Prostý a chutný recept, píšu si hned do své kuchařky :)! Má trouba peče klasicky moučníky cca 45 minut při 180°C a tato bublanina byla za necelých 40 minut hotová, takže je trochu rychlejší. Zkusila jsem fintu s drobenkou pod rybíz, výborný nápad!
Všem chutnal..snadno se dělá...přidala jsem špetku soli a šlehačku tekutou, nenašlehanou...pekla na 180°C přibližně 40 minut. :-)
A na kolik stupňů? :-\
Přidala jsem k receptu jen špetku soli a trochu citronové kůry a je to opravdu moc dobré. Rychlé, jednoduché a mňamka...
Dnes jsem vyzkoušela. Je dobrý, ta smetana je tam lepší než olej, není to pak tak těžké. Já jsem dala navrch ještě trochu drobenky, pak rybíz a pak zbytek drobenky. Rybíz zůstal nahoře, takže v poho.
Zřejmě ne, já ji předem nevyšlehávala jen přilila do těsta a vše v pořádku :-)
:-$ je mi z toho blivno
nic moc
Prosím,chci se zeptat,ta šlehačka má být předem našlehaná,nebo ne?Díky.
Zrovna jsem to dala do trouby toto je poprvé co dělám bublaninu vždy jsem jen dělala koláč nebo bábovku.Jsem zvědavá jak to dopadne.Dělám ji s rybízem je sice trošičku kyselejší ,ale doufám že to moc nebude vadit.Díky za recept
Bublaninu se šlehačkou místo mléka a oleje dělám taky (stačí i 3 vejce). Používám ostružiny a sypu ještě drobenkou z Hery, moučkového cukru a hrubé mouky. První den se drobenka dost sype, ale druhý den je buchta výborná. Málokdy ale vydrží do toho druhého dne :-D Pošlu fotku, pokud ji sem Kuchařka on-line vloží (přece jen je to trošku upravený recept, tak aby to nemátlo).
Výborné těsto,znám,používám i na bábovku.Šťavnaté,vydrží dlouho vláčné.