• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bublanina lehce a rychle
Napište svůj komentář k receptu

Bublanina lehce a rychle

autor: Luthiel
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 30
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bublanina lehce a rychle
Bublanina lehce a rychle
Bublanina lehce a rychle
Bublanina lehce a rychle
Bublanina lehce a rychle
Bublanina lehce a rychle
Bublanina lehce a rychle
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks vejce
    • 250
      g moučkový cukr
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 1
      dl voda
    • 1
      dl rostlinný olej
    • ovoce

Postup přípravy receptu

1
Ve šlehači smícháme celá vejce a cukr. Pořádně ušleháme a postupně přídáváme teplou vodu a poté olej. Vedle v misce smícháme mouku s práškem do pečiva a vmícháme ji do ušlehané směsi.
2
Vše vlijeme na předem vymazaný a vysypaný plech (polohrubou moukou). Poklademe ovocem, čím více, tím lépe. Pečeme cca 20 min. na 180 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Úžasná hustá, krémová a lehce pikantní rajčatová polévka

Úžasná hustá, krémová a lehce…

Švestková bublanina se smetanovou polevou

Švestková bublanina se smetanovou…

Hrnečková bublanina

Hrnečková bublanina

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • solarka | 13. 7. 2016 12:56

    je toho těsta, málo, na normální plech to bylo spíš jak na roládu, a kdybych to měla péct 40 miniut , tak by z toho byl popel, takže asi dobrý,ale bohužel příště tak minimálně o třetinu víc těsta.....budu muset násobít :-(

  • Petra | 13. 10. 2015 23:04

    KOMU BY SE ZDÁLA BUBLANINA SUCHÁ, AŤ ZKUSÍ TOHLE: nejdříve ušlehat vejce s cukrem do pěny 200g cukr moučka 50g cukr krystal (nebo vanilkový) střídavě přidáváme 1 dcl teplé vody a 1 dcl olivového oleje (extra virgen) nakonec mouku POZOR pouze 250g + kypřící prášek Pečeme 40min. doporučuji 2 kompoty s ovocem (pokud máte rádi šťavnaté bublaniny) Dobrou chuť :-) ;-)

  • Petra | 13. 10. 2015 23:04

    KOMU BY SE ZDÁLA BUBLANINA SUCHÁ, AŤ ZKUSÍ TOHLE: nejdříve ušlehat vejce s cukrem do pěny 200g cukr moučka 50g cukr krystal (nebo vanilkový) střídavě přidáváme 1 dcl teplé vody a 1 dcl olivového oleje (extra virgen) nakonec mouku POZOR pouze 250g + kypřící prášek Pečeme 40min. doporučuji 2 kompoty s ovocem (pokud máte rádi šťavnaté bublaniny) Dobrou chuť :-) ;-)

  • Petra | 13. 10. 2015 23:04

    KOMU BY SE ZDÁLA BUBLANINA SUCHÁ, AŤ ZKUSÍ TOHLE: nejdříve ušlehat vejce s cukrem do pěny 200g cukr moučka 50g cukr krystal (nebo vanilkový) střídavě přidáváme 1 dcl teplé vody a 1 dcl olivového oleje (extra virgen) nakonec mouku POZOR pouze 250g + kypřící prášek Pečeme 40min. doporučuji 2 kompoty s ovocem (pokud máte rádi šťavnaté bublaniny) Dobrou chuť :-) ;-)

  • Any | 9. 6. 2015 14:56

    Je výborná!!! Dělala jsem ji z polovičního množství, protože mám jen malou troubu, ale teď lituji, že jsem jí neudělala víc. Dala jsem na ni čerstvé třešně a ještě zmrzlé lesní ovoce. Prostě mňam! Nechápu, že někomu přijde suchá...Je krásně vláčná a to kyselkavé ovoce...prostě nej.

  • EndyRo | 8. 11. 2014 16:06

    Párkrát jsem ji už dělala, hlavně ji dělám, když nechci "obyčejnou" bublaninu..ano je víc piškotová, ale je moooc dobrá...třeba s jahodama. :-) :-P

  • nnln | 27. 6. 2011 16:21

    A jaká by měla být? Chápu, že Vám nemusela chutnat, každý rád něco jiného, ale myslím, že bublanina je prostě nadýchaná buchta s ovocem. Což tato byla. A piškot to opravdu není.. piškotové těsto je bez tuku.

  • fIRCON | 27. 6. 2011 13:08

    No právě, je to bublanina, takže jsem nečekala piškot - ať už suchý nebo ne. Z piškotu dělám rolády, řezy...bublanina by měla být jiná.

  • nnln | 27. 6. 2011 11:51

    Tak je to bublanina no. Ne krémový dort:) Mě až tak suchá nepřišla, ale jasně, každý má jiné chutě.

  • fIRCON | 27. 6. 2011 11:44

    Podle toho, jak každý bublaninu chválí, čekala jsem víc. Je to obyčejný suchý piškot, už ji dělat nebudu. :-(

  • nnln | 21. 6. 2011 15:10

    pekla jsem ze 350g mouky na plechu velikosti 28x38cm a byla tak akorát. tak možná nějaký plus mínus podobný:)

  • fIRCON | 21. 6. 2011 13:33

    Chtěla bych se zeptat, na jak velký plech je toto uvedené množství. Nerada bych měla bublaninu jen po dně nebo naopak moc vysokou :-) Díky.

  • nnln | 21. 6. 2011 09:42

    díky:) trochu jsem si vyhrála ;-) s těmi třešněmi byl dort až nečekaně dobrý.. a už jsem konečně sehnala to pesto, cukety dorostly, tak zítra budou lasagne :-[

  • pippiva
    pippiva | 19. 6. 2011 21:38

    Sikulka, dobry napad <:-) ;-)

  • nnln | 19. 6. 2011 20:44

    Ráno jsem pekla bublaninu, pak se ohlásila návštěva a nikdy mě to nenapadlo, ale i z bublaniny jde udělat báječný dort:) přikládám foto

  • nnln | 19. 6. 2011 09:13

    Však Vám nikdo nebrání dám si tam ovoce více.. Jenže když to s tím ovocem přeženete, bublanina nenaskočí a už to bublanina moc nebude. ale pokud máte rádi hodně ovoce, zkuste třeba http://www.recepty.cz/recept/tresne-v-teste-vlacny-kolac-145854 to by se Vám mohlo líbit víc ;-)

  • Alča | 17. 6. 2011 19:11

    podle obrázku je to spíš samé těsto :-\ :-\

  • nnln | 17. 6. 2011 15:40

    Dělala jsem jen ze 150g cukru krupice, část vody nahradila mlékem a bílky ušlehala zvlášť. Bublanina krásně naskočila, je jemná a vláčná, dávám 1 a přidávám foto. Z tohoto receptu je ve staré babiččině kuchařce i olejová bábovka.

  • RadkaTuc
    RadkaTuc | 17. 6. 2011 13:14

    jednoduché a výborné :D tento týden už peču po druhé doporučuji :)))

  • knoma
    knoma | 15. 6. 2011 09:22

    Tak jsem hledala vhodný recept na bublaninu, tento se mi zalíbil. Nezklamal. Tři dny jsou na ni ale moc, plný plech holt ve dvou tak rychle nesníme a navíc jahody taky nejsou úplně nejvhodnější ovoce.

  • Ludmilka | 10. 6. 2011 09:33

    Recept vynikající. Dala jsem jen 20dkg cukr (ale mohlo být ještě méně) a kousek rozpuštěného másla a nemělo tochybu!!!! <3

  • I LOVE... | 25. 10. 2010 18:31

    THE BEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEST! SUPER, BOMBA, BEZVA, COOL!

  • Blanka Vr. | 28. 4. 2009 07:24

    Máte pravdu, Marie, bublanin s práškem do peč. je tady plno - i tento recept.

  • Marie Šindelová | 27. 4. 2009 13:23

    Včera jsem pekla rebarborový koláč se žmolenkou z totožného těsta-výborný!Mám pocit,že už tu mezi recepty ale je.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Oběd Večeře Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Moučkový cukr Ovoce Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nekynutý závin

Nekynutý závin

Smažené vepřové řízky na čínský způsob

Smažené vepřové řízky na čínský způsob

Arabské lodičky pide s různými náplněmi

Arabské lodičky pide s různými…

Salámové špízy

Salámové špízy

Utopenci IV.

Utopenci IV.

Kuřecí řízky s klobáskou (v alobalu)

Kuřecí řízky s klobáskou (v alobalu)

Cuketa na smetaně II.

Cuketa na smetaně II.

Pudinková bábovka mix

Pudinková bábovka mix

Pečené brambory

Pečené brambory

Doporučujeme

25 minut
Topinky s pestem, rajčaty a mozzarellou

Topinky s pestem, rajčaty a…

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

28
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
22
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
20
Brownies
Brownies
17
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
15
Plněné papriky v rajčatové omáčce
Plněné papriky v…

Zajímavé články

Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog prozradil, co to vypovídá o vaší osobnosti
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog…
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
AHA.cz Dcera Munzarové o pozůstalosti po Hlaváčové: A seš si jistá, babi?

Dcera Munzarové o pozůstalosti po Hlaváčové: A seš si jistá, babi?

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Denní horoskop na pondělí 14. 7. 2025: Komu dnes půjde práce od ruky a kdo dostane zajímavou nabídku?

Denní horoskop na pondělí 14. 7. 2025: Komu dnes půjde práce od ruky a kdo dostane zajímavou nabídku?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Devět let po smrti Bořka Šípka (†66): Z jeho skláren je sklad autodílů!

Devět let po smrti Bořka Šípka (†66): Z jeho skláren je sklad autodílů!

SportRevue.cz 15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo potká osudovou lásku a koho potrápí zdraví?

Horoskop na další týden: Kdo potká osudovou lásku a koho potrápí zdraví?

Další doporučené recepty:

Bublanina do hrníčku
Bublanina do hrníčku
Bublanina hrnečková
Bublanina hrnečková
Bublanina II.
Bublanina II.
Bublanina s broskvemi
Bublanina s broskvemi
Bublanina s drobenkou
Bublanina s drobenkou
Bublanina s jahodami
Bublanina s jahodami
  • Recepty.cz
  • Bublanina lehce a rychle
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact