• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bůček na čínský způsob
Napište svůj komentář k receptu

Bůček na čínský způsob

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bůček na čínský způsob
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks vejce
    • 400
      g vepřový bůček
  • Směs
    • 4
      lžíce sojová omáčka
    • 3
      lžíce víno
    • 1,50
      dl voda
    • cukr
    • sůl
    • chilli papričky kousek (nebo koření)

Postup přípravy receptu

1
Vejce vaříme 8 minut a oloupeme je. Bůček nakrájíme na kostky (asi 2x2x2 cm). Do kastrůlku dáme sójovou omáčku, víno, vodu, cukr, sůl a chilli (pokud máme papričku, nakrájíme ji na drobno). Do směsi vložíme maso a na mírném ohni vaříme 15 minut.
2
Potom přidáme vejce, plamen snížíme na minimum a za občasného otočení vajec vaříme pomalu ještě 30 minut, dokud z omáčky nezůstane polovina.
3
Podáváme s rýží (na 1 porci dávame k masu 1 vejce).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Smažené vepřové řízky na čínský způsob

Smažené vepřové řízky na čínský způsob

Kuskus na čínský způsob

Kuskus na čínský způsob

Čínský salát II.

Čínský salát II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • linkee | 12. 2. 2012 10:22

    Vážně jsem si pochutnal ...:-)

  • ann | 21. 3. 2011 17:29

    ty jsi fuj! :-!

  • Olga . | 6. 5. 2010 15:16

    Číňané by použili žluté víno. U nás lze nahradit Sherry, nebo portským (v tom případě ubrat cukru). Nic nepokazíte bílým. V tomto případě ani červeným (barví dotmava) protože použitá sojovka to stejně obarví :-)

  • catalina leon | 5. 5. 2010 18:14

    Omlouvam se jestli je to blba otazka, ale ja moc receptu neumim, je to bile vino nebo cervene? dekuji!

  • Jana Pátková | 27. 2. 2009 13:07

    miso, nechutná ? To nevadí, uvaří někdo jiný, ale fuj ? ? To napíše snad jen někdo "fujavý"? !takže příště, není dobré ? mám jinou vychytávku?, nebo např. nám doma nechutná ,?! Jak říká Jiří - stačí fantazie a troška myšlení v hlavě miso!!! Nepatří to přímo k receptu zde, ale nejde číst bez komentáře - miso !

  • recepty 73 | 27. 2. 2009 12:25

    Naše maminka nás vždy hubovala,když jsme na jídlo říkali fuj,naše sousedka říkala svým dětem-Hitlera na vás!(to se mi teda nelíbilo),děda-hrom,aby vám do té pusy uhodil!A já říkám-člověk nesmí být levý,i z jídla,které nám moc nejede se dají udělat divy.Stačí trocha fantazie.Jiří

  • marie | 8. 3. 2008 15:44

    fuj

  • Saša | 7. 2. 2008 20:32

    Tak jsem vyzkoušela uvařit tento recept a neměl chybu.Výborné.

  • misa | 28. 1. 2008 13:51

    tak sem to dneska udelala a je to hnusny...neco tak odporneho sem v zivote nejedla..fuj

  • Jaroslav Kusy | 31. 10. 2007 12:36

    Superr moc dobrý

  • Jana Nováková | 8. 9. 2007 14:22

    Je to dobrota :-) I v ptáčkách vyříte vejce dlouho, tak nevím proč se divíte.

  • Tereza Jarčušková | 25. 1. 2007 06:36

    Nestačí, tie vajcia nasiaknu chuťou omáčky a mäsa, keď ich dáte len nakoniec, nebudú mať tú chuť.

  • Ivana Přikrylová | 24. 1. 2007 18:56

    Proč se mají vejce vařit těch 30 minut, nestačí tam ta uvařená vejce dát až nakonec?

  • Tereza Jarčušková | 24. 1. 2007 13:07

    Lenka, vajíčka vložíte vcelku, reže si ich každý až na tanieri. Občas ich obracajte. Čo sa týka tekutiny, variť treba na veľmi slabom plameni, len "tiahnuť", nie prudko variť. Tekutina by sa vám mala zredukovať ( teda zmenšiť na polovicu). Ak by presda len ste videli, že je tej tekutiny málo, podlejte trošičkou vriacej vody, ale aspoň 15 min pred dokončením, aby sa to malo času opäť redukovať a získať tú chuť.

  • Lenka | 24. 1. 2007 12:28

    Mám dva dotazy: tekutiny jsou cca 2 dl a vaří se to 45 min. Nebude nutné dolévat aspoň trochu vodu? A ta vejce se prohřívají vcelku?Děkuji, vypadá to zajímavě.

  • Věra Novotná | 24. 1. 2007 10:59

    Úplně jsem na tento recept zapomněla. Před lety nám moc chutnal. Vvzpomínámsi, že jsem přidala i kousek plecka. Děkuji za připomenutí.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Chilli papričky Cukr Sojová omáčka Sůl Vejce Vepřový bůček Víno Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Žahour

Žahour

Zapečené špagety II.

Zapečené špagety II.

Pikantní pečené kuře

Pikantní pečené kuře

Zapečená hlíva s nivou

Zapečená hlíva s nivou

Mrkvová-pažitková pomazánka

Mrkvová-pažitková pomazánka

Malý korpus

Malý korpus

Zapečené müsli II.

Zapečené müsli II.

Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

Trhané vepřové

Trhané vepřové

Doporučujeme

40 minut
Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

65
Kuře mnoha vůní
Kuře mnoha vůní
46
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
41
Sýrové nugetky s brokolicí
Sýrové nugetky s…
30
Guláš z divočáka (kančí guláš)
Guláš z divočáka (kančí…
27
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…

Zajímavé články

5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou skvělé k obědu i večeři
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou…
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární pečené špagety z jednoho hrnce
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární…
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně připravit?
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji…
AHA.cz V Brožové bouchly saze: Skandál a zrůdnost!

V Brožové bouchly saze: Skandál a zrůdnost!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Zpěvák z O5 a Radeček Polák a dohra stížnosti: Doktor „Hovado“ se ozval

Zpěvák z O5 a Radeček Polák a dohra stížnosti: Doktor „Hovado“ se ozval

SportRevue.cz FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

Další doporučené recepty:

Bublanina s rybízem
Bublanina s rybízem
Bublanina z remosky
Bublanina z remosky
Bublanina, která dlouho vydrží jako čerstvá
Bublanina, která dlouho vydrží jako…
Bůček na pivu - pikantní
Bůček na pivu - pikantní
Bůček na pórku z pečícího sáčku
Bůček na pórku z pečícího sáčku
Bůček na zelenině
Bůček na zelenině
  • Recepty.cz
  • Bůček na čínský způsob
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact