• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bublanina lehce a rychle
Napište svůj komentář k receptu

Bublanina lehce a rychle

autor: Luthiel
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 30
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bublanina lehce a rychle
Bublanina lehce a rychle
Bublanina lehce a rychle
Bublanina lehce a rychle
Bublanina lehce a rychle
Bublanina lehce a rychle
Bublanina lehce a rychle
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks vejce
    • 250
      g moučkový cukr
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 1
      dl voda
    • 1
      dl rostlinný olej
    • ovoce

Postup přípravy receptu

1
Ve šlehači smícháme celá vejce a cukr. Pořádně ušleháme a postupně přídáváme teplou vodu a poté olej. Vedle v misce smícháme mouku s práškem do pečiva a vmícháme ji do ušlehané směsi.
2
Vše vlijeme na předem vymazaný a vysypaný plech (polohrubou moukou). Poklademe ovocem, čím více, tím lépe. Pečeme cca 20 min. na 180 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Úžasná hustá, krémová a lehce pikantní rajčatová polévka

Úžasná hustá, krémová a lehce…

Švestková bublanina se smetanovou polevou

Švestková bublanina se smetanovou…

Hrnečková bublanina

Hrnečková bublanina

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • solarka | 13. 7. 2016 12:56

    je toho těsta, málo, na normální plech to bylo spíš jak na roládu, a kdybych to měla péct 40 miniut , tak by z toho byl popel, takže asi dobrý,ale bohužel příště tak minimálně o třetinu víc těsta.....budu muset násobít :-(

  • Petra | 13. 10. 2015 23:04

    KOMU BY SE ZDÁLA BUBLANINA SUCHÁ, AŤ ZKUSÍ TOHLE: nejdříve ušlehat vejce s cukrem do pěny 200g cukr moučka 50g cukr krystal (nebo vanilkový) střídavě přidáváme 1 dcl teplé vody a 1 dcl olivového oleje (extra virgen) nakonec mouku POZOR pouze 250g + kypřící prášek Pečeme 40min. doporučuji 2 kompoty s ovocem (pokud máte rádi šťavnaté bublaniny) Dobrou chuť :-) ;-)

  • Petra | 13. 10. 2015 23:04

    KOMU BY SE ZDÁLA BUBLANINA SUCHÁ, AŤ ZKUSÍ TOHLE: nejdříve ušlehat vejce s cukrem do pěny 200g cukr moučka 50g cukr krystal (nebo vanilkový) střídavě přidáváme 1 dcl teplé vody a 1 dcl olivového oleje (extra virgen) nakonec mouku POZOR pouze 250g + kypřící prášek Pečeme 40min. doporučuji 2 kompoty s ovocem (pokud máte rádi šťavnaté bublaniny) Dobrou chuť :-) ;-)

  • Petra | 13. 10. 2015 23:04

    KOMU BY SE ZDÁLA BUBLANINA SUCHÁ, AŤ ZKUSÍ TOHLE: nejdříve ušlehat vejce s cukrem do pěny 200g cukr moučka 50g cukr krystal (nebo vanilkový) střídavě přidáváme 1 dcl teplé vody a 1 dcl olivového oleje (extra virgen) nakonec mouku POZOR pouze 250g + kypřící prášek Pečeme 40min. doporučuji 2 kompoty s ovocem (pokud máte rádi šťavnaté bublaniny) Dobrou chuť :-) ;-)

  • Any | 9. 6. 2015 14:56

    Je výborná!!! Dělala jsem ji z polovičního množství, protože mám jen malou troubu, ale teď lituji, že jsem jí neudělala víc. Dala jsem na ni čerstvé třešně a ještě zmrzlé lesní ovoce. Prostě mňam! Nechápu, že někomu přijde suchá...Je krásně vláčná a to kyselkavé ovoce...prostě nej.

  • EndyRo | 8. 11. 2014 16:06

    Párkrát jsem ji už dělala, hlavně ji dělám, když nechci "obyčejnou" bublaninu..ano je víc piškotová, ale je moooc dobrá...třeba s jahodama. :-) :-P

  • nnln | 27. 6. 2011 16:21

    A jaká by měla být? Chápu, že Vám nemusela chutnat, každý rád něco jiného, ale myslím, že bublanina je prostě nadýchaná buchta s ovocem. Což tato byla. A piškot to opravdu není.. piškotové těsto je bez tuku.

  • fIRCON | 27. 6. 2011 13:08

    No právě, je to bublanina, takže jsem nečekala piškot - ať už suchý nebo ne. Z piškotu dělám rolády, řezy...bublanina by měla být jiná.

  • nnln | 27. 6. 2011 11:51

    Tak je to bublanina no. Ne krémový dort:) Mě až tak suchá nepřišla, ale jasně, každý má jiné chutě.

  • fIRCON | 27. 6. 2011 11:44

    Podle toho, jak každý bublaninu chválí, čekala jsem víc. Je to obyčejný suchý piškot, už ji dělat nebudu. :-(

  • nnln | 21. 6. 2011 15:10

    pekla jsem ze 350g mouky na plechu velikosti 28x38cm a byla tak akorát. tak možná nějaký plus mínus podobný:)

  • fIRCON | 21. 6. 2011 13:33

    Chtěla bych se zeptat, na jak velký plech je toto uvedené množství. Nerada bych měla bublaninu jen po dně nebo naopak moc vysokou :-) Díky.

  • nnln | 21. 6. 2011 09:42

    díky:) trochu jsem si vyhrála ;-) s těmi třešněmi byl dort až nečekaně dobrý.. a už jsem konečně sehnala to pesto, cukety dorostly, tak zítra budou lasagne :-[

  • pippiva
    pippiva | 19. 6. 2011 21:38

    Sikulka, dobry napad <:-) ;-)

  • nnln | 19. 6. 2011 20:44

    Ráno jsem pekla bublaninu, pak se ohlásila návštěva a nikdy mě to nenapadlo, ale i z bublaniny jde udělat báječný dort:) přikládám foto

  • nnln | 19. 6. 2011 09:13

    Však Vám nikdo nebrání dám si tam ovoce více.. Jenže když to s tím ovocem přeženete, bublanina nenaskočí a už to bublanina moc nebude. ale pokud máte rádi hodně ovoce, zkuste třeba http://www.recepty.cz/recept/tresne-v-teste-vlacny-kolac-145854 to by se Vám mohlo líbit víc ;-)

  • Alča | 17. 6. 2011 19:11

    podle obrázku je to spíš samé těsto :-\ :-\

  • nnln | 17. 6. 2011 15:40

    Dělala jsem jen ze 150g cukru krupice, část vody nahradila mlékem a bílky ušlehala zvlášť. Bublanina krásně naskočila, je jemná a vláčná, dávám 1 a přidávám foto. Z tohoto receptu je ve staré babiččině kuchařce i olejová bábovka.

  • RadkaTuc
    RadkaTuc | 17. 6. 2011 13:14

    jednoduché a výborné :D tento týden už peču po druhé doporučuji :)))

  • knoma
    knoma | 15. 6. 2011 09:22

    Tak jsem hledala vhodný recept na bublaninu, tento se mi zalíbil. Nezklamal. Tři dny jsou na ni ale moc, plný plech holt ve dvou tak rychle nesníme a navíc jahody taky nejsou úplně nejvhodnější ovoce.

  • Ludmilka | 10. 6. 2011 09:33

    Recept vynikající. Dala jsem jen 20dkg cukr (ale mohlo být ještě méně) a kousek rozpuštěného másla a nemělo tochybu!!!! <3

  • I LOVE... | 25. 10. 2010 18:31

    THE BEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEST! SUPER, BOMBA, BEZVA, COOL!

  • Blanka Vr. | 28. 4. 2009 07:24

    Máte pravdu, Marie, bublanin s práškem do peč. je tady plno - i tento recept.

  • Marie Šindelová | 27. 4. 2009 13:23

    Včera jsem pekla rebarborový koláč se žmolenkou z totožného těsta-výborný!Mám pocit,že už tu mezi recepty ale je.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Oběd Večeře Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Moučkový cukr Ovoce Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hruškový koláč II.

Hruškový koláč II.

Rychlé ořechové řezy s pudinkem

Rychlé ořechové řezy s pudinkem

Vynikající řezy Raffaelo

Vynikající řezy Raffaelo

Zapečené filé

Zapečené filé

Kuře po kreolsku

Kuře po kreolsku

Bábovka tvarohovo-tvarohová :-)

Bábovka tvarohovo-tvarohová :-)

Krkovice s červeným zelím

Krkovice s červeným zelím

Slaný koláč z křehkého těsta (quiche)

Slaný koláč z křehkého těsta (quiche)

Raubířovy zapečené těstoviny

Raubířovy zapečené těstoviny

Doporučujeme

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

69
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše
Husí stehna, červené…
60
Zelňáky z kysaného zelí se sýrem
Zelňáky z kysaného zelí…
51
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
24
Husí polévka s játrovými knedlíčky
Husí polévka s játrovými…
17
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem
Salát z pečené dýně s…

Zajímavé články

Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete nahradit knedlíky!
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete…
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
AHA.cz Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Zamilovaná Bára Poláková: Poprvé se svým mladším přítelem! Mohl by být Liškův syn

Zamilovaná Bára Poláková: Poprvé se svým mladším přítelem! Mohl by být Liškův syn

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Další doporučené recepty:

Bublanina do hrníčku
Bublanina do hrníčku
Bublanina hrnečková
Bublanina hrnečková
Bublanina II.
Bublanina II.
Bublanina s broskvemi
Bublanina s broskvemi
Bublanina s drobenkou
Bublanina s drobenkou
Bublanina s jahodami
Bublanina s jahodami
  • Recepty.cz
  • Bublanina lehce a rychle
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact