• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bublanina lehce a rychle
Napište svůj komentář k receptu

Bublanina lehce a rychle

autor: Luthiel
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 30
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bublanina lehce a rychle
Bublanina lehce a rychle
Bublanina lehce a rychle
Bublanina lehce a rychle
Bublanina lehce a rychle
Bublanina lehce a rychle
Bublanina lehce a rychle
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks vejce
    • 250
      g moučkový cukr
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 1
      dl voda
    • 1
      dl rostlinný olej
    • ovoce

Postup přípravy receptu

1
Ve šlehači smícháme celá vejce a cukr. Pořádně ušleháme a postupně přídáváme teplou vodu a poté olej. Vedle v misce smícháme mouku s práškem do pečiva a vmícháme ji do ušlehané směsi.
2
Vše vlijeme na předem vymazaný a vysypaný plech (polohrubou moukou). Poklademe ovocem, čím více, tím lépe. Pečeme cca 20 min. na 180 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Úžasná hustá, krémová a lehce pikantní rajčatová polévka

Úžasná hustá, krémová a lehce…

Švestková bublanina se smetanovou polevou

Švestková bublanina se smetanovou…

Hrnečková bublanina

Hrnečková bublanina

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • solarka | 13. 7. 2016 12:56

    je toho těsta, málo, na normální plech to bylo spíš jak na roládu, a kdybych to měla péct 40 miniut , tak by z toho byl popel, takže asi dobrý,ale bohužel příště tak minimálně o třetinu víc těsta.....budu muset násobít :-(

  • Petra | 13. 10. 2015 23:04

    KOMU BY SE ZDÁLA BUBLANINA SUCHÁ, AŤ ZKUSÍ TOHLE: nejdříve ušlehat vejce s cukrem do pěny 200g cukr moučka 50g cukr krystal (nebo vanilkový) střídavě přidáváme 1 dcl teplé vody a 1 dcl olivového oleje (extra virgen) nakonec mouku POZOR pouze 250g + kypřící prášek Pečeme 40min. doporučuji 2 kompoty s ovocem (pokud máte rádi šťavnaté bublaniny) Dobrou chuť :-) ;-)

  • Petra | 13. 10. 2015 23:04

    KOMU BY SE ZDÁLA BUBLANINA SUCHÁ, AŤ ZKUSÍ TOHLE: nejdříve ušlehat vejce s cukrem do pěny 200g cukr moučka 50g cukr krystal (nebo vanilkový) střídavě přidáváme 1 dcl teplé vody a 1 dcl olivového oleje (extra virgen) nakonec mouku POZOR pouze 250g + kypřící prášek Pečeme 40min. doporučuji 2 kompoty s ovocem (pokud máte rádi šťavnaté bublaniny) Dobrou chuť :-) ;-)

  • Petra | 13. 10. 2015 23:04

    KOMU BY SE ZDÁLA BUBLANINA SUCHÁ, AŤ ZKUSÍ TOHLE: nejdříve ušlehat vejce s cukrem do pěny 200g cukr moučka 50g cukr krystal (nebo vanilkový) střídavě přidáváme 1 dcl teplé vody a 1 dcl olivového oleje (extra virgen) nakonec mouku POZOR pouze 250g + kypřící prášek Pečeme 40min. doporučuji 2 kompoty s ovocem (pokud máte rádi šťavnaté bublaniny) Dobrou chuť :-) ;-)

  • Any | 9. 6. 2015 14:56

    Je výborná!!! Dělala jsem ji z polovičního množství, protože mám jen malou troubu, ale teď lituji, že jsem jí neudělala víc. Dala jsem na ni čerstvé třešně a ještě zmrzlé lesní ovoce. Prostě mňam! Nechápu, že někomu přijde suchá...Je krásně vláčná a to kyselkavé ovoce...prostě nej.

  • EndyRo | 8. 11. 2014 16:06

    Párkrát jsem ji už dělala, hlavně ji dělám, když nechci "obyčejnou" bublaninu..ano je víc piškotová, ale je moooc dobrá...třeba s jahodama. :-) :-P

  • nnln | 27. 6. 2011 16:21

    A jaká by měla být? Chápu, že Vám nemusela chutnat, každý rád něco jiného, ale myslím, že bublanina je prostě nadýchaná buchta s ovocem. Což tato byla. A piškot to opravdu není.. piškotové těsto je bez tuku.

  • fIRCON | 27. 6. 2011 13:08

    No právě, je to bublanina, takže jsem nečekala piškot - ať už suchý nebo ne. Z piškotu dělám rolády, řezy...bublanina by měla být jiná.

  • nnln | 27. 6. 2011 11:51

    Tak je to bublanina no. Ne krémový dort:) Mě až tak suchá nepřišla, ale jasně, každý má jiné chutě.

  • fIRCON | 27. 6. 2011 11:44

    Podle toho, jak každý bublaninu chválí, čekala jsem víc. Je to obyčejný suchý piškot, už ji dělat nebudu. :-(

  • nnln | 21. 6. 2011 15:10

    pekla jsem ze 350g mouky na plechu velikosti 28x38cm a byla tak akorát. tak možná nějaký plus mínus podobný:)

  • fIRCON | 21. 6. 2011 13:33

    Chtěla bych se zeptat, na jak velký plech je toto uvedené množství. Nerada bych měla bublaninu jen po dně nebo naopak moc vysokou :-) Díky.

  • nnln | 21. 6. 2011 09:42

    díky:) trochu jsem si vyhrála ;-) s těmi třešněmi byl dort až nečekaně dobrý.. a už jsem konečně sehnala to pesto, cukety dorostly, tak zítra budou lasagne :-[

  • pippiva
    pippiva | 19. 6. 2011 21:38

    Sikulka, dobry napad <:-) ;-)

  • nnln | 19. 6. 2011 20:44

    Ráno jsem pekla bublaninu, pak se ohlásila návštěva a nikdy mě to nenapadlo, ale i z bublaniny jde udělat báječný dort:) přikládám foto

  • nnln | 19. 6. 2011 09:13

    Však Vám nikdo nebrání dám si tam ovoce více.. Jenže když to s tím ovocem přeženete, bublanina nenaskočí a už to bublanina moc nebude. ale pokud máte rádi hodně ovoce, zkuste třeba http://www.recepty.cz/recept/tresne-v-teste-vlacny-kolac-145854 to by se Vám mohlo líbit víc ;-)

  • Alča | 17. 6. 2011 19:11

    podle obrázku je to spíš samé těsto :-\ :-\

  • nnln | 17. 6. 2011 15:40

    Dělala jsem jen ze 150g cukru krupice, část vody nahradila mlékem a bílky ušlehala zvlášť. Bublanina krásně naskočila, je jemná a vláčná, dávám 1 a přidávám foto. Z tohoto receptu je ve staré babiččině kuchařce i olejová bábovka.

  • RadkaTuc
    RadkaTuc | 17. 6. 2011 13:14

    jednoduché a výborné :D tento týden už peču po druhé doporučuji :)))

  • knoma
    knoma | 15. 6. 2011 09:22

    Tak jsem hledala vhodný recept na bublaninu, tento se mi zalíbil. Nezklamal. Tři dny jsou na ni ale moc, plný plech holt ve dvou tak rychle nesníme a navíc jahody taky nejsou úplně nejvhodnější ovoce.

  • Ludmilka | 10. 6. 2011 09:33

    Recept vynikající. Dala jsem jen 20dkg cukr (ale mohlo být ještě méně) a kousek rozpuštěného másla a nemělo tochybu!!!! <3

  • I LOVE... | 25. 10. 2010 18:31

    THE BEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEST! SUPER, BOMBA, BEZVA, COOL!

  • Blanka Vr. | 28. 4. 2009 07:24

    Máte pravdu, Marie, bublanin s práškem do peč. je tady plno - i tento recept.

  • Marie Šindelová | 27. 4. 2009 13:23

    Včera jsem pekla rebarborový koláč se žmolenkou z totožného těsta-výborný!Mám pocit,že už tu mezi recepty ale je.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Oběd Večeře Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Moučkový cukr Ovoce Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní pečená kuřecí stehna

Pikantní pečená kuřecí stehna

Eskymo řezy

Eskymo řezy

Slané pečivo - co dům dal

Slané pečivo - co dům dal

"Bramborák" se švestkami

"Bramborák" se švestkami

Fenyklová polévka

Fenyklová polévka

Krémové rizoto s lososem

Krémové rizoto s lososem

Rabínův šoulet

Rabínův šoulet

Čokoládová roláda

Čokoládová roláda

Hrášková polévka se slaninou

Hrášková polévka se slaninou

Doporučujeme

45 minut
Kuře na paprice

Kuře na paprice

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

366
Francouzský dresing
Francouzský dresing
94
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
92
Šťouchané brambory s medvědím česnekem
Šťouchané brambory s…
71
Kedlubnové zelí na cidru s bramborami na bouchačku
Kedlubnové zelí na cidru…
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 5x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 5x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle…
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
AHA.cz Odvážné rozhodnutí Charlotte Elly Gottové: Táta by byl pyšný

Odvážné rozhodnutí Charlotte Elly Gottové: Táta by byl pyšný

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Ženy.cz Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Blesk.cz Drsné přání Freimanové k dnešnímu jubileu: Veroniko, tohle jsi neměla zapotřebí!

Drsné přání Freimanové k dnešnímu jubileu: Veroniko, tohle jsi neměla zapotřebí!

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Další doporučené recepty:

Bublanina do hrníčku
Bublanina do hrníčku
Bublanina hrnečková
Bublanina hrnečková
Bublanina II.
Bublanina II.
Bublanina s broskvemi
Bublanina s broskvemi
Bublanina s drobenkou
Bublanina s drobenkou
Bublanina s jahodami
Bublanina s jahodami
  • Recepty.cz
  • Bublanina lehce a rychle
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact