• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Bublanina II.
Napište svůj komentář k receptu

Bublanina II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 68
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bublanina II.
Bublanina II.
Bublanina II.
Bublanina II.
Bublanina II.
Bublanina II.
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

12 porce
    • 8
      lžíce voda
    • 4
      ks vejce
    • 8
      lžíce rostlinný olej
    • 250
      g moučkový cukr
    • 300
      g polohrubá mouka
    • tuk příp. strouhanka - dle libosti
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • třešně
    • ovoce broskve, borůvky, rybíz, třešně, švestky...
    • švestky
    • borůvky
    • rybíz

Postup přípravy receptu

1
Vajíčka si rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky vyšleháme s cukrem a potom přidáme vodu a olej, opět vyšleháme. Nakonec přidáme mouku a prášek do pečiva a opět vyšleháme. Pokud je těsto tuhé, přidáme ještě vodu, sama osobně přidávám ještě asi 5 lžic, ale to záleží na situaci. Nakonec vyšleháme z bílků sníh a lehce vmícháme do těsta. Těsto vlijeme do vymazaného a vysypaného plechu a pak přidáme ovoce.

RADA: Jak vyšlehat sníh?

2
Pečeme při 180 °C v předem předehřáte troubě, až bude bublanina pěkně upečená.

RADA: 5 vychytávek nejen při pečení sladkého

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bublanina

Bublanina

Bublanina s rybízem

Bublanina s rybízem

Bublanina z remosky

Bublanina z remosky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Bóža | 30. 3. 2017 21:30

    Úžasná, rychlá a velice chutná a vláčná. Dávám za jedna :-)

  • Mery12 | 15. 10. 2015 10:18

    Jednoduché a moc dobré, díky za recept, zakládám ho mezi osvědčené :-*

  • grasiele | 24. 2. 2015 13:29

    Metál pro Vás, tak dobrou buchtu jsem dlouho nejedla...

  • rakoska10 | 19. 6. 2014 13:02

    Super!!! Opravdu povedená bublanina. Dělala jsem včera s jahodami a moc se povedla. Dělala jsem přesně podle receptu, jen jsem místo vody dala také mléko a přidala navrch drobenku. Množství vyšlo přesně na 1 plech. Snadná příprava, rychle upečená a opravdu velmi chutná. Dávám za 1 a řadu +++++++++++++ !!! :-) :-) :-)

  • Dana | 8. 6. 2014 19:36

    Dekuji za skvely recept. Bublanina byla vyborna. Je takova lehka. Opravdu jsem z ni nadsena, doufam, ze se mi pokazde takhle povede. Udelala jsem ji s jahodama a na jednu pulku jsem dala drobenku a na druhou mandlove lupinky. Nemuzu rict co mi chutnalo vice :-) . Cukru jsem dala o 30g mene. Jenom se po ni zaprasilo. A pritom ja jsem na bublaniny nikdy moc nebyla. Uz se nemuzu dockat az ji vyzkousim i s jinym ovocem.

  • Lukáš K. | 30. 8. 2013 15:24

    je mi 14 let jsem sám doma a nudím se tak si asi pujdu upéct bublaninu doufám že se povede a bude chutnat :)

  • Lukáš | 30. 8. 2013 14:57

    výborný hned jdu udělat další :-)

  • Hanka | 28. 7. 2013 13:19

    Bublanina je výborná, právě jsme ochutnali.. :-)

  • gabosiik | 15. 7. 2013 19:23

    opravdu výborná ,můžu všem doporučit ;-) recept zvladne i začínající kuchařinka

  • Landra | 14. 4. 2013 17:03

    Vynikající :-)

  • Katka | 12. 1. 2013 17:48

    Velké díky za recept! Je opravdu výborný. Dělala jsem bublaninu poprvé (jinak jsem to přenechávala mamce) a je dokonalá! Já si naivně myslela, že zbude zítra na snídani.... jen se po ní zaprášilo, ani skoro nestihla vychladnout. Doporučuji všem!!! (na základě příspěvků jsem dala méně cukru k ovoci (borůvky a jahody zmražené) a je to akorát)

  • hanzakar | 8. 8. 2011 19:52

    Dala jsem méně cukru, ale jinak je výborná, dávám za 1.

  • Tereza | 19. 6. 2011 12:26

    Jelikož si mamka koupili baráček, tak máme teď plno malin, jahod a třešní a já už udělala tolik dření, že jsem se rozhodla udělat bublaninu. A měla jsem chut na tu vláčnou a měkou a přesně takovou jsem podle tohoto receptu udělala. Vařím a peču hodně, většinou recepty z interntu, takže moje první bublanina se včera moc povedla a taky hned snědla, proto jsem dělala dnes další. Děkuji za recept, je výborný..:-) ;-)

  • Java | 18. 6. 2011 19:21

    Misto vody tam davam mleko a zda se ze dele vydrzi jako cerstva... Teda pokud se nesni hned :) ;-)

  • edita | 6. 4. 2011 18:14

    Je noc dobrá a návrh ještě slehacku skúste to ;-) :-P :-$ <3

  • Lehrub | 26. 2. 2011 11:10

    Bublaninu jsem dělala už 2x a vždy byla výborná. Vylepšila jsem ji jen drobenkou ale jinak byla fakt skvělá. Nadýchaná,křehká a hlavně není suchá jak některé z bublanin. Díky za recept.

  • HaliBaba | 26. 1. 2011 20:19

    Dávám tam citrónovou kůru a šťávu z citrónu.

  • Fanfan | 14. 11. 2010 12:51

    Bublanina nikdy nepatřila mezi mé oblíbené moučníky, ani nevím proč. Potřebovala jsem spotřebovat rozmražené ovoce, tak jsem se do ní pustila a velmi příjemně překvapila, moc dobrá. Doporučuji ještě navrch posypat plátky mandlí, to je teprve lahoda. :-)

  • otec | 24. 10. 2010 19:57

    Perfektní recept. Jednoduché a velmi dobré.Dávám jasně jedna

  • Ivana Sikorová | 26. 8. 2010 19:58

    Moje první bublanina,povedla se natolik že jsem svou první bublaninu mohla předložit hostům snědla se hned celá, pekla jsem ji s ostružinami a malinami, tak mi chutnala že jsem ji dnes upekla po druhé a znovu se velmi povedla.

  • Petr Janeček | 12. 6. 2010 09:48

    Super recept, jednoduchý a výsledek je perfektní, dávám taky za 1. Šlehání se fakt nesmí odbýt, šlehal jsem elektrickým šlehačem. Myslím, že bublanina pěkně vyběhne, když je těsto perfektně vyšlehané a trouba předehřátá.

  • Bahar Karaer | 30. 5. 2010 11:36

    Jahodo-merunkova bublanina se povedla,byla krasne nadychana a vonava. Jelikoz v Turecku nemame polohrubou mouku tak jsem musela pouzit hladkou (asi 220g),ale i presto byla bublanina skvela a zmizela jeste ten vecer. Moc dekuji za recept. Davam za 1.

  • Jana Kučerová | 25. 7. 2009 15:01

    Konečně bublanina podle mého gusta! Hodnotím za 1. Vařit cokoli mi nedělá potíže, ale s pečením sladkého je to horší a povedla se mi hned napoprvé. Evo děkuji.

  • Alice Nušlová | 24. 7. 2009 14:34

    Tahle bublaninka je naprosto FANTASTICKÁ! Dala jsem za jedna a kdyby tu byla hvězdička tak dam i s hvězdičkou! Kombinace meruňky a maliny chutná výborně...

  • venyss venyss | 19. 7. 2009 17:53

    Evo, může to být více věcí najednou. Měla byste bublaninu dát do teplé trouby a já většinou tak 20 minut neotvírám troubu, pak píchnout špejlí,jestli je upečená (nesmí se lepit) a pak nedrcnout s plechem. :-)

  • eva bialkova | 19. 7. 2009 11:03

    Bublanina chutná opravdu výborně. Davam za jedna. Akorát mám problém, že mi bublaniny (jakýkoliv recept) nikdy nevybehnou tak, jak to tady vsichni popisuji :) ... nevite, cim to treba muze byt? (pouzivanym ovocem? teplotou? velikosti plechu?)

  • Lucie Dvorská | 18. 7. 2009 14:32

    FANTASTICKÁ!!! Děkuji ;o)

  • Zuzana Kosová | 16. 7. 2009 13:23

    Úžasné! Děkuji.

  • Jana K. | 15. 7. 2009 14:32

    Dnes jsem upekla s třešněmi, akorát jsem zjistila, že doma není olej, tak jsem jej nahradila rozpuštěným máslem-8 lžic, ubrala i cukru (necelých 200g a i tak je to na můj vkus dost sladké) a vypeckované třešně jsem obalila ve vanilkovém pudinku, aby neklesly ke dnu. Bublanina je moc dobrá, dávám 1. Zkuste taky..

  • Jana Č. | 11. 7. 2009 16:03

    Právě jsem ji dopekla. Je vynikající, krásně nadýchaná.Doporučuji

  • Ivan Kalivoda | 23. 6. 2009 13:23

    Úplně úžasná bublanina, právě jsem jí teplou rozkrájel a ta moje osůbka co perfektně vaří a nepeče, sladké jí ližičkou tak 2-3, si vzala 2 štráfy na šířku pekáče a že je po obědě. Dělal jsem jí s čerstvýma třešněma a jahodama. Doporučuji, je nadýchaná, křehká, nerozpadá se, jen jsem jí o něco dýl pekl v naší troubě, právě sme týden v novém bytě, tak jí neznáme a po stěhování jsme ještě nenašli špejle, tak sem pekl nadvakrát a nespadla, zůstala na 5cm vysoká.

  • Iva Cabadajová | 25. 3. 2009 13:14

    Tak, jelikož jsem na pečení trochu lempl, tak jsem asi přidala víc vody než bylo nutné (pořád mi přišlo těsto moc husté ;)), ale stejně se mi podařila upéct tak vysoká (vůbec ne suchá) jemná buchta, že i přítelovi,m který bublaniny s třešněmi od přírody nesnáší zachutnala...

  • Pavla Ranochová | 29. 10. 2008 14:42

    Ted jsem ji upekla...a je fakt skvela :)) !

  • Kačka | 30. 4. 2008 16:03

    Víte, že je výborná s rebarborou? A ke každému ovoci přidávám nakrájené jablíčko - ovoce je pak všude a je krásně jemňoučká...výborný recept!

  • marie rusnokova | 30. 4. 2008 15:05

    Hodnotim jednim slovem"LUXUSNI"!!!!!Prave jsem dopekla a ochutnavam.Davam velkou 1

  • Martina Marťásek | 29. 4. 2008 21:05

    Tak jsem ji dnes upekla , přidala jsem ještě navíc pět lžic vody a je výborná a vysoká , dávám za jedna :-))

  • Miška Zemková | 12. 10. 2007 16:25

    Tak bublaninka se zrovna peče, nechci nic zakřiknout, ale už teď mi na velkém plechu krásně vyběhla až nahoru a to má ještě 15 minut na dopečení. Dala jsem do ní třešínky a navrch ještě vanilkový cukr. Mmm...krásně to tu voní....Díky moc za recept!!

  • Zuzana | 26. 7. 2007 21:29

    Bublanina byla výborná, nadýchaná, jednoduchá. Vzala jsem ji k přátelům a byl snězena hned první den! Moc díky za recept.

  • Anonym | 6. 7. 2007 14:00

    Dneska jsem ji pekla,přidala jsem o 1 vajíčko navíc a místo oleje jsem dala rozpuštěnou Heru.Bublanina je výborná,nadýchaná a pěkně vysoká.

  • vilda babič | 22. 6. 2007 18:09

    Výborná klasická bublanina,nadýchaná, no prostě mňamka !!!!!! Právě jsem dopekla a papkám,vřela doporučuji A. Babičová

  • Paja Brzokoupilová | 6. 6. 2007 13:41

    Ahoj,právě jsem ten zázrak upekla. A musím přiznat,že je fakt výborná a krásně mi naskočila. A já jsem na pečení antitalent!!! :-) Všem doporučuju!!!!

  • Ivana Vítková | 5. 6. 2007 16:35

    Bublaninu jsem před chvilkou upekla, je výborná, i když jsem použila kompotované ovoce, krásně nadýchaná, doporučuji!!!

  • Katka Kutálková | 1. 5. 2007 16:10

    Bublaninu jsem upekla s broskvemi a všem hodně chutnala, do 30 minut nebyl ani jeden kousek na stole. Doslova se po ní zaprášilo. Příště to zkusím s kyselejším ovocem, aby nebyla tak sladká. A ještě dodatek, mě teda bublanina naběhla, byla krásně vysoká, měkoučká a vláčná. Takže dík za recept! :-)

  • Bobule | 26. 8. 2006 11:35

    Bublaninu jsem udelala v Dansku a rodicum meho pritele moc chutnala. Dala jsem tam hlavne kysele ovoce a byla super. Jako ozdobu jsem dala slehacku. <jen se po ni zaprasilo.

  • Jana Povolná | 14. 7. 2006 08:36

    teda Alberte....klobouk dolů...jsi vážně šikula,škoda ,že mi nemůžeš přinést na ochutnání :-) ale nevadí...zkusím to taky,třeba se mi taky povede :-)

  • Albert Lédl | 13. 7. 2006 23:40

    Dobrý den! jsem kluk a je mi 15ct let..a byl jsem vykend sam doma, a tak jsem si rekl ze si udelam tuto buchtu...moc se mi povedla a jeste jsem si ji trochu vylepsil...--- jak se testo da na plech,tak jsem si na ni dal ovoce (rybíz),ale ne vsechno..pak jsem si na to vse dal sladky tvaroh a rozhladil po tom co uz jsem tam mel..a na ten tvaroh jsem si dal ostatni (vetsi mnozstvi nez pred tvarohem.) a dal to pect....... to byla dooobrooota....

  • Miru | 13. 7. 2006 00:13

    Tak jsem ji dnes upekl s tresnemi a je vyborna, jen je hrozne nizka, skoro nevystoupla, jen asi pul cm...a je malinko sucha, ale presto vsem chutna a to mam doma same kritiky:) je velice jednoducha, neda se zkazit...doporucuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Borůvky Moučkový cukr Ovoce Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Rybíz Švestky Třešně Tuk Vejce Voda

Jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kremrole se šlehačkou

Kremrole se šlehačkou

Čebureky

Čebureky

Vánočka od babičky

Vánočka od babičky

Borůvkové muffiny

Borůvkové muffiny

Bábovková roláda a la tvarohový mazanec

Bábovková roláda a la tvarohový…

Plněné cukety s ementálem

Plněné cukety s ementálem

Kuskus s mletým masem

Kuskus s mletým masem

Mangovo-banánové smoothie

Mangovo-banánové smoothie

Kuřecí maso s těstovinami

Kuřecí maso s těstovinami

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Jak udělat piškot na dort

Poslední sledované recepty

67
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
59
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
47
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
42
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
39
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…

Zajímavé články

Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou superpotravinu po celý rok
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou…
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
AHA.cz Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Zemřel Jiří Bartoška (†78): Smutnění Marka Ebena! Naposledy jsme spolu mluvili před týdnem!

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Smutnění Marka Ebena! Naposledy jsme spolu mluvili před týdnem!

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Další doporučené recepty:

Bublanina - tutovka (tutově se povede)
Bublanina - tutovka (tutově se povede)
Bublanina do hrníčku
Bublanina do hrníčku
Bublanina hrnečková
Bublanina hrnečková
Bublanina lehce a rychle
Bublanina lehce a rychle
Bublanina s broskvemi
Bublanina s broskvemi
Bublanina s drobenkou
Bublanina s drobenkou
  • Recepty.cz
  • Bublanina II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact