• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Bublanina s jablky
Napište svůj komentář k receptu

Bublanina s jablky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bublanina s jablky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks jablka větší
    • 200
      g máslo
    • 1
      šálek cukr krupice (1/4 l)
    • 3
      ks vejce
    • 1
      lžička vanilka
    • 1
      šálek hladká mouka
    • 1
      lžička skořice
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 0,50
      hrnek rozinky

Postup přípravy receptu

1
Jablka oloupeme, nakrájíme každé na 4 díly a dáme do okyselené vody, aby nezhnědly. Utřeme máslo s cukrem, přidáme vejce a vanilku a utřeme do pěny. Do mouky vmícháme skořici a prášek do pečiva a pak vmícháme do utřené hmoty. Nakonec opatrně vmícháme rozinky. Těsto dáme do dortové, vymazané a vysypané formy (asi 23 cm v průměru). 10 čtvrtek jablek mírně vtlačíme (aby byly zároveň s těstem) do těsta kolem dokola a 2 čtvrtky dáme doprostřed. Pečeme v troubě na 175 °C přibližně 40 minut. Zkoušíme špejlí. Musí mít zlatavou barvu a okraje se musí oddělovat od formy. Vychladlé pocukrovat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

hrnková bublanina

hrnková bublanina

Jogurtová bublanina II.

Jogurtová bublanina II.

Bublanina - tutovka (tutově se povede)

Bublanina - tutovka (tutově se povede)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • marie Novakova | 8. 11. 2007 02:12

    Vyborne

  • Tamarka | 4. 7. 2007 10:45

    tak tuhle bublaninu sem dělala naposled ne že by se mně nepovedla vypadala nádherně ale chuťově samí máslo i po tom upečení to tam bylo cítit! Děti s manželem to sice snědli ale moc se neoblizovali.

  • Hedvika | 15. 2. 2007 22:54

    Zajímalo by mě,co z toho vznikne.Moc másla na malinko mouky,ani sníh se nedělá a 1 lžička prášku nevím,jestli takhle tučné těsto nakypří.A hodně cukru,možná s tím máslem nějak zkaramelizuje.Ale jistě je to vyzkoušené.A pěkná kalorická bomba..:-)))To tedy ano.

  • Hana Rožníčková | 15. 2. 2007 13:54

    A v čem ta tučnost spočívá??? To by mě zajímalo...

  • Petra | 15. 2. 2007 13:26

    Nevím, proč nezveřejnit, že je moučník velmi tučnný!

  • Petra | 15. 2. 2007 13:21

    POZOR, velmi tučné!!!!

  • Airan Novakova | 16. 9. 2005 17:28

    Zajimave...jeste jsem s tak velke kusy jablka nepracovala, ale co nebylo muze byt:-))) Urcite vyzkousim, recept vypada dobre:-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Jablka Máslo Prášek do pečiva Rozinky Skořice Vanilka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí pečeně na divoko

Hovězí pečeně na divoko

Muffinky

Muffinky

Bramborovo-kapustové placičky

Bramborovo-kapustové placičky

Kávový dort s kávovou šlehačkou

Kávový dort s kávovou šlehačkou

Jahodové řezy se zakysanou smetanou

Jahodové řezy se zakysanou smetanou

"Sloppy Joes" - zapečený sendvič

"Sloppy Joes" - zapečený sendvič

Jednoduchá vajíčková pomazánka (salát) s okurkou

Jednoduchá vajíčková pomazánka (salát…

Chalupářská hrstková polévka

Chalupářská hrstková polévka

Bramborový salát

Bramborový salát

Doporučujeme

30 minut
Fajitas v tortille

Fajitas v tortille

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

95
Zapečené chlebíčky - rychlá večeře
Zapečené chlebíčky -…
92
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
92
Plnotučná hořčice s bílým vínem
Plnotučná hořčice s…
86
Dýňová tortila
Dýňová tortila
67
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální vynález na chatu, když udeří letní vedra
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální…
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než zmrzlina nebo vychlazené pivo?
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než…
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální do horkého počasí. Tyto připravíte do 30 minut!
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální…
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10 osvědčených receptů, které vytrhnou trn z paty zoufalým maminkám i babičkám
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10…
AHA.cz Momenty z Bezosovy svatby století: Usměvavá nevěsta, otrávené služebné

Momenty z Bezosovy svatby století: Usměvavá nevěsta, otrávené služebné

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Léto bez puchýřů? Pořiďte si tyto chytré pomocníky podle rad stylistky!

Léto bez puchýřů? Pořiďte si tyto chytré pomocníky podle rad stylistky!

Ženy.cz Horko snášíte čtyřikrát jinak. Záleží, v jaké fázi cyklu zrovna jste

Horko snášíte čtyřikrát jinak. Záleží, v jaké fázi cyklu zrovna jste

Blesk.cz Jak si novopečená paní Bezosová nechala zohyzdit tvářičku: Z krásky je kus plastu!

Jak si novopečená paní Bezosová nechala zohyzdit tvářičku: Z krásky je kus plastu!

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Mistrovská čísla 11, 22 a 33: Víme, co prozradí o vašem životě!

Mistrovská čísla 11, 22 a 33: Víme, co prozradí o vašem životě!

  • Recepty.cz
  • Bublanina s jablky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact