Během pečení občas otočíme a podlijeme. Když je maso téměř měkké, odklopíme a dopékáme dozlatova, za občasného podlití a přelití výpekem. Nakonec maso vyndáme stranou, výpek trochu naředíme pivem či vývarem (vodou), zahustíme malým množstvím jíšky či mouky rozmíchané ve vodě, provaříme.

RADA: Jak snadno oloupat česnek? Podívejte se na VIDEO

3
Podáváme s kynutým nebo bramborovým knedlíkem a kyselým zelím nebo s chlebem a vychlazeným pivem jako jednoduché teplé pohoštění při posezení s rodinou a přáteli, kdy stačí dát pekáč do středu stolu s nakrájeným chlebem a rozdat jen talířky a příbory.

RADA: Jak na kynutý houskový knedlík

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bůček v sáčku

Bůček v sáčku

Pivní výpečky s bramborovými noky

Pivní výpečky s bramborovými noky

Pivní marináda na grilování

Pivní marináda na grilování

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hanka Fousková | 19. 5. 2016 08:15

    Zapoměla jsem ještě napsat, že jsem dala stejné pivo jako na obrázku v návodu, desetistupňové tmavé krušovické.

  • Hanka Fousková | 19. 5. 2016 08:13

    Bylo to senzační pečené maso <3 , úplně se pod vidličkou rozpadalo. Jen jsem ho nepekla na plátky, ale na větší kostky a nedala jsem chilli, aby jsme maso mohli jíst všichni :-) :-) .

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Maso Chuťovky Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Chilli Cibule Jíška Pepř mletý Pivo - černé Sůl Vepřový bůček

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí maso pěti vůní

Hovězí maso pěti vůní

Kuřecí závitky s nivou

Kuřecí závitky s nivou

Lahodné profiteroles

Lahodné profiteroles

Krtkův dort II.

Krtkův dort II.

Bábovka s mandarinkami-velká

Bábovka s mandarinkami-velká

Jablečný tvarohový dort

Jablečný tvarohový dort

Pikantní gyros v housce

Pikantní gyros v housce

Lokše (langoše)

Lokše (langoše)

Kuře s nádivkou podle Zdeňka Pohlreicha

Kuře s nádivkou podle Zdeňka…

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

178
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
79
Klasické lečo
Klasické lečo
72
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
64
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
48
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Bublanina z remosky
Bublanina z remosky
Bublanina, která dlouho vydrží jako čerstvá
Bublanina, která dlouho vydrží jako…
Bůček na čínský způsob
Bůček na čínský způsob
Bůček na pórku z pečícího sáčku
Bůček na pórku z pečícího sáčku
Bůček na zelenině
Bůček na zelenině
Bůček na zelenině II.
Bůček na zelenině II.
  • Recepty.cz
  • Bůček na pivu - pikantní
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact