hnus, hnus
tuhle bublaninu jsem delala a taky se mi moc nepovedla.piskot byl nizky.prava bublanina ma byt nadychana a vysoka,
Bez kypřícího prášku je pěkně hnusná:-). Kdežto s ním krásně nadýchaná a vejce se nešlehají celá, ale žloutky se utřou s cukrem a pak se tam přidá vyšlehaný sníh:-) To je pak mňamka...
Anonyme, do piskotu se nedava prasek do peciva! Souhlasim s Milou a Ivanou, uz to mam vyzkousene s rybizem a malinama, je to moc dobre! Prave proto je piskot lehky, protoze tam neni tam olej:-) Kdo rad piskot, je to pro neho to "prave"
..také si myslím,že v ingrediencích něco chybí,minimálně ten prášek do pečiva,protože děláme-li tzv.nastavované těsto(přídavek tekutiny do těsta)musí se přidat prdopeč nebo droždí,aby se těsto odlehčilo.
Už jen při přečtení potřebných ingrediencí a postupu přípravy to vypadá, že výsledkem bude BUMBÁC. Mouka s vodou bez použití kypřícího prášku to zajistí:-)
Tahle bublanina tedy opravdu nic moc, byla tak suchá, že se rozpadala v ruce. Museli jsme ji jíst lžičkou. Řekla bych, že v receptu chybí olej.
Zkuste (máte-li chuť),udělat "Bublaninu Hanička".Jednoduchá,rychle hotová,lehounká a není suchá.Ovoce můžete dát jakékoliv.Klasická bublanina mi připadá suchá,ale Hanička je super!
Nevím, proč se těsto nepovedlo, je to klasický piškot. Kolik váží vejce i se skořápkou, tolik hrubé mouky a tolik také cukru a trošku horké vody. Já používám jemný krystal a vejce jsou správně našlehaná, když je cukr úplně rozpuštěný. Dělám takhle bublaninu také, protože je to raz dva a je to lehčí moučník než z kasického třeného těsta.
tak to já do toho taky nejdu
Ani me se nepovedla...
Místo bublaniny je tato buchta spíš zdrcnutina - a to jsem poctivě 5 min šlehela cukr a vajíčka. Chuťově taky nic moc.