• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Bůček na čínský způsob
Napište svůj komentář k receptu

Bůček na čínský způsob

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bůček na čínský způsob
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks vejce
    • 400
      g vepřový bůček
  • Směs
    • 4
      lžíce sojová omáčka
    • 3
      lžíce víno
    • 1,50
      dl voda
    • cukr
    • sůl
    • chilli papričky kousek (nebo koření)

Postup přípravy receptu

1
Vejce vaříme 8 minut a oloupeme je. Bůček nakrájíme na kostky (asi 2x2x2 cm). Do kastrůlku dáme sójovou omáčku, víno, vodu, cukr, sůl a chilli (pokud máme papričku, nakrájíme ji na drobno). Do směsi vložíme maso a na mírném ohni vaříme 15 minut.
2
Potom přidáme vejce, plamen snížíme na minimum a za občasného otočení vajec vaříme pomalu ještě 30 minut, dokud z omáčky nezůstane polovina.
3
Podáváme s rýží (na 1 porci dávame k masu 1 vejce).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Smažené vepřové řízky na čínský způsob

Smažené vepřové řízky na čínský způsob

Kuskus na čínský způsob

Kuskus na čínský způsob

Čínský salát II.

Čínský salát II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • linkee | 12. 2. 2012 10:22

    Vážně jsem si pochutnal ...:-)

  • ann | 21. 3. 2011 17:29

    ty jsi fuj! :-!

  • Olga . | 6. 5. 2010 15:16

    Číňané by použili žluté víno. U nás lze nahradit Sherry, nebo portským (v tom případě ubrat cukru). Nic nepokazíte bílým. V tomto případě ani červeným (barví dotmava) protože použitá sojovka to stejně obarví :-)

  • catalina leon | 5. 5. 2010 18:14

    Omlouvam se jestli je to blba otazka, ale ja moc receptu neumim, je to bile vino nebo cervene? dekuji!

  • Jana Pátková | 27. 2. 2009 13:07

    miso, nechutná ? To nevadí, uvaří někdo jiný, ale fuj ? ? To napíše snad jen někdo "fujavý"? !takže příště, není dobré ? mám jinou vychytávku?, nebo např. nám doma nechutná ,?! Jak říká Jiří - stačí fantazie a troška myšlení v hlavě miso!!! Nepatří to přímo k receptu zde, ale nejde číst bez komentáře - miso !

  • recepty 73 | 27. 2. 2009 12:25

    Naše maminka nás vždy hubovala,když jsme na jídlo říkali fuj,naše sousedka říkala svým dětem-Hitlera na vás!(to se mi teda nelíbilo),děda-hrom,aby vám do té pusy uhodil!A já říkám-člověk nesmí být levý,i z jídla,které nám moc nejede se dají udělat divy.Stačí trocha fantazie.Jiří

  • marie | 8. 3. 2008 15:44

    fuj

  • Saša | 7. 2. 2008 20:32

    Tak jsem vyzkoušela uvařit tento recept a neměl chybu.Výborné.

  • misa | 28. 1. 2008 13:51

    tak sem to dneska udelala a je to hnusny...neco tak odporneho sem v zivote nejedla..fuj

  • Jaroslav Kusy | 31. 10. 2007 12:36

    Superr moc dobrý

  • Jana Nováková | 8. 9. 2007 14:22

    Je to dobrota :-) I v ptáčkách vyříte vejce dlouho, tak nevím proč se divíte.

  • Tereza Jarčušková | 25. 1. 2007 06:36

    Nestačí, tie vajcia nasiaknu chuťou omáčky a mäsa, keď ich dáte len nakoniec, nebudú mať tú chuť.

  • Ivana Přikrylová | 24. 1. 2007 18:56

    Proč se mají vejce vařit těch 30 minut, nestačí tam ta uvařená vejce dát až nakonec?

  • Tereza Jarčušková | 24. 1. 2007 13:07

    Lenka, vajíčka vložíte vcelku, reže si ich každý až na tanieri. Občas ich obracajte. Čo sa týka tekutiny, variť treba na veľmi slabom plameni, len "tiahnuť", nie prudko variť. Tekutina by sa vám mala zredukovať ( teda zmenšiť na polovicu). Ak by presda len ste videli, že je tej tekutiny málo, podlejte trošičkou vriacej vody, ale aspoň 15 min pred dokončením, aby sa to malo času opäť redukovať a získať tú chuť.

  • Lenka | 24. 1. 2007 12:28

    Mám dva dotazy: tekutiny jsou cca 2 dl a vaří se to 45 min. Nebude nutné dolévat aspoň trochu vodu? A ta vejce se prohřívají vcelku?Děkuji, vypadá to zajímavě.

  • Věra Novotná | 24. 1. 2007 10:59

    Úplně jsem na tento recept zapomněla. Před lety nám moc chutnal. Vvzpomínámsi, že jsem přidala i kousek plecka. Děkuji za připomenutí.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Chilli papričky Cukr Sojová omáčka Sůl Vejce Vepřový bůček Víno Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gurmánské smažené řízky

Gurmánské smažené řízky

Husí játra jako předkrm

Husí játra jako předkrm

Fazolková polévka

Fazolková polévka

Pečená vepřová žebírka

Pečená vepřová žebírka

Sojová směs na topinky, těstoviny...

Sojová směs na topinky, těstoviny...

Adžika masovo-zeleninové ragú

Adžika masovo-zeleninové ragú

Muffiny s čokoládou

Muffiny s čokoládou

Cuketová kolečka

Cuketová kolečka

Vydatná česnečka z uzených žeber

Vydatná česnečka z uzených žeber

Doporučujeme

35 minut
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem

Restované žampiony s bramborami a…

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

45 minut
Thajské rýžové nudle Pad Thai

Thajské rýžové nudle Pad Thai

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

Poslední sledované recepty

293
Zeleninový salát s lososem a jogurtovým dresingem
Zeleninový salát s…
38
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
28
Vepřová pečeně na kysaném zelí s hrnkovými knedlíky
Vepřová pečeně na…
23
Babiččina zbojnická pečeně
Babiččina zbojnická…
20
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na pomazánku či ředkvičky s vajíčkem
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na…
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
AHA.cz Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Mezi Pepou ze Survivoru a moderátorem Ondřejem to pořádně vřelo! Nejen před kamerou, ale i v zákulisí

Mezi Pepou ze Survivoru a moderátorem Ondřejem to pořádně vřelo! Nejen před kamerou, ale i v zákulisí

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy 7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

Další doporučené recepty:

Bublanina s rybízem
Bublanina s rybízem
Bublanina z remosky
Bublanina z remosky
Bublanina, která dlouho vydrží jako čerstvá
Bublanina, která dlouho vydrží jako…
Bůček na pivu - pikantní
Bůček na pivu - pikantní
Bůček na pórku z pečícího sáčku
Bůček na pórku z pečícího sáčku
Bůček na zelenině
Bůček na zelenině
  • Recepty.cz
  • Bůček na čínský způsob
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact