Moc dobré, ale nedávám tam ztužený tuk, nějak mi pak po něm "smrdí". Takže dávám Heru nebo máslo a jsem nadmíru spokojena. Dělávala je moje babička a stojí vážně za to. :-)
Dělám podobné těsto (zde šlehačkové cukroví), možná je tam o malinko menší rozdíl v podílech surovin, ale mě se vždy povedly. Z tohoto těsta chci vyzkoušet trubičky. Nemuselo by to být marné.
Taky se mi nenafoukly,ale jinak jsou celkem dobré,zkusím dát příště méně mouky,jinak nevím,kde jsem udělala chybu.
Dneska jsem je dělala - mám recept, kde se dává jen 450 g hl. mouky. Jsou super, s těstem se pracuje velice lehce, krásně se nafoukly. Také strouhám 100% tuk - lépe se těsto zpracuje.
bohužel se mi nepovedly. Nenafoukly se mi. Ale nakonec se přeci jen snědly.
Pekla jsem je o vikendu a moc me nenadchly. Podle tech komentaru jsem cekala neco lepsiho. Ale sni se urcite, to nemam strach :o)
Jak asi tlusté těsto mám vyválet?
Bubliny jsou super, dělala jsem je už několikrát, mňam! taky jsem zkusila naplnit marmeládou, jakoby mušličky. manžel prohlásil, že takovou dobrůtku dělávala jeho babička, tak jsem našplhala :-)
Dekuji !!!
Jano K. stoprocentní tuk nastrouhejte na jemném struhadle
Potrebuji radu, mam ten tuk omega rozpustit nebo rozmnelnit jako treba maslo?
Jsou vyborne,ale nenafoukly se mi vsechny.Nevite,cim to muze byt??
Jsou vyborne,ale nenafoukly se mi vsechny.Nevite,cim to muze byt??
Moc nám chutnají
Ivo pečou se do růžova, záleží na druhu trouby, na výšce těsta , troubu neotevírat, pečivo se nafoukne a zrůžoví, myslím tak 8 minut, ale záleží na síle vyválených druhů apod.
Jak dlouho se pečou?
Paní Vencová, včera jsem upekla bubliny dle Vašeho receptu. je to vynikající cukroví. Musela jsem je schovat, protože jinak by do svátků nevdržely. Děkuji za báječný recept.
Tak jsem dnes delala, ale nafoukly se mi jen nektere. A taky jsem je hned horke obalovala v cukru div jsem si prsty nespalila ale cukr mi na nich nedrzi :-(Tak nevim v cem jsem udelala chybu
Moc se mi povedly, vyzkouším i ve slané verzi, posypané sýrem, tak to dělá moje kolegyně
Jsou výborné, skladování jím nevadí, mám to vyzkoušené
mám dotaz: mohu tyhle bubliny udělat už na začátku prosince, budou na Vánoce dobré, když budou už tři týdny staré?
výborné, krásně se dělá
Na kremrole je také dobré, potom vykrajuji kolečka a plním ořechovou nebo makovou náplní také moc dobré
Přidávám se k Simče, kremrole z tohoto těsta jsou nepřekonatelné. Já z něj dělám i klasický závin, slané záviny, slané koláče, šátečky... Nahrazuji jím těsto listové. Dá se udělat cca na 3 dny dopředu, nádherně se rozvaluje. Když ho chci nadýchanější, přidám trochu prdopeče.
Tak jako vánoční cukroví se to u nás moc neujalo, ale z tohoto těsta upečené kremrole jsou naprosto nepřekonatelné.... Takže těsto několikrát překládám a rozvaluji jako listové, pak vyválím, rádýlkem nakrájím na pruhy asi 3cm x 10-12cm a namotávám na trubičkové formičky. Potřu rozšlehaným žloutkem a po upečení plním bílkovým sněhem.
Vyzkoušela jsem a moc nám chutnalo.Určitě bude patřit mezi naše oblíbené vánoční cukroví.Dávám 1.
od vánoc peču už asi popáté a stále nám chutná, výborné jsou ke zmrzlině, udělám je v tomhle velkém množství, zavřu do krabice a máme je při ruce, když nás přepadne chuť na sladké
Paní Hano Janů - děkuji za výborný nápad s těmi vajíčky na velikonoce. úplně si to dovedu představit, budou to takové nafouklé ocukrované oválky
pekla jsem na Vánoce a mělo úspěch, na Velikonoce z toho vykrájím vajíčka, krásně se těsto při pečení nafoukne, tak to bude hezké
Beba - na Slovensku se tuko Omega hovori Iva alebo Cera.
Díky za výborný recept
Super. Doporucuji i zacatecnikum. Je to moc dobre a navic rychle. Pekla jsem asi 8 minut a kousky se daji skladat hned vedle sebe, protoze se nafouknou jen do vysky.
Právě jsem upekla jednu dávku "pro regiment", polovinu jsem obalila ve skořicovém a druhou polovinu ve vanilkovém cukru. Chutnala jsem to hned po upečení (mlsná a zvědavá) a mám z toho takový rozpačitý pocit... Nevím, co to udělá po rozležení, nevím, jak to bude chutnana jiným členům rodiny, ale mně to přijde moc moučný... Uvidím, dám později vědět....
Jsou rychle, chutnali vsem hned po upeceni, dekuji za recept. Davam 1!
Omega je Ztužený pokrmový tuk - v ČR např. i Ceres Soft, bílý tuhý tuk
Bebo - vykrajují se malé tvary, pečou se v troubě a pak se obalují v cukru a dávají se mezi vánoční cukroví, o žádné buchty se nejdená ani se pečivo nesmaží
Vykrajuje sa to maličké a konzumuje ako zákusok, alebo ako buchty alebo koláče? A pečie sa to v rúre alebo smaží? A koľko to pred vianocami treba piecť dopredu?
Čím sa dá nahradiť tuk Omega? Na Slovensku som ho nevidela a nepoznám jeho zloženie, takže neviem, aký mám miesto neho kúpiť.
Máslo do tohoto těsta není dobré, tvary musí vyskočit a být uvnitř duté a to se s máslem nedocílí
Dá se tuk Omega nahradit máslem?Dík za odpověď.
Všem doporučuji, dávám 1 a zítra dělám další dávku
Krásně se dělá a je moc dobré a takové hezké kulaťoučké, doporučuji a dávám 1 s hvězdičkou
Obalovala jsem i ve skořicovém cukru a taky chutnalo!
Také je to můj oblíbený recept, máme ho rádi
Jani, dekuji za tip, nase rodina je "regiment", takze zarazuji pecept pani Vencove do oblibenich:-))
Skvělý předpis, zařazuji na vánoce už tradičně, jen mu říkáme "puchejře". Jednoduché, rychlé, dobré, skvělá náhrada za pracné boží milosti. Z téhle dávky je jich navíc jak pro regiment. Zkuste! Dávám za 1.