• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bubliny
Napište svůj komentář k receptu

Bubliny

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 23
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bubliny
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka
    • 0,25
      l smetana ke šlehání
    • 1
      ks ztužený tuk
    • cukr

Postup přípravy receptu

1
Zpracujeme těsto, vyválíme, vykrájíme kolečka nebo oválky, upečeme při 220 °C. Cukroví se při pečení nafoukne. Upečené obalíme ihned v cukru.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Thegrie
    Thegrie | 28. 11. 2010 15:42

    Moc dobré, ale nedávám tam ztužený tuk, nějak mi pak po něm "smrdí". Takže dávám Heru nebo máslo a jsem nadmíru spokojena. Dělávala je moje babička a stojí vážně za to. :-)

  • Věra | 11. 12. 2007 10:25

    Dělám podobné těsto (zde šlehačkové cukroví), možná je tam o malinko menší rozdíl v podílech surovin, ale mě se vždy povedly. Z tohoto těsta chci vyzkoušet trubičky. Nemuselo by to být marné.

  • Týna | 11. 12. 2007 09:11

    Taky se mi nenafoukly,ale jinak jsou celkem dobré,zkusím dát příště méně mouky,jinak nevím,kde jsem udělala chybu.

  • Marcela Burešová | 7. 12. 2007 15:20

    Dneska jsem je dělala - mám recept, kde se dává jen 450 g hl. mouky. Jsou super, s těstem se pracuje velice lehce, krásně se nafoukly. Také strouhám 100% tuk - lépe se těsto zpracuje.

  • Kateřina Candrová | 14. 9. 2007 21:05

    bohužel se mi nepovedly. Nenafoukly se mi. Ale nakonec se přeci jen snědly.

  • Markéta | 18. 12. 2006 08:09

    Pekla jsem je o vikendu a moc me nenadchly. Podle tech komentaru jsem cekala neco lepsiho. Ale sni se urcite, to nemam strach :o)

  • zalinka | 15. 12. 2006 16:17

    Jak asi tlusté těsto mám vyválet?

  • Dana H | 15. 12. 2006 10:08

    Bubliny jsou super, dělala jsem je už několikrát, mňam! taky jsem zkusila naplnit marmeládou, jakoby mušličky. manžel prohlásil, že takovou dobrůtku dělávala jeho babička, tak jsem našplhala :-)

  • Jana Kasparova | 13. 12. 2006 23:35

    Dekuji !!!

  • Anonym | 13. 12. 2006 19:53

    Jano K. stoprocentní tuk nastrouhejte na jemném struhadle

  • Jana Kasparova | 13. 12. 2006 19:23

    Potrebuji radu, mam ten tuk omega rozpustit nebo rozmnelnit jako treba maslo?

  • Lucie Roskanukova | 12. 12. 2006 15:00

    Jsou vyborne,ale nenafoukly se mi vsechny.Nevite,cim to muze byt??

  • Lucie Roskanukova | 12. 12. 2006 15:00

    Jsou vyborne,ale nenafoukly se mi vsechny.Nevite,cim to muze byt??

  • Anonym | 9. 12. 2006 12:10

    Moc nám chutnají

  • Alina | 4. 12. 2006 20:21

    Ivo pečou se do růžova, záleží na druhu trouby, na výšce těsta , troubu neotevírat, pečivo se nafoukne a zrůžoví, myslím tak 8 minut, ale záleží na síle vyválených druhů apod.

  • Iva | 4. 12. 2006 19:23

    Jak dlouho se pečou?

  • Monika | 4. 12. 2006 17:36

    Paní Vencová, včera jsem upekla bubliny dle Vašeho receptu. je to vynikající cukroví. Musela jsem je schovat, protože jinak by do svátků nevdržely. Děkuji za báječný recept.

  • Renca | 29. 11. 2006 20:16

    Tak jsem dnes delala, ale nafoukly se mi jen nektere. A taky jsem je hned horke obalovala v cukru div jsem si prsty nespalila ale cukr mi na nich nedrzi :-(Tak nevim v cem jsem udelala chybu

  • Natalie Holá | 29. 11. 2006 17:38

    Moc se mi povedly, vyzkouším i ve slané verzi, posypané sýrem, tak to dělá moje kolegyně

  • Alina | 28. 11. 2006 16:41

    Jsou výborné, skladování jím nevadí, mám to vyzkoušené

  • Eva Skálová | 28. 11. 2006 11:26

    mám dotaz: mohu tyhle bubliny udělat už na začátku prosince, budou na Vánoce dobré, když budou už tři týdny staré?

  • Anonym | 13. 11. 2006 19:53

    výborné, krásně se dělá

  • Fleur | 27. 8. 2006 19:27

    Na kremrole je také dobré, potom vykrajuji kolečka a plním ořechovou nebo makovou náplní také moc dobré

  • Monika | 27. 8. 2006 19:05

    Přidávám se k Simče, kremrole z tohoto těsta jsou nepřekonatelné. Já z něj dělám i klasický závin, slané záviny, slané koláče, šátečky... Nahrazuji jím těsto listové. Dá se udělat cca na 3 dny dopředu, nádherně se rozvaluje. Když ho chci nadýchanější, přidám trochu prdopeče.

  • Simča Sládková | 27. 8. 2006 14:39

    Tak jako vánoční cukroví se to u nás moc neujalo, ale z tohoto těsta upečené kremrole jsou naprosto nepřekonatelné.... Takže těsto několikrát překládám a rozvaluji jako listové, pak vyválím, rádýlkem nakrájím na pruhy asi 3cm x 10-12cm a namotávám na trubičkové formičky. Potřu rozšlehaným žloutkem a po upečení plním bílkovým sněhem.

  • Zdena z JM | 10. 8. 2006 06:16

    Vyzkoušela jsem a moc nám chutnalo.Určitě bude patřit mezi naše oblíbené vánoční cukroví.Dávám 1.

  • Zapletalka | 12. 7. 2006 21:25

    od vánoc peču už asi popáté a stále nám chutná, výborné jsou ke zmrzlině, udělám je v tomhle velkém množství, zavřu do krabice a máme je při ruce, když nás přepadne chuť na sladké

  • Emila | 1. 2. 2006 21:42

    Paní Hano Janů - děkuji za výborný nápad s těmi vajíčky na velikonoce. úplně si to dovedu představit, budou to takové nafouklé ocukrované oválky

  • Hana Janů | 1. 2. 2006 19:24

    pekla jsem na Vánoce a mělo úspěch, na Velikonoce z toho vykrájím vajíčka, krásně se těsto při pečení nafoukne, tak to bude hezké

  • Michaela Smutna | 28. 12. 2005 05:10

    Beba - na Slovensku se tuko Omega hovori Iva alebo Cera.

  • kartlia | 14. 12. 2005 14:54

    Díky za výborný recept

  • Marcela Vrabcová | 12. 12. 2005 10:20

    Super. Doporucuji i zacatecnikum. Je to moc dobre a navic rychle. Pekla jsem asi 8 minut a kousky se daji skladat hned vedle sebe, protoze se nafouknou jen do vysky.

  • Simča Sládková | 11. 12. 2005 02:35

    Právě jsem upekla jednu dávku "pro regiment", polovinu jsem obalila ve skořicovém a druhou polovinu ve vanilkovém cukru. Chutnala jsem to hned po upečení (mlsná a zvědavá) a mám z toho takový rozpačitý pocit... Nevím, co to udělá po rozležení, nevím, jak to bude chutnana jiným členům rodiny, ale mně to přijde moc moučný... Uvidím, dám později vědět....

  • Airan Novakova | 9. 12. 2005 21:05

    Jsou rychle, chutnali vsem hned po upeceni, dekuji za recept. Davam 1!

  • Anonym | 9. 12. 2005 10:14

    Omega je Ztužený pokrmový tuk - v ČR např. i Ceres Soft, bílý tuhý tuk

  • Alis | 9. 12. 2005 10:12

    Bebo - vykrajují se malé tvary, pečou se v troubě a pak se obalují v cukru a dávají se mezi vánoční cukroví, o žádné buchty se nejdená ani se pečivo nesmaží

  • beba | 9. 12. 2005 09:47

    Vykrajuje sa to maličké a konzumuje ako zákusok, alebo ako buchty alebo koláče? A pečie sa to v rúre alebo smaží? A koľko to pred vianocami treba piecť dopredu?

  • beba | 9. 12. 2005 09:43

    Čím sa dá nahradiť tuk Omega? Na Slovensku som ho nevidela a nepoznám jeho zloženie, takže neviem, aký mám miesto neho kúpiť.

  • Vlasta | 8. 12. 2005 22:39

    Máslo do tohoto těsta není dobré, tvary musí vyskočit a být uvnitř duté a to se s máslem nedocílí

  • Michala | 8. 12. 2005 18:59

    Dá se tuk Omega nahradit máslem?Dík za odpověď.

  • Alis | 7. 12. 2005 23:29

    Všem doporučuji, dávám 1 a zítra dělám další dávku

  • Fleur | 3. 12. 2005 11:26

    Krásně se dělá a je moc dobré a takové hezké kulaťoučké, doporučuji a dávám 1 s hvězdičkou

  • NMarta | 21. 11. 2005 17:55

    Obalovala jsem i ve skořicovém cukru a taky chutnalo!

  • Alina | 21. 11. 2005 17:00

    Také je to můj oblíbený recept, máme ho rádi

  • Airan Novakova | 21. 11. 2005 13:17

    Jani, dekuji za tip, nase rodina je "regiment", takze zarazuji pecept pani Vencove do oblibenich:-))

  • Jana Wernischova | 21. 11. 2005 09:01

    Skvělý předpis, zařazuji na vánoce už tradičně, jen mu říkáme "puchejře". Jednoduché, rychlé, dobré, skvělá náhrada za pracné boží milosti. Z téhle dávky je jich navíc jak pro regiment. Zkuste! Dávám za 1.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Vánoce Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Smetana ke šlehání Ztužený tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené kuře na žampionech

Zapečené kuře na žampionech

Cuketa na smetaně

Cuketa na smetaně

Dort s ovocem a želatinou

Dort s ovocem a želatinou

Výborný chléb s pohankovou moukou

Výborný chléb s pohankovou moukou

Alpský Kaiserschmarrn

Alpský Kaiserschmarrn

Pečené brambory s tvarohovou omáčkou

Pečené brambory s tvarohovou omáčkou

Jahodová Pavlova

Jahodová Pavlova

Podkova - dort

Podkova - dort

Domácí kulajda

Domácí kulajda

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

60
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
54
Křupaví ořechoví šnečci
Křupaví ořechoví šnečci
44
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
42
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
37
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka

Zajímavé články

Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude chutnat naprosto dokonale
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude…
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku na 5 způsobů!
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku…
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte tatínkovi pivní dort!
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte…
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Británie slavila narozeniny Karla III.: Tajemství černé barvy! A Charlotte se sladila s mámou

Británie slavila narozeniny Karla III.: Tajemství černé barvy! A Charlotte se sladila s mámou

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

  • Recepty.cz
  • Bubliny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact