• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bubliny
Napište svůj komentář k receptu

Bubliny

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 23
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bubliny
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka
    • 0,25
      l smetana ke šlehání
    • 1
      ks ztužený tuk
    • cukr

Postup přípravy receptu

1
Zpracujeme těsto, vyválíme, vykrájíme kolečka nebo oválky, upečeme při 220 °C. Cukroví se při pečení nafoukne. Upečené obalíme ihned v cukru.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Thegrie
    Thegrie | 28. 11. 2010 15:42

    Moc dobré, ale nedávám tam ztužený tuk, nějak mi pak po něm "smrdí". Takže dávám Heru nebo máslo a jsem nadmíru spokojena. Dělávala je moje babička a stojí vážně za to. :-)

  • Věra | 11. 12. 2007 10:25

    Dělám podobné těsto (zde šlehačkové cukroví), možná je tam o malinko menší rozdíl v podílech surovin, ale mě se vždy povedly. Z tohoto těsta chci vyzkoušet trubičky. Nemuselo by to být marné.

  • Týna | 11. 12. 2007 09:11

    Taky se mi nenafoukly,ale jinak jsou celkem dobré,zkusím dát příště méně mouky,jinak nevím,kde jsem udělala chybu.

  • Marcela Burešová | 7. 12. 2007 15:20

    Dneska jsem je dělala - mám recept, kde se dává jen 450 g hl. mouky. Jsou super, s těstem se pracuje velice lehce, krásně se nafoukly. Také strouhám 100% tuk - lépe se těsto zpracuje.

  • Kateřina Candrová | 14. 9. 2007 21:05

    bohužel se mi nepovedly. Nenafoukly se mi. Ale nakonec se přeci jen snědly.

  • Markéta | 18. 12. 2006 08:09

    Pekla jsem je o vikendu a moc me nenadchly. Podle tech komentaru jsem cekala neco lepsiho. Ale sni se urcite, to nemam strach :o)

  • zalinka | 15. 12. 2006 16:17

    Jak asi tlusté těsto mám vyválet?

  • Dana H | 15. 12. 2006 10:08

    Bubliny jsou super, dělala jsem je už několikrát, mňam! taky jsem zkusila naplnit marmeládou, jakoby mušličky. manžel prohlásil, že takovou dobrůtku dělávala jeho babička, tak jsem našplhala :-)

  • Jana Kasparova | 13. 12. 2006 23:35

    Dekuji !!!

  • Anonym | 13. 12. 2006 19:53

    Jano K. stoprocentní tuk nastrouhejte na jemném struhadle

  • Jana Kasparova | 13. 12. 2006 19:23

    Potrebuji radu, mam ten tuk omega rozpustit nebo rozmnelnit jako treba maslo?

  • Lucie Roskanukova | 12. 12. 2006 15:00

    Jsou vyborne,ale nenafoukly se mi vsechny.Nevite,cim to muze byt??

  • Lucie Roskanukova | 12. 12. 2006 15:00

    Jsou vyborne,ale nenafoukly se mi vsechny.Nevite,cim to muze byt??

  • Anonym | 9. 12. 2006 12:10

    Moc nám chutnají

  • Alina | 4. 12. 2006 20:21

    Ivo pečou se do růžova, záleží na druhu trouby, na výšce těsta , troubu neotevírat, pečivo se nafoukne a zrůžoví, myslím tak 8 minut, ale záleží na síle vyválených druhů apod.

  • Iva | 4. 12. 2006 19:23

    Jak dlouho se pečou?

  • Monika | 4. 12. 2006 17:36

    Paní Vencová, včera jsem upekla bubliny dle Vašeho receptu. je to vynikající cukroví. Musela jsem je schovat, protože jinak by do svátků nevdržely. Děkuji za báječný recept.

  • Renca | 29. 11. 2006 20:16

    Tak jsem dnes delala, ale nafoukly se mi jen nektere. A taky jsem je hned horke obalovala v cukru div jsem si prsty nespalila ale cukr mi na nich nedrzi :-(Tak nevim v cem jsem udelala chybu

  • Natalie Holá | 29. 11. 2006 17:38

    Moc se mi povedly, vyzkouším i ve slané verzi, posypané sýrem, tak to dělá moje kolegyně

  • Alina | 28. 11. 2006 16:41

    Jsou výborné, skladování jím nevadí, mám to vyzkoušené

  • Eva Skálová | 28. 11. 2006 11:26

    mám dotaz: mohu tyhle bubliny udělat už na začátku prosince, budou na Vánoce dobré, když budou už tři týdny staré?

  • Anonym | 13. 11. 2006 19:53

    výborné, krásně se dělá

  • Fleur | 27. 8. 2006 19:27

    Na kremrole je také dobré, potom vykrajuji kolečka a plním ořechovou nebo makovou náplní také moc dobré

  • Monika | 27. 8. 2006 19:05

    Přidávám se k Simče, kremrole z tohoto těsta jsou nepřekonatelné. Já z něj dělám i klasický závin, slané záviny, slané koláče, šátečky... Nahrazuji jím těsto listové. Dá se udělat cca na 3 dny dopředu, nádherně se rozvaluje. Když ho chci nadýchanější, přidám trochu prdopeče.

  • Simča Sládková | 27. 8. 2006 14:39

    Tak jako vánoční cukroví se to u nás moc neujalo, ale z tohoto těsta upečené kremrole jsou naprosto nepřekonatelné.... Takže těsto několikrát překládám a rozvaluji jako listové, pak vyválím, rádýlkem nakrájím na pruhy asi 3cm x 10-12cm a namotávám na trubičkové formičky. Potřu rozšlehaným žloutkem a po upečení plním bílkovým sněhem.

  • Zdena z JM | 10. 8. 2006 06:16

    Vyzkoušela jsem a moc nám chutnalo.Určitě bude patřit mezi naše oblíbené vánoční cukroví.Dávám 1.

  • Zapletalka | 12. 7. 2006 21:25

    od vánoc peču už asi popáté a stále nám chutná, výborné jsou ke zmrzlině, udělám je v tomhle velkém množství, zavřu do krabice a máme je při ruce, když nás přepadne chuť na sladké

  • Emila | 1. 2. 2006 21:42

    Paní Hano Janů - děkuji za výborný nápad s těmi vajíčky na velikonoce. úplně si to dovedu představit, budou to takové nafouklé ocukrované oválky

  • Hana Janů | 1. 2. 2006 19:24

    pekla jsem na Vánoce a mělo úspěch, na Velikonoce z toho vykrájím vajíčka, krásně se těsto při pečení nafoukne, tak to bude hezké

  • Michaela Smutna | 28. 12. 2005 05:10

    Beba - na Slovensku se tuko Omega hovori Iva alebo Cera.

  • kartlia | 14. 12. 2005 14:54

    Díky za výborný recept

  • Marcela Vrabcová | 12. 12. 2005 10:20

    Super. Doporucuji i zacatecnikum. Je to moc dobre a navic rychle. Pekla jsem asi 8 minut a kousky se daji skladat hned vedle sebe, protoze se nafouknou jen do vysky.

  • Simča Sládková | 11. 12. 2005 02:35

    Právě jsem upekla jednu dávku "pro regiment", polovinu jsem obalila ve skořicovém a druhou polovinu ve vanilkovém cukru. Chutnala jsem to hned po upečení (mlsná a zvědavá) a mám z toho takový rozpačitý pocit... Nevím, co to udělá po rozležení, nevím, jak to bude chutnana jiným členům rodiny, ale mně to přijde moc moučný... Uvidím, dám později vědět....

  • Airan Novakova | 9. 12. 2005 21:05

    Jsou rychle, chutnali vsem hned po upeceni, dekuji za recept. Davam 1!

  • Anonym | 9. 12. 2005 10:14

    Omega je Ztužený pokrmový tuk - v ČR např. i Ceres Soft, bílý tuhý tuk

  • Alis | 9. 12. 2005 10:12

    Bebo - vykrajují se malé tvary, pečou se v troubě a pak se obalují v cukru a dávají se mezi vánoční cukroví, o žádné buchty se nejdená ani se pečivo nesmaží

  • beba | 9. 12. 2005 09:47

    Vykrajuje sa to maličké a konzumuje ako zákusok, alebo ako buchty alebo koláče? A pečie sa to v rúre alebo smaží? A koľko to pred vianocami treba piecť dopredu?

  • beba | 9. 12. 2005 09:43

    Čím sa dá nahradiť tuk Omega? Na Slovensku som ho nevidela a nepoznám jeho zloženie, takže neviem, aký mám miesto neho kúpiť.

  • Vlasta | 8. 12. 2005 22:39

    Máslo do tohoto těsta není dobré, tvary musí vyskočit a být uvnitř duté a to se s máslem nedocílí

  • Michala | 8. 12. 2005 18:59

    Dá se tuk Omega nahradit máslem?Dík za odpověď.

  • Alis | 7. 12. 2005 23:29

    Všem doporučuji, dávám 1 a zítra dělám další dávku

  • Fleur | 3. 12. 2005 11:26

    Krásně se dělá a je moc dobré a takové hezké kulaťoučké, doporučuji a dávám 1 s hvězdičkou

  • NMarta | 21. 11. 2005 17:55

    Obalovala jsem i ve skořicovém cukru a taky chutnalo!

  • Alina | 21. 11. 2005 17:00

    Také je to můj oblíbený recept, máme ho rádi

  • Airan Novakova | 21. 11. 2005 13:17

    Jani, dekuji za tip, nase rodina je "regiment", takze zarazuji pecept pani Vencove do oblibenich:-))

  • Jana Wernischova | 21. 11. 2005 09:01

    Skvělý předpis, zařazuji na vánoce už tradičně, jen mu říkáme "puchejře". Jednoduché, rychlé, dobré, skvělá náhrada za pracné boží milosti. Z téhle dávky je jich navíc jak pro regiment. Zkuste! Dávám za 1.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Vánoce Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Smetana ke šlehání Ztužený tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Králík jako od babičky

Králík jako od babičky

Žloutkové penízky

Žloutkové penízky

Rychlá znojemská

Rychlá znojemská

Plněný bramborák II.

Plněný bramborák II.

Králík na roštu - grilování

Králík na roštu - grilování

Třešňový štrúdl s mandlemi

Třešňový štrúdl s mandlemi

Cuketové špízy s masem

Cuketové špízy s masem

Zahradní hamburgery - grilované

Zahradní hamburgery - grilované

Jáhlové muffiny

Jáhlové muffiny

Doporučujeme

40 minut
Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

81
Smothie-Kiwi a banán
Smothie-Kiwi a banán
45
Jablečný koláč IV.
Jablečný koláč IV.
42
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
42
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
27
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou skvělé k obědu i večeři
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou…
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární pečené špagety z jednoho hrnce
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární…
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně připravit?
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji…
AHA.cz Detaily dnešního rozloučení s Bartoškou: Herci ruší představení!

Detaily dnešního rozloučení s Bartoškou: Herci ruší představení!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Důležití hosté na mejdanu pro Bartošku (†78): Kdo jsou mecenáši festivalu

Důležití hosté na mejdanu pro Bartošku (†78): Kdo jsou mecenáši festivalu

SportRevue.cz FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

  • Recepty.cz
  • Bubliny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact