sklenice
cukr krystal
(nebo moučkový cukr - dodá jemnost)
0,50
sklenice
rostlinný olej
2
ks
vejce
0,75
sklenice
mléko
1
ks
vanilkový pudink
(v prášku - nevařit)
0,50
balíček
prášek do pečiva
1
plechovka
broskve
(6 broskví)
Postup přípravy receptu
1
Smícháme polohrubou mouku, cukr, olej, vajíčka, mléko,pudink(v prášku) a vanilkový cukr. Nakonec přidáme prášek do pečiva. Všechno pořádně zamícháme a vlijeme buďto na vymazaný plech, nebo na pečící papír. Broskve nakrájíme na měsíčky a ty dáme na těsto na plechu. Plech dáme do trouby na 160°C a na cca 30 minut. Buchta je jednoduchá a rychle mizí z plechu, dobrou chuť! :)
nejde o velikost, jde o poměr... já používám sklenku 200ml...
nic-nechci
|14. 1. 2012 01:08
Tohle byla moje první buchta, co jsem zkoušel. Nejdřív jsem ji zkusil s rybízem a pak tedy i s broskvemi a zmizla hodně rychle :( Což mi připomíná, že jsem ji už dlouho nedělal a nemám tak co ke kafíčku.
Simona: Já ji dělal v přibližně 200ml hrnku ;)
_______________________________________________________
SVOBODA - výroba domácích knedlíků s.r.o. http://www.knedlik.cz/