• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bůček na čínský způsob
Napište svůj komentář k receptu

Bůček na čínský způsob

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bůček na čínský způsob
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks vejce
    • 400
      g vepřový bůček
  • Směs
    • 4
      lžíce sojová omáčka
    • 3
      lžíce víno
    • 1,50
      dl voda
    • cukr
    • sůl
    • chilli papričky kousek (nebo koření)

Postup přípravy receptu

1
Vejce vaříme 8 minut a oloupeme je. Bůček nakrájíme na kostky (asi 2x2x2 cm). Do kastrůlku dáme sójovou omáčku, víno, vodu, cukr, sůl a chilli (pokud máme papričku, nakrájíme ji na drobno). Do směsi vložíme maso a na mírném ohni vaříme 15 minut.
2
Potom přidáme vejce, plamen snížíme na minimum a za občasného otočení vajec vaříme pomalu ještě 30 minut, dokud z omáčky nezůstane polovina.
3
Podáváme s rýží (na 1 porci dávame k masu 1 vejce).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Smažené vepřové řízky na čínský způsob

Smažené vepřové řízky na čínský způsob

Kuskus na čínský způsob

Kuskus na čínský způsob

Čínský salát II.

Čínský salát II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • linkee | 12. 2. 2012 10:22

    Vážně jsem si pochutnal ...:-)

  • ann | 21. 3. 2011 17:29

    ty jsi fuj! :-!

  • Olga . | 6. 5. 2010 15:16

    Číňané by použili žluté víno. U nás lze nahradit Sherry, nebo portským (v tom případě ubrat cukru). Nic nepokazíte bílým. V tomto případě ani červeným (barví dotmava) protože použitá sojovka to stejně obarví :-)

  • catalina leon | 5. 5. 2010 18:14

    Omlouvam se jestli je to blba otazka, ale ja moc receptu neumim, je to bile vino nebo cervene? dekuji!

  • Jana Pátková | 27. 2. 2009 13:07

    miso, nechutná ? To nevadí, uvaří někdo jiný, ale fuj ? ? To napíše snad jen někdo "fujavý"? !takže příště, není dobré ? mám jinou vychytávku?, nebo např. nám doma nechutná ,?! Jak říká Jiří - stačí fantazie a troška myšlení v hlavě miso!!! Nepatří to přímo k receptu zde, ale nejde číst bez komentáře - miso !

  • recepty 73 | 27. 2. 2009 12:25

    Naše maminka nás vždy hubovala,když jsme na jídlo říkali fuj,naše sousedka říkala svým dětem-Hitlera na vás!(to se mi teda nelíbilo),děda-hrom,aby vám do té pusy uhodil!A já říkám-člověk nesmí být levý,i z jídla,které nám moc nejede se dají udělat divy.Stačí trocha fantazie.Jiří

  • marie | 8. 3. 2008 15:44

    fuj

  • Saša | 7. 2. 2008 20:32

    Tak jsem vyzkoušela uvařit tento recept a neměl chybu.Výborné.

  • misa | 28. 1. 2008 13:51

    tak sem to dneska udelala a je to hnusny...neco tak odporneho sem v zivote nejedla..fuj

  • Jaroslav Kusy | 31. 10. 2007 12:36

    Superr moc dobrý

  • Jana Nováková | 8. 9. 2007 14:22

    Je to dobrota :-) I v ptáčkách vyříte vejce dlouho, tak nevím proč se divíte.

  • Tereza Jarčušková | 25. 1. 2007 06:36

    Nestačí, tie vajcia nasiaknu chuťou omáčky a mäsa, keď ich dáte len nakoniec, nebudú mať tú chuť.

  • Ivana Přikrylová | 24. 1. 2007 18:56

    Proč se mají vejce vařit těch 30 minut, nestačí tam ta uvařená vejce dát až nakonec?

  • Tereza Jarčušková | 24. 1. 2007 13:07

    Lenka, vajíčka vložíte vcelku, reže si ich každý až na tanieri. Občas ich obracajte. Čo sa týka tekutiny, variť treba na veľmi slabom plameni, len "tiahnuť", nie prudko variť. Tekutina by sa vám mala zredukovať ( teda zmenšiť na polovicu). Ak by presda len ste videli, že je tej tekutiny málo, podlejte trošičkou vriacej vody, ale aspoň 15 min pred dokončením, aby sa to malo času opäť redukovať a získať tú chuť.

  • Lenka | 24. 1. 2007 12:28

    Mám dva dotazy: tekutiny jsou cca 2 dl a vaří se to 45 min. Nebude nutné dolévat aspoň trochu vodu? A ta vejce se prohřívají vcelku?Děkuji, vypadá to zajímavě.

  • Věra Novotná | 24. 1. 2007 10:59

    Úplně jsem na tento recept zapomněla. Před lety nám moc chutnal. Vvzpomínámsi, že jsem přidala i kousek plecka. Děkuji za připomenutí.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Chilli papričky Cukr Sojová omáčka Sůl Vejce Vepřový bůček Víno Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsíčka na červeném víně

Kuřecí prsíčka na červeném víně

Linecké cukroví DIA

Linecké cukroví DIA

Cizrnový guláš se zeleninou

Cizrnový guláš se zeleninou

Drobenkový mazanec (bochánek)

Drobenkový mazanec (bochánek)

Drobenková bublanina

Drobenková bublanina

Utajená česneková krkovička

Utajená česneková krkovička

Grilované obří krevety

Grilované obří krevety

Sladko-pálivé kuřecí kousky obalené ve slanině

Sladko-pálivé kuřecí kousky obalené…

Univerzální fíková barbecue marináda

Univerzální fíková barbecue marináda

Doporučujeme

30 minut
Stroganoff

Stroganoff

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

59
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
49
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
48
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
31
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
30
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Další doporučené recepty:

Bublanina s rybízem
Bublanina s rybízem
Bublanina z remosky
Bublanina z remosky
Bublanina, která dlouho vydrží jako čerstvá
Bublanina, která dlouho vydrží jako…
Bůček na pivu - pikantní
Bůček na pivu - pikantní
Bůček na pórku z pečícího sáčku
Bůček na pórku z pečícího sáčku
Bůček na zelenině
Bůček na zelenině
  • Recepty.cz
  • Bůček na čínský způsob
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact