Plát masa potřeme solí a pepřem, oloupaná, odjadřená jablka a švestky nakrájíme na drobno, položíme na maso a srolujeme - pevně omotáme nití a zavážeme. Na rozpáleném oleji roládu osmahneme a s cca 1 dcl vývaru necháme při nízké teplotě dusit doměkka.
2
Postupně přiléváme zbylý vývar a poslední půlhodinu častěji podléváme vypečenou šťávou - dopékáme cca 10 minut v odkrytém pekáči. Poté maso vyjmeme a do výpeku vmícháme Jogurt a Solamyl, necháme vzkypět a dochutíme (Podravka, dle chuti).
3
Podáváme krájené na plátky, jako ideální příloha jsou brambory či bramborová kaše, kompot, červené zelí. I za studena je maso výtečné s čerstvým chlebem a dá se i zamrazit na pozdější dobu. Připraveno to celé máme asi za čtvrt hodiny a upečené za další hodinu a půl.