RADA: Vychytávky, které využijete při pečení sladkého i slaného
vynikající, poslední dobou kombinuji navrh bubliny s jogurtovým dortem a dva pekáče nestačí, no prostě nejlepší :)
Skvělá bublanina, krásně nadýchaná. Všichni moc chválili, děkuji za výborný recept. Ukládám si do oblíbených :)
Používám i jako spodní korpus na ovocný želatinový dort a dnes těsto použiji na jahodové muffiny, je krásně vláčné,nadýchané a není vůbec suché :-)
Je to najlepsia a najrychlejsia bublanina aku som kedy robila a jedla. Proste nema chybu :-)
Výborná, Taky se mi zdálo málo mouky, tak jsem to dala na menší plech. Tak to naběhlo, že jsem ji pekla skoro hodinu pod alobalem :-) Dopadlo to ale dobře. Byla vysoká a nadýchaná.... Díky za recept.
Výborná, Taky se mi zdálo málo mouky, tak jsem to dala na menší plech. Tak to naběhlo, že jsem ji pekla skoro hodinu pod alobalem :-) Dopadlo to ale dobře. Byla vysoká a nadýchaná.... Díky za recept.
Výborná, Taky se mi zdálo málo mouky, tak jsem to dala na menší plech. Tak to naběhlo, že jsem ji pekla skoro hodinu pod alobalem :-) Dopadlo to ale dobře. Byla vysoká a nadýchaná.... Díky za recept.
Bublanina mi při pečení krásně naběhla ale při chladnutí spadla,nevím čím to je :-( Alejinak je křehounká a chuťově výborná,už peču druhý plech ;-) Dávám 1...
Bublanina mi při pečení krásně naběhla ale během chladnutí spadla,nevím čím to je :-( Ale jinak je křehounká a už je troubě druhá ,první se hned snědla ;-) Dávám 1....
Bublanina mi při pečení krásně naběhla ale při chladnutí spadla :-( nevím čím to je ...Jinak je chuťově vinikající a křehoučká .Dávám za 1....
Najlepšia bublanina čo som v živote upiekla! Dakujem za recept!
A není té mouky nějak málo? Na celý PP a 4 vejce...co? :-\
Bublanina je vynikající, těsto používám i jako korpus na dort s ovocem a želé.
Výborná, nadýchaná, zmizla hned :)
je to perfektní,už se za ni začína prášit :-D :-D :-D :-P :-P :-P ;-) ;-) ;-)
Přidám do žloutků trochu citronové kůry a nemá chybu! Je hned pryč.
Vynikající recept!!! Měkká několik dní, nadýchaná, chuť na jedničku...hned se po ní zaprášilo.:) Jen se mi těsto zdálo dost nízké, a to jsem použila menší rozměr plechu:/
A pak, že dlouho vydrží.Ani nevychladla a je pryč. :-\ :-D
Bublaninu dělám s posýpkou do které přidám trošku skořicového cukru nebo kokosu. Je to nejlepší bublanina co znám. :-P
Zdravím lidičky, chystám se vyzkoušet tuhle mňamku ale nikde se tu nepíše jestli bublaninu mohu udělat s drobenkou? děkuji za radu :)
Dali jsme si nahoru trošku šlehačky a supr zákusek, sklidila úspěch u všech doma, děkuji!
Tento recept jsem tu našla už asi před třemi lety a od té doby už jinou bublaninu nechceme. Je báječná!!
Perfektní! Vyměnila jsem cukr za třtinový,přidala trochu strouhaného kokosu a dala do dortové formy. pekla jsem sice déle ale na perfektní bublaninu si stálo počkat ;-)
tak jsem to taky zkusila a mohu potvrdit,výborné :-[
Bublanina ma sama plus : rychla, jednoducha, krehka, nadychana, sladka tak akorat. Bohuzel ma jedno minus - rozhodne nevydrzi dlouho cerstva, protoze s tim, jak je dobra nema sanci ani 10 minut !!!!! :-)
Pekla jsem už podle různých receptů,ale tenhle je jednoznačně jednička.Je to dobrota. :-*
Bublaninu jsem dělala poprvé a už nikdy jinou něž tuto dělat nebudu... je naprosto výborná...děkuji :-*
Bublaninu jsem dělala poprvé a už nikdy jinou něž tuto dělat nebudu... je naprosto výborná...děkuji :-*
Zdravím všechny,tuto bublaninu právě peču tento týden po druhé-je skvělá.Děkuji za recept.Ivana.
Vynikající není co dodat <3
Bublanina byla rychlá, snadná a moc dobrá !! Nejdéle na tom trvalo to vypeckování třešní :-) , recept chválím.
Čekám návštěvu,jdu na to!Pak okomentuju výsledek.už se těším. :-)
Pekla jsem ji s třešněmi a jelikož byla hned snězená, druhý den jsem ji dělala rodince znovu, tentokrát s jahodami. Všem ohromně chutnala a já, jelikož jsem celiak, jsem jen nasávala tu úžasnou vůni, ale protože mám ve spíži amarantovou mouku, zkusila jsem ji upéct z ní a povedlo se, takže celiakové, pokud máte rádi bublaninu, zkuste tento recept, jen místo polohrubé mouky dejte amarantovou, a nejen celiaci, amarant je velmi zdravá a zdraví prospěšná potravina, takže to zkuste i vy zdraví. :-) ;-)
nazdar 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Prosím o radu O:-) Dnes jsem ji dělala, chuťově moc dobrá!!! <3 Akorát, když jsem ji vytahovala z trouby, nádherně vyrostla, za chvíli ovšem splaskla :-( Asi jsem udělala nějakou chybu, mám ji nechat ještě chvíli třeba ve vypnuté otevřené troubě? :-\ Pekla jsem v horkovzdušné na 165 st. Díky za radu ;-)
Mohu nahradit mléko smetanou 33% ? :)
Skvělá, všem moc chutná a nikdy by me teda nenapadlo jí dělat v mixeru, takže hned 2x díky:)
naprosto úžasná nadýchaná ! :))) díky !
Jednoduše vynikající!
Opravdu vynikající. Dělala jsem s jahodami, rybízem, angreštěm. Vždy perfektní, jen není pravda, že dlouho vydrží :)))), vždy se po ní jen zapráší. Dávám za jedna.
Dělala jsem již několikrát, pokaždé s jiným ovocem. VŽDY S ÚSPĚCHEM!!!
Je výborná,dávám 1!! Druhý den je snad ještě lepší a dělala jsem jí s jahodama,mňamka!!! Super,díky za recept,pošlu ho dál :-)
opravdu je výborna, davam 1
Vynikající...a opravdu jsme nestihli zjistit,zda vydrží dlouho čerstvá:-)
Ano, druhý den je stále jako čerstvá, ale třetího dne se nedožije. Jsme na ni jen dva a už je skoro pryč.
již píši druhý pochvalný komentář. musím se taky přiznat, že minule jsem ji dělala z vypeckovaných višní - zřejmě šťáva vytekla - bylo to opravdu mokré ze spodu. Ale snědla se taky (pro návštěvu by se nehodila). dnes jsem dělala s malinami, červeným a černým rybízem, a zase perfektní. Škoda, že už nemůžu dát další 1.
Paní Terezko, ještě, že vás tu máme. Moc díky za radu, na dotaz paní Jany, že pod piškot s jahodami je dobré dát plát listového těsta. Já už ji nechtěla péct, protože to dopadalo tak, jak Jana popisovala. Naštěstí jsem zahlédla vaši odpověď a dneska vyzkoušela. Prostě PARÁDA, jinak už ji péct nebudu. Jen možná pro toho, kdo má rád sladší, přidat trochu cukru navíc. Ještě jednou díky. Zdravím. Ivana
Janka, jahody majú vysoé percento vody, takže rady tri: 1. každé ovocie pred použitím do koláča premiešajte s 1 lyžicou múky. Zabránite tomu, aby kleslo dolu a hore nebolo nič a zároveň prípadnému premočeniu spodnej časti. 2. Ak použijete jahody, pod bublaninu položte tenký plát lístkového cesta a tak nalejte cesto. Nebudete mať spodok príliš premočený. 3. Snažte sa piecť čo najrýchlejšie, aby koláč nebol dlho v rúre.
Prosím o radu. Bublaninu jsem dělala s jahodami, chuťově dobrá, jen ovoce při pečení pustilo šťávu a spodní polovina buchty je celá promočená a rozblemtaná. Nabídnout návštěvě to teda nemůžu. Poradí mi prosím někdo, co s tím?
Dělala jsem s jahodami, taky nevím, jak chutná druhý den, nezbyl ani kousek. Bublanina není suchá, je krásně vláčná, dělala jsem na menší plech, protože z oslavy 18.narozenin zbyly ještě zákusky. Dávám za 1*
Tuto buchtu mám v oblíbených. opět jsem ji dnes dělala, , tentokrát s třešněma, jen co vychladla, byla pryč. Přijela dcera a 2 vnuci.opravdu - již po několikáté - vynikající.
Ted jsem dopekla. S olivovym olejem{slunecnicovy nebyl} a merunkami,trosku vic van.cukru a bylo.. moc moc chutnala. Dekuji za recept
Pani Klaro, ja bych dvojitou davku upekla ze sesti vajicek. Mleko vajicka nenahradi..
Pekla jsem s ostružinami (mám jich plný mrazák a potřebuji se jich zbavit) a chuťově opravdu výborná. Jen byla dost nízká, množství těsta je podle mně na menší plech nebo do remosky. Příště upeču z dvojité dávky, jen se mi nechce dávat osm vajec, bude stačit, když je nahradím mlékem?
Piekla som s čerešňami. Klasická jednoduchá chutná bublanina, nič výnimočné.
Děkuji za príma recept, bublanina je výborná, její přípravu zvládla 8-letá dcerka. Do těsta jsme ještě přisypaly dvě lžíce mletých ořechů a posypaly borůvkami. Mňam.
Tak jsem také vyzkoušela,jakou rychlosti jsem se do práce pustila,že jsem si ani neuvědomila,že jsem dala do mixeru celá vejce a výsledek,taky dobrý.
Test 09:20
Test 09:19
Test 09:17 žluťoučký kůň úpěl ďábelské ódy
Test 09:16
Test 09:14
TEST 09:13
Test přidání nového komentáře 09:11
Tato bublanina je výborná a můžu potvrdit, že i druhý a třetí den je čerstvoučká. Ne, že by nám tak nechutnala a zbyla, ale upekli jsme jí s přítelem pozdě večer a druhý den byla vynikající.
tak jsem včera zkoušela, před obědem jsem upekla s borůvkama, dala na klasický plech-byla nižší a dala méně cukru a musím říci mňam. odpoledne už nebyl ani kousek a já musela ještě večer péct opět, to už jsem dělala z 1.5dávky a na plech akorát. hodnotím 1*
Je výborná, ale ani u nás nevyzkoušíme jaká jedruhý den. Dělala jsem s meruňkovým kompotem a můžu jen doporučit.
tak jsem chtěla vyzkoušet "top" recept... no nevim, ale není podle mých představ - doma jsme zvyklí na tužší bublaninu, která se mixuje 20 minut a je prostě taková jinačí... takže zůstávám radši u naší pracnější. ale vyzkoušet se má všechno .)
Děkuji za opravdu skvělý recept.Já doma neměla skoro žádné ovoce, jen tři malé banány, tak jsem je použila a bublaninu udělala mramorovou (půlku těsta s kakaem).Je opravdu moc dobrá.Na velký plech ovšem nebyla, jen na ten střední. Aspoň tedy v mém podání.
těsto je na klasický velký plech
Prosím na jak velkém plechu bublaninu mám upéct?
ta kteď jsem ochutnala a je jako pírko fakt ňamka, nedá se srovnat s jinýma bublaninama....Nedalo mi napsat podruhé !!!
Teď jsem jí vzndalala a je přes okraj plechu , krásně vyskočila....Pěkná.
Mňam, mňam je výborná!!!! Sice jsem neměla ještě úplně rozmražený jahody a tak byla trochu "mokrá", ale i tak zmizela za odpoledne.
CO vydrzi hooodne dlouho jo??? Lez-nam nevydrzela ani necele odpoledne!!!!Davam velikou1111!!!
Tak zrovna jsem jí vytáhla z trouby,věřím že bude chutnat.Dělala jsem ji z jahodami.
Bublanina je výborná,lepší jsem snad nejedla,dělala jsem ji s třešněmi a opravdu nebyla šance zjistit,jak chutná na druhý den! :-))Díky za recept!
Dneska jsem to zkusila. Výborné,jednoduché a hlavně rychlé. :-)
Na kolik stupňů to mám péct? Díky :-)
taky by mě zajímalo, jak chutná déle čerstvá,nějak se to vymklo :-))Laďka
Tak myslím,že nikdy nikdo,pokud to upeče nezjistí,jestli vydrží dlouho.Já jsem to upekla před chviličkou,sotva to stačilo vychladnout,ve trojko jsme snědli polovinu plechu na večeři a o druhou polovinu se postarala naše 87 letá babička a ikdyž to říká skoro vždy,řekla,že dlouho nic tak dobrého nejedla.Použila jsem jahody,ale určitě by to šlo s čímkoliv,už se těším na rybíz.Dávám za jedna a děkuji autorce za recept.
Opravdu skvělá, pekla jsem s jahodama, dávám 1*.
Bajecny recept, bublanina chutna moc dobre, druhy den jsem musela pect dalsi:-))
Je výborná, podařilo se mi uhájit na druhý den pár kousků a i ten druhý den je skvělá.Dělala jsem s meruňkama, je taková fajn nakyslá....dávám za 1..:-)
Opravdu nemá chybu dělala jsem na víkend a hned byla pryč. Děkuji za recept opravdu skvělá dávám za 1.
Dneska jsem ji upekla a je vinikajici, vsem moc chutnala. Dukuji za recept.
Kdyz komentar - tak velmi kladny! Autorce Kvete diky za bublaninu. Ja ji upekla bez ovoce, ale naplnila kremem. Lahudka.Uvitam prispevek na muj kucharsky web.http://takvarimja.nazory.cz/
tak jsem jí dnes upekla a je opravdu vynikající,dělala jsem ji z broskví .super super
ještě jsem zapoměla, dělala jsem jí s višněmi a pokusně jsem je ,aby mi nepropadly dolu do těsta,obalila místo v mouce, v mletých ořeších-moc dobré...první bublaninka, za kterou jsem se pochválila;o) hezký den
úžasná, perfektní, výborná, jen jednu chybu má...je rychle mizící;o)))
Teda Maňule, to jsi tedy dobrá. Já jsem v 16 pekla nanejvýš zelené bábovky, v lepším případě zeleno-fialové.Moji mamu z toho vždycky málem trefil šlak.
je mi 16 a byla to moje první bublanina, před chvílí jsem ji vytáhla z trouby a myslim si, že se mi docela povedla a chuťově je taky výborná, sice trošku kyselejší, ale to bude tím, že tam jsou švestky:D...děkuju za recept!! :))
Pekla jsem jí s ostružinami. Musím říct, že je opravdu moc dobrá. Není vysoká a suchá. Do teď mi takový recept na bublaninu chyběl. Dávám 1 a do oblíbených. A tady děkuji autorce.
Na základě komentářů jsem raději udělala z 1,5 dávky. Dva kousky jsem uschovala, abych zjistila, jestli je název pravdivý. Pekla jsem v sobotu, dnes ochutnala a musím potvrdit, že název odpovídá skutečnosti.
Taky se přidávám ke chvále,bublaninu jsem dělala s třešněmi a byla opravdu výborná.Dávám za 1.
Dekuji za vyborny a rychly recept. Pred chvili jsem vytahla bublaninu z trouby a je vynikajici!!!!!! Nam nam nam!
Bublaninu jsem pekla dnes ráno a teď už je plech prázdný. Neměla jsem čerstvé třešně, dala jsem do bublaniny kompotované a bylo to super, doporučuji a dávám samozřejmě za 1. Akorát mi po vyndání z trouby trochu popraskala.Poradí mi prosím někdo, jak se tomu příště vyvarovat?Děkuji!
Bublanina byla skvělá, ale příště musím udělat z dvojité dávky, protože se po ní jen zaprášilo!!!
Ano, je.
Je to na klasický veľký plech ?
Zlákal mě Váš komentář,tak jsem ji včera upekla,a mohu jen doporučit.Pěkně vyběhla a je to opravdu BUBLANINA.Děkuji za vynikajíci recept.
Taky jsem byla v pokušení ji přejmenovat na : Bublanina,která se hned sežere.
Souhlasím s komentářem - kdo vlastně ví, že zůstane dlouho čerstvá, když zmizí z plechu skoro ještě za tepla...???Je opravdu vynikající vynikající vynikající!!! Doporučuji :-)
Bublanina je Výborná...
Je to vynikající bublanina, kterou dělám vždycky, když čekáme návštěvu, všem moc chutná a opravdu rychle zmizí :)
Tak se mi bohužel nepovedla, srazila se nebo jsem jí dala na špatný velký plech, těsta jsem moc neměla....ale když si dám 2ks na sebe, je výborná!! :o))
Včera jsem ji pekla,VYNIKAJÍCÍ!!!!.dávám 5 jedniček.Dnes ji musím upéct znova.Jen by se měl asi opravit název-nikdo nebude schopen zjistit,jak dlouho zůstane čerstvá,protože je okamžitě pryč.