• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Bublanina II.
Napište svůj komentář k receptu

Bublanina II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 68
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bublanina II.
Bublanina II.
Bublanina II.
Bublanina II.
Bublanina II.
Bublanina II.
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

12 porce
    • 8
      lžíce voda
    • 4
      ks vejce
    • 8
      lžíce rostlinný olej
    • 250
      g moučkový cukr
    • 300
      g polohrubá mouka
    • tuk příp. strouhanka - dle libosti
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • třešně
    • ovoce broskve, borůvky, rybíz, třešně, švestky...
    • švestky
    • borůvky
    • rybíz

Postup přípravy receptu

1
Vajíčka si rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky vyšleháme s cukrem a potom přidáme vodu a olej, opět vyšleháme. Nakonec přidáme mouku a prášek do pečiva a opět vyšleháme. Pokud je těsto tuhé, přidáme ještě vodu, sama osobně přidávám ještě asi 5 lžic, ale to záleží na situaci. Nakonec vyšleháme z bílků sníh a lehce vmícháme do těsta. Těsto vlijeme do vymazaného a vysypaného plechu a pak přidáme ovoce.

RADA: Jak vyšlehat sníh?

2
Pečeme při 180 °C v předem předehřáte troubě, až bude bublanina pěkně upečená.

RADA: 5 vychytávek nejen při pečení sladkého

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bublanina

Bublanina

Bublanina s rybízem

Bublanina s rybízem

Bublanina z remosky

Bublanina z remosky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Bóža | 30. 3. 2017 21:30

    Úžasná, rychlá a velice chutná a vláčná. Dávám za jedna :-)

  • Mery12 | 15. 10. 2015 10:18

    Jednoduché a moc dobré, díky za recept, zakládám ho mezi osvědčené :-*

  • grasiele | 24. 2. 2015 13:29

    Metál pro Vás, tak dobrou buchtu jsem dlouho nejedla...

  • rakoska10 | 19. 6. 2014 13:02

    Super!!! Opravdu povedená bublanina. Dělala jsem včera s jahodami a moc se povedla. Dělala jsem přesně podle receptu, jen jsem místo vody dala také mléko a přidala navrch drobenku. Množství vyšlo přesně na 1 plech. Snadná příprava, rychle upečená a opravdu velmi chutná. Dávám za 1 a řadu +++++++++++++ !!! :-) :-) :-)

  • Dana | 8. 6. 2014 19:36

    Dekuji za skvely recept. Bublanina byla vyborna. Je takova lehka. Opravdu jsem z ni nadsena, doufam, ze se mi pokazde takhle povede. Udelala jsem ji s jahodama a na jednu pulku jsem dala drobenku a na druhou mandlove lupinky. Nemuzu rict co mi chutnalo vice :-) . Cukru jsem dala o 30g mene. Jenom se po ni zaprasilo. A pritom ja jsem na bublaniny nikdy moc nebyla. Uz se nemuzu dockat az ji vyzkousim i s jinym ovocem.

  • Lukáš K. | 30. 8. 2013 15:24

    je mi 14 let jsem sám doma a nudím se tak si asi pujdu upéct bublaninu doufám že se povede a bude chutnat :)

  • Lukáš | 30. 8. 2013 14:57

    výborný hned jdu udělat další :-)

  • Hanka | 28. 7. 2013 13:19

    Bublanina je výborná, právě jsme ochutnali.. :-)

  • gabosiik | 15. 7. 2013 19:23

    opravdu výborná ,můžu všem doporučit ;-) recept zvladne i začínající kuchařinka

  • Landra | 14. 4. 2013 17:03

    Vynikající :-)

  • Katka | 12. 1. 2013 17:48

    Velké díky za recept! Je opravdu výborný. Dělala jsem bublaninu poprvé (jinak jsem to přenechávala mamce) a je dokonalá! Já si naivně myslela, že zbude zítra na snídani.... jen se po ní zaprášilo, ani skoro nestihla vychladnout. Doporučuji všem!!! (na základě příspěvků jsem dala méně cukru k ovoci (borůvky a jahody zmražené) a je to akorát)

  • hanzakar | 8. 8. 2011 19:52

    Dala jsem méně cukru, ale jinak je výborná, dávám za 1.

  • Tereza | 19. 6. 2011 12:26

    Jelikož si mamka koupili baráček, tak máme teď plno malin, jahod a třešní a já už udělala tolik dření, že jsem se rozhodla udělat bublaninu. A měla jsem chut na tu vláčnou a měkou a přesně takovou jsem podle tohoto receptu udělala. Vařím a peču hodně, většinou recepty z interntu, takže moje první bublanina se včera moc povedla a taky hned snědla, proto jsem dělala dnes další. Děkuji za recept, je výborný..:-) ;-)

  • Java | 18. 6. 2011 19:21

    Misto vody tam davam mleko a zda se ze dele vydrzi jako cerstva... Teda pokud se nesni hned :) ;-)

  • edita | 6. 4. 2011 18:14

    Je noc dobrá a návrh ještě slehacku skúste to ;-) :-P :-$ <3

  • Lehrub | 26. 2. 2011 11:10

    Bublaninu jsem dělala už 2x a vždy byla výborná. Vylepšila jsem ji jen drobenkou ale jinak byla fakt skvělá. Nadýchaná,křehká a hlavně není suchá jak některé z bublanin. Díky za recept.

  • HaliBaba | 26. 1. 2011 20:19

    Dávám tam citrónovou kůru a šťávu z citrónu.

  • Fanfan | 14. 11. 2010 12:51

    Bublanina nikdy nepatřila mezi mé oblíbené moučníky, ani nevím proč. Potřebovala jsem spotřebovat rozmražené ovoce, tak jsem se do ní pustila a velmi příjemně překvapila, moc dobrá. Doporučuji ještě navrch posypat plátky mandlí, to je teprve lahoda. :-)

  • otec | 24. 10. 2010 19:57

    Perfektní recept. Jednoduché a velmi dobré.Dávám jasně jedna

  • Ivana Sikorová | 26. 8. 2010 19:58

    Moje první bublanina,povedla se natolik že jsem svou první bublaninu mohla předložit hostům snědla se hned celá, pekla jsem ji s ostružinami a malinami, tak mi chutnala že jsem ji dnes upekla po druhé a znovu se velmi povedla.

  • Petr Janeček | 12. 6. 2010 09:48

    Super recept, jednoduchý a výsledek je perfektní, dávám taky za 1. Šlehání se fakt nesmí odbýt, šlehal jsem elektrickým šlehačem. Myslím, že bublanina pěkně vyběhne, když je těsto perfektně vyšlehané a trouba předehřátá.

  • Bahar Karaer | 30. 5. 2010 11:36

    Jahodo-merunkova bublanina se povedla,byla krasne nadychana a vonava. Jelikoz v Turecku nemame polohrubou mouku tak jsem musela pouzit hladkou (asi 220g),ale i presto byla bublanina skvela a zmizela jeste ten vecer. Moc dekuji za recept. Davam za 1.

  • Jana Kučerová | 25. 7. 2009 15:01

    Konečně bublanina podle mého gusta! Hodnotím za 1. Vařit cokoli mi nedělá potíže, ale s pečením sladkého je to horší a povedla se mi hned napoprvé. Evo děkuji.

  • Alice Nušlová | 24. 7. 2009 14:34

    Tahle bublaninka je naprosto FANTASTICKÁ! Dala jsem za jedna a kdyby tu byla hvězdička tak dam i s hvězdičkou! Kombinace meruňky a maliny chutná výborně...

  • venyss venyss | 19. 7. 2009 17:53

    Evo, může to být více věcí najednou. Měla byste bublaninu dát do teplé trouby a já většinou tak 20 minut neotvírám troubu, pak píchnout špejlí,jestli je upečená (nesmí se lepit) a pak nedrcnout s plechem. :-)

  • eva bialkova | 19. 7. 2009 11:03

    Bublanina chutná opravdu výborně. Davam za jedna. Akorát mám problém, že mi bublaniny (jakýkoliv recept) nikdy nevybehnou tak, jak to tady vsichni popisuji :) ... nevite, cim to treba muze byt? (pouzivanym ovocem? teplotou? velikosti plechu?)

  • Lucie Dvorská | 18. 7. 2009 14:32

    FANTASTICKÁ!!! Děkuji ;o)

  • Zuzana Kosová | 16. 7. 2009 13:23

    Úžasné! Děkuji.

  • Jana K. | 15. 7. 2009 14:32

    Dnes jsem upekla s třešněmi, akorát jsem zjistila, že doma není olej, tak jsem jej nahradila rozpuštěným máslem-8 lžic, ubrala i cukru (necelých 200g a i tak je to na můj vkus dost sladké) a vypeckované třešně jsem obalila ve vanilkovém pudinku, aby neklesly ke dnu. Bublanina je moc dobrá, dávám 1. Zkuste taky..

  • Jana Č. | 11. 7. 2009 16:03

    Právě jsem ji dopekla. Je vynikající, krásně nadýchaná.Doporučuji

  • Ivan Kalivoda | 23. 6. 2009 13:23

    Úplně úžasná bublanina, právě jsem jí teplou rozkrájel a ta moje osůbka co perfektně vaří a nepeče, sladké jí ližičkou tak 2-3, si vzala 2 štráfy na šířku pekáče a že je po obědě. Dělal jsem jí s čerstvýma třešněma a jahodama. Doporučuji, je nadýchaná, křehká, nerozpadá se, jen jsem jí o něco dýl pekl v naší troubě, právě sme týden v novém bytě, tak jí neznáme a po stěhování jsme ještě nenašli špejle, tak sem pekl nadvakrát a nespadla, zůstala na 5cm vysoká.

  • Iva Cabadajová | 25. 3. 2009 13:14

    Tak, jelikož jsem na pečení trochu lempl, tak jsem asi přidala víc vody než bylo nutné (pořád mi přišlo těsto moc husté ;)), ale stejně se mi podařila upéct tak vysoká (vůbec ne suchá) jemná buchta, že i přítelovi,m který bublaniny s třešněmi od přírody nesnáší zachutnala...

  • Pavla Ranochová | 29. 10. 2008 14:42

    Ted jsem ji upekla...a je fakt skvela :)) !

  • Kačka | 30. 4. 2008 16:03

    Víte, že je výborná s rebarborou? A ke každému ovoci přidávám nakrájené jablíčko - ovoce je pak všude a je krásně jemňoučká...výborný recept!

  • marie rusnokova | 30. 4. 2008 15:05

    Hodnotim jednim slovem"LUXUSNI"!!!!!Prave jsem dopekla a ochutnavam.Davam velkou 1

  • Martina Marťásek | 29. 4. 2008 21:05

    Tak jsem ji dnes upekla , přidala jsem ještě navíc pět lžic vody a je výborná a vysoká , dávám za jedna :-))

  • Miška Zemková | 12. 10. 2007 16:25

    Tak bublaninka se zrovna peče, nechci nic zakřiknout, ale už teď mi na velkém plechu krásně vyběhla až nahoru a to má ještě 15 minut na dopečení. Dala jsem do ní třešínky a navrch ještě vanilkový cukr. Mmm...krásně to tu voní....Díky moc za recept!!

  • Zuzana | 26. 7. 2007 21:29

    Bublanina byla výborná, nadýchaná, jednoduchá. Vzala jsem ji k přátelům a byl snězena hned první den! Moc díky za recept.

  • Anonym | 6. 7. 2007 14:00

    Dneska jsem ji pekla,přidala jsem o 1 vajíčko navíc a místo oleje jsem dala rozpuštěnou Heru.Bublanina je výborná,nadýchaná a pěkně vysoká.

  • vilda babič | 22. 6. 2007 18:09

    Výborná klasická bublanina,nadýchaná, no prostě mňamka !!!!!! Právě jsem dopekla a papkám,vřela doporučuji A. Babičová

  • Paja Brzokoupilová | 6. 6. 2007 13:41

    Ahoj,právě jsem ten zázrak upekla. A musím přiznat,že je fakt výborná a krásně mi naskočila. A já jsem na pečení antitalent!!! :-) Všem doporučuju!!!!

  • Ivana Vítková | 5. 6. 2007 16:35

    Bublaninu jsem před chvilkou upekla, je výborná, i když jsem použila kompotované ovoce, krásně nadýchaná, doporučuji!!!

  • Katka Kutálková | 1. 5. 2007 16:10

    Bublaninu jsem upekla s broskvemi a všem hodně chutnala, do 30 minut nebyl ani jeden kousek na stole. Doslova se po ní zaprášilo. Příště to zkusím s kyselejším ovocem, aby nebyla tak sladká. A ještě dodatek, mě teda bublanina naběhla, byla krásně vysoká, měkoučká a vláčná. Takže dík za recept! :-)

  • Bobule | 26. 8. 2006 11:35

    Bublaninu jsem udelala v Dansku a rodicum meho pritele moc chutnala. Dala jsem tam hlavne kysele ovoce a byla super. Jako ozdobu jsem dala slehacku. <jen se po ni zaprasilo.

  • Jana Povolná | 14. 7. 2006 08:36

    teda Alberte....klobouk dolů...jsi vážně šikula,škoda ,že mi nemůžeš přinést na ochutnání :-) ale nevadí...zkusím to taky,třeba se mi taky povede :-)

  • Albert Lédl | 13. 7. 2006 23:40

    Dobrý den! jsem kluk a je mi 15ct let..a byl jsem vykend sam doma, a tak jsem si rekl ze si udelam tuto buchtu...moc se mi povedla a jeste jsem si ji trochu vylepsil...--- jak se testo da na plech,tak jsem si na ni dal ovoce (rybíz),ale ne vsechno..pak jsem si na to vse dal sladky tvaroh a rozhladil po tom co uz jsem tam mel..a na ten tvaroh jsem si dal ostatni (vetsi mnozstvi nez pred tvarohem.) a dal to pect....... to byla dooobrooota....

  • Miru | 13. 7. 2006 00:13

    Tak jsem ji dnes upekl s tresnemi a je vyborna, jen je hrozne nizka, skoro nevystoupla, jen asi pul cm...a je malinko sucha, ale presto vsem chutna a to mam doma same kritiky:) je velice jednoducha, neda se zkazit...doporucuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Borůvky Moučkový cukr Ovoce Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Rybíz Švestky Třešně Tuk Vejce Voda

Jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Španělské ptáčky

Španělské ptáčky

Domácí čokoláda

Domácí čokoláda

Kávové řezy s ořechy, čokoládou a skořicí

Kávové řezy s ořechy, čokoládou a…

Dijonský koláč slaný - z listového těsta

Dijonský koláč slaný - z listového…

Jemná pórková pomazánka

Jemná pórková pomazánka

Hrachová kaše (moc dobrá)

Hrachová kaše (moc dobrá)

Bulgur s kuřecím masem

Bulgur s kuřecím masem

Sýrovo-vaječná pomazánka

Sýrovo-vaječná pomazánka

Risotto s medvědím česnekem

Risotto s medvědím česnekem

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Jak udělat piškot na dort

Poslední sledované recepty

59
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
58
Jednoduchá škvarková pomazánka
Jednoduchá škvarková…
54
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
52
Těstoviny (nejen) s kuřecím masem - zdravě a chutně
Těstoviny (nejen) s…
49
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Dojemné gesto pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu!

Dojemné gesto pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu!

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Bublanina - tutovka (tutově se povede)
Bublanina - tutovka (tutově se povede)
Bublanina do hrníčku
Bublanina do hrníčku
Bublanina hrnečková
Bublanina hrnečková
Bublanina lehce a rychle
Bublanina lehce a rychle
Bublanina s broskvemi
Bublanina s broskvemi
Bublanina s drobenkou
Bublanina s drobenkou
  • Recepty.cz
  • Bublanina II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact