Výborná bublanina. Nadýchaná jako peřinka, dělám už podruhé a opět vypadá výtečně. Děkuji za recept. Doporučuji! :-) :-) :-)
kolik mleka? a chybi v postupu!
řekla bych že je to troubou... stará plynová nám to též dělala, na povrchu spáleno a uvnitř syrová ;-) recept je v pořádku... <:-)
být vámi zvážím vaše kuchařské dovednosti... ostatním tady se to podle komentářů a hodnocení asi povedlo...
Je to sice rychlé, ale není to vůbec dobré. Je z toho placatá, na povrchu tvrdá, uvnitř mokrá, placka. Nijak se to nezvedlo a ani chuťově to není dobré. Není nad bublaninu se sněhem...
Kdepak ten receptik najdeme? <3
Už je v troubě. Třešňová. Doporučuji přidat trošku rumu nebo rumové tresti. Tím se nic nezkazí a na chuti to přidá ;-) Jinak vypadá krásně a určitě bude i mooooc dobrá. Díky za recept :-*
Akurát som dopiekla :) No na bublaninu som si netrúfala, ale táto je senzačná aj chuťovo aj príprava je jednoduchá :) Mňamky :-)
Právě jsem dopekla - a malinko jí spálila :-( Jinak udělat těsto bylo opravdu jednoduché, voní hezky, třešně zůstaly na povrchu. Pekla jsem na klasickém velkém nízkém plechu - ani mi neutekla :) Zatím vypadá dobře, snad bude i tak chutnat. dávám 1. Díky za super rychlý recept! :-)
Úžasná - naprosto skvělá. Díky za ni. :-*
Už se těším, jak si přítel po návratu z Prahy pochutná! :) Div jsem jí "nesežrala" sama! :D
PRO TY CO NEVEDI KOLIK TOHO MLEKA TAK TRICTVRTE HRNKU
Jahody mi zustaly pekne na vrchu. Mleka jsem dola podle oka. Tolik, aby bylo ridke testo. Jenze, co se mi nezdalo potom , co jsem bublaninu vyndala z trouby bylo to,ze uvnitr je nejaka vlhka, TEKUTA moc...Premyslim, cim to je... Mozna kvuli tomu, ze jsem dala OLIVOVY olej??? Jinak jsem nikdy bublaninu nezkazila a tato se mi zda nepovedena! Prosim poradte.
Výborná :-)!!!
byla vynikajici jen se poni zaprasilo :-D tak jsem musela udelat jeste jednu :-P
byla vynikajici jen se poni zaprasilo :-D tak jsem musela udelat jeste jednu :-P
tak nevim, ale dnes jsem ji zkoušela a asi jsem těsto udělala moc řidké.., protože se mi lesní ovoce propadlo úplně na dno.. :'( chuťově je dobrá, ale na výstavu to není.. :-D taky by tady mohlo být kolik zhruba toho mléka.."těsto by mělo být tekuté" tak já jsem asi tu tekutost neodhadla..:/
Peču už přes pul hodiny a stále je uvnitř tekutá.. tak nechápu.. :-$
jen pro dotaz nema tam bejt nahodou polohrubá mouka namisto hladký :-)
Dobra bublanina ,velmi rychla bez neporadku. Jen trosku sucha.
Luxusní bublanina. Rychlá, snadná a opravdu výborná...určitě doporučuji :)
Dobrý den, u mléka je uvedena poznámka: Těsto by mělo být tekuté. Dolévala bych tedy dokud nebude mít požadovanou konzistenci. Vanilkový cukr jsem doplnila, díky za upozornění.
V ingrediencích je uvedené mléko, ovšem už ne kolik... Vanilkový cukr tam není pro jistotu vůbec :-! Už jsem jedla lepší, ale nejhorší to taky není...
Bublaninu jsem dělala se švestkami a nemůžu si jí vynachválit. I návštěvě chutnala :)
Dnes jsem zkusila, pokud hledate nadychanou piskotovou bublaninku, tak budete asi zklamani, ale pokud hledate recept na klasickou ovocnou buchtu, tak je to dobre. A take rychle a bez neporadku.
dnes jsem vyzkousela a ja tedy moc nadsena nejsem. Ale kolik lidi tolik chuti. Me z toho konzistenci vysla proste takova obycejna "buchta" od bublaniny jsem cekala neco lehciho a nadychanejsiho. ALe neni to spatne. Priste holt zkusim nejakou pravou piskotovou bublaninu. Pozitivum ovsm je ze je tato hrneeckova velmi rychle hotova a skoro nic se nezaspini.
jako ovoce jsem pouzilasvestky,pridala jem posypku,vyborna bublanina. davam jednicku!
Dneska jsem ji upekla s merunkami a broskvemi. Pekla jsem ji na 180 stupnu priblizne 25 minut. Je nadychana, vonava a chutove vyborna.
musím se přidat k pozitivnímu hodnocení, výborná !!!! dávám do oblíbených a děkuji Babičová
realita předčila moje očekávání fakt moc dobrá buchta :) dělala jsem jí s třešněmi a byla dost sladká takže příště asi uberu trochu cukru
Bezvadny recept kdyz jste u nekoho, kdo nema ani vahu, ani slehac. Presto se da upect vyborna buchta! Jednoduche a rychle.
jednoduché a moc dobré :-)
Dnes jsem upekla s cervenym rybizem a s malinami. Bublanina krasne nabehla a chutnala vyborne. Za hodinu byl plech pryc :-))
No zkusim to udelat kdyz si to tak kazdy chvali
ja som slovenka a robila som vasu bublaninu a super nach chutila....a bez vazenia)) dakujem----marta/ kosice
Byla fakt super. I dokonce já jako chlap jsem to zvládl a první buchta v nové troubě se fakt povedla. Vyzkoušel jsem ji s jablky a rozinkami a nacpal jsem tam ještě trochu rumíku. ;-)
Tak tahle bublanina je fakt super. Sklidila jsem pochvalu od celé rodiny i od přítele a než jsem se otočila byla pryč :-) akorát jestli můžu poradit tak ji zkuste s ANANASEM, je to fakt dobré..Takže paní Dano děkuju moc za inspiraci..
naposto vyborna delal jsem ji se zavar. broskvema .a behem pul dne byla fuc...
Opravdu výborná!!! Pro mě hlavní pozitivum, že nemusím dělat sníh :-)!Ale chuťově je opravdu vynikající!!!!
super recept bez vazeni!!!!!myslim ze takhle ma vypadat bublanina!!!!!diky!
Když bych chtěla použít na tuto bublaninu višně,mám je obalit v cukru nebo je mám použít takové jaké jsou?
Pekla jsem v sobotu bublaninu z jahodami , vyzkoušela jsem tento recept,ale trochu mě zklamal,jsme zvyklí na nadýchanou bublaninu,u nás se jí říká cvibach.Tato je hutnější,kolem jahod se udělaly jakoby důlky . Ale chuťově nebyla špatná , prostě každý podle své chuti.Potřebovala jsem 2 dávky , tak druhou bublaninu jsem udělala podle svého osvědčeného receptu ,který nám od maminky . Krásně vyskočila a ovoce se schovalo jako v peřinách Jak měli možnost porovnat jedlíci , vyhrála ta naše osvědčená.Je sice ze 6 vajec, ale je tam míň oleje,není na hrnečky ale na váhu, zkusím vložit recept,kdyby chtěl někdo vyzkoušet.
Dnes jsem pekla a taky moc moc chválím! Je to jednoduché, rychlé a vynikající!
Tak musim rici, ze je skvela :-). Tento recept jsem vyzkousela poprve (drive jsem bublaninu pracne slehala z bilku), ale ode dneska jen podle tohoto receptu :-). Rychla, snadna a vyborna ;-).
Super všude nám tady krásně voní...........použila jsem Rebarboru a trochu jahod výborné.............u Rebarbory dejte více cukru.............prostě balada doporučuju
Tak ted se pece :) pecu pioprve tak uvidime, je to prekvapeni pro mou pritelkyni :)
Bublanina je skvela. Z taniera sa len tak zaprasilo, ked sme si na nej pochutnali.
Je vynikající. Doporučuji místo normální hladké mouky dát špaldovou - je výraznější chuti a zdravější.
Bublanina není můj nejoblíbenější moučník, ale tahle je opravdu vynikající, vřele doporučuji.
Peču, peču tak jsem zvědavá jak to dopadne. Dala jsem ještě na ní žmoleku. tak jsem zvědavá jak dopadne...
Určitě ano,ale každý si to musí upravit na svou bábovkovou formu.
Chtela bych se jen zeptat jestli se da bublanina upect v babovkove forme, dekuji moc
Teď jsem dopekla,ale nevím,nevím,zatím se mi moc nezdá!Doufám že až zakrojím a ochutnám,že to bude to pravé!
ted sem to dal do trouby jsem zvedav :D:Dpriprava mi trvala dele protoze sem musel do obchodu pro mouku :D
To Katerina: Díky za tip!!! Se srážením těsta jsem měl potáže, vždycky jsem to šlehal jak magor, a teď se dozvím tohle. Tenhle recept mi vyšel nádherně a díky tipu slečny/paní Kateřiny buchta nádherně vzešla... Jen se to peklo déle než 15min, ale to asi záleží na troubě a plechu atp.
Evo, buchty se vetsinou zdrcnou, kdyz je testo moc promichane. Ja vzdycky smicham nebo i vysleham tzv. mokre ingredience (vejce, tuk, mleko) a potom do nich jemne vmicham spolu prosate suche (mouka, kyprici prasek, cukr) a zatim se mi vsechno dari. Btw - nekdy se cukr sleha s mokrymi ingrediencemi, ale jinak je postup stejny. Zkuste to.
Tato bublanina je opravdu výborná ...dala jsem do ní jahody , třešně a meruňky a honotím za 1 . Je mi teprve 12 a i tak jsem ji zvládla upéct levou zadní (-:..DOPORUČUJI...
mňam mňam, borůvky i rybíz dokonalé, plus ROZHODNĚ ta kůra z citronu, doporučuji!
Vyzkoušela jsem ji už několikrát s třešněma a teď s malinama a je výborná!!!! Dávám za 1.
Tak jsem je právě upekla a ochutnala, zkombinovala jsem třešně a zbytek jahod a nemá to chybu, krásně naskočila a rychle se upekla. Určitě brzy zopakuju. Dávam za 1
Zkousela jsem s merunkami, minuly tyden, byla moc dobra. Dneska jsem zkousela s tresnemi a byla jeste lepsi. Vubec neni sucha. Jo a nastrouhala jsem tam navic kuru z mensiho citronu.Krasne se to provonelo :-)
Opravdu dobrá, smlsli jsme si, byla jedná báseň.
Robím najčastejšie hrnčekovú bábovku, ale dávam do cesta 4 vajcia, 1 nie plný hrnček cukru, 2 hrnčeky, ale polohrubej múky, 1 prášok do pečiva a oleja len pol hrnčeka a 1 hrnček studeného mlieka. Ak treba trocha mlieka dolejem, nie každá múka je rovnaká. Táto bábovke je ale aj tak "hutnejšia", nadýchaná nebude ako z piškótového cesta.
Jednoduchá sice je, ale nadýchaná teda moc nebyla, hodnotím 3. Nic moc
Zkusila jsem,vyhodila jsem.Krásně zhnědla, naskočila, na špejli nic nebylo, vytáhla jsem z touby a po 5 min z toho byla sražená placka, uvnitř šedá.
A není to moc mastné když se tam vrazí jeden hrnek oleje?
Musím souhlasit se všemi pochvalnými komentáři. Je to rychlé a jednoduché. No a hlavně móóóc dobré. Navíc tím, že se buchtička poměrně zprudka peče, tak zůstanou jahůdky pěkně v celku. Určitě za jedna ... škoda jen, že má málo hodnocení - jasný aspirant na TOPku :-))
Také jsem byla velice spokojená.Nikdy jsem tak dobrou bublaninu nejedla. Vynikající!!
velmi dobra,rychla,jednoducha spravila som ju s tresnemi,davam za 1.
jaaaa ji tam nechala cca 11 minut a pripekla se mi chjoo :-)) ale neva. my spapame s kocourem vsechno. a hlasim ze je vynikajici. uz si to pisu do sve kucharky. :-)
Skvělá bublanina, je krásně nadýchaná a recept je opravdu jednoduchý.A když jsem to zvládla já takový antitalent tak to zvládne každý.Všem vřele doporučuji.:o)
no zkusila jsem ji s boruvky ....a byla sucha :(ale vzesla hezky;)
dnes bublaninu vyzkousim a dam vedet jak se nam povedla :)
VYNIKAJÍCÍ!!! Dříve jsem byla zvyklá bublaninu péct z polohrubé mouky, ale díky tomuto receptu už ji jinak než z hladké mouky neupeču :o)Včera jsem ji upekla se zavařenými třešněmi a měla opravdu úspěch.. vše jak je psáno je akorát.. není potřeba nic měnit.. DANI, DĚKUJEME ZA RECEPT!!
PERFEKNI RECEPT! Jednoduchy, na hrnecky & 420" FARENHEIT PREPOCET NEZAPOMENTE!= Pro zacatecniky <jAKO JA!> DEKUJI ZA POOOOMOCCC! :-) MILLY
Dnes jsem bublaninu udělala, je dobrá. Fakt. Zkoušela jsem ještě jiné recepty ( odjinud ), ale tato bublanina se mi zdá zatím nejlepší.
Už se těším jak bude dobrá!
Mňam, je fakt super. a úplne jednoduchá.
Omlouvám se za překlep - pochopitelně patří - hrnek na čaj, žádný hrnek na čas neznám. Díky za pochopení..
Moniko, já jsem si na to vzala normální hrnek na čas. Myslím,ž e je to jedno, jaký hrnek se použije.Bublaninu jsem v sobotu pekla s rybízem. Byla dobrá, ale zřejmě jsem toho rybízu dala až moc, buchta byla až moc "mokrá".
Vďaka za typ. Ale aj tak mam jeden dotaz: suroviny sa merajú na hrnčeky - aký veľký má byť ten hrnček (2 dcl alebo 3 dcl)? Ď.
Moniko, recept pani D.P. jsem jeste nevyzkousela, ale na bublaninu pouzivam recept na testo z rezy Rafaelo a nikdy to "neskvacne" :-)))))
Už ste niekto túto bublaninu vyskušal? Bola by som zvedavá ako to dopadlo, lebo ja mam iny recept a nie som s ním spokojná (pri pečení cesto krásne nafúkne do výšky, ale akonáhle ho vyberiem z rúry a chladne, tak "skvacne"). Možno robím niekde chybu a neviem o tom.
Zase další lákadlo.. Už opravdu nevím, co péct dříve. To je tolik perfektních receptů,jo,jo.