Vejce vaříme 8 minut a oloupeme je. Bůček nakrájíme na kostky (asi 2x2x2 cm). Do kastrůlku dáme sójovou omáčku, víno, vodu, cukr, sůl a chilli (pokud máme papričku, nakrájíme ji na drobno). Do směsi vložíme maso a na mírném ohni vaříme 15 minut.
2
Potom přidáme vejce, plamen snížíme na minimum a za občasného otočení vajec vaříme pomalu ještě 30 minut, dokud z omáčky nezůstane polovina.
3
Podáváme s rýží (na 1 porci dávame k masu 1 vejce).
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
linkee
|12. 2. 2012 10:22
Vážně jsem si pochutnal ...:-)
ann
|21. 3. 2011 17:29
ty jsi fuj! :-!
Olga .
|6. 5. 2010 15:16
Číňané by použili žluté víno. U nás lze nahradit Sherry, nebo portským (v tom případě ubrat cukru). Nic nepokazíte bílým. V tomto případě ani červeným (barví dotmava) protože použitá sojovka to stejně obarví :-)
catalina leon
|5. 5. 2010 18:14
Omlouvam se jestli je to blba otazka, ale ja moc receptu neumim, je to bile vino nebo cervene? dekuji!
Jana Pátková
|27. 2. 2009 13:07
miso, nechutná ? To nevadí, uvaří někdo jiný, ale fuj ? ? To napíše snad jen někdo "fujavý"? !takže příště, není dobré ? mám jinou vychytávku?, nebo např. nám doma nechutná ,?! Jak říká Jiří - stačí fantazie a troška myšlení v hlavě miso!!! Nepatří to přímo k receptu zde, ale nejde číst bez komentáře - miso !
recepty 73
|27. 2. 2009 12:25
Naše maminka nás vždy hubovala,když jsme na jídlo říkali fuj,naše sousedka říkala svým dětem-Hitlera na vás!(to se mi teda nelíbilo),děda-hrom,aby vám do té pusy uhodil!A já říkám-člověk nesmí být levý,i z jídla,které nám moc nejede se dají udělat divy.Stačí trocha fantazie.Jiří
marie
|8. 3. 2008 15:44
fuj
Saša
|7. 2. 2008 20:32
Tak jsem vyzkoušela uvařit tento recept a neměl chybu.Výborné.
misa
|28. 1. 2008 13:51
tak sem to dneska udelala a je to hnusny...neco tak odporneho sem v zivote nejedla..fuj
Jaroslav Kusy
|31. 10. 2007 12:36
Superr moc dobrý
Jana Nováková
|8. 9. 2007 14:22
Je to dobrota :-) I v ptáčkách vyříte vejce dlouho, tak nevím proč se divíte.
Tereza Jarčušková
|25. 1. 2007 06:36
Nestačí, tie vajcia nasiaknu chuťou omáčky a mäsa, keď ich dáte len nakoniec, nebudú mať tú chuť.
Ivana Přikrylová
|24. 1. 2007 18:56
Proč se mají vejce vařit těch 30 minut, nestačí tam ta uvařená vejce dát až nakonec?
Tereza Jarčušková
|24. 1. 2007 13:07
Lenka, vajíčka vložíte vcelku, reže si ich každý až na tanieri. Občas ich obracajte. Čo sa týka tekutiny, variť treba na veľmi slabom plameni, len "tiahnuť", nie prudko variť. Tekutina by sa vám mala zredukovať ( teda zmenšiť na polovicu). Ak by presda len ste videli, že je tej tekutiny málo, podlejte trošičkou vriacej vody, ale aspoň 15 min pred dokončením, aby sa to malo času opäť redukovať a získať tú chuť.
Lenka
|24. 1. 2007 12:28
Mám dva dotazy: tekutiny jsou cca 2 dl a vaří se to 45 min. Nebude nutné dolévat aspoň trochu vodu? A ta vejce se prohřívají vcelku?Děkuji, vypadá to zajímavě.
Věra Novotná
|24. 1. 2007 10:59
Úplně jsem na tento recept zapomněla. Před lety nám moc chutnal. Vvzpomínámsi, že jsem přidala i kousek plecka. Děkuji za připomenutí.